Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач 4 курс 1 семестр.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.03.2019
Размер:
412.31 Кб
Скачать

Посадка саджанців черешні

Ґрунт має бути родючим, пухким, волого-проникним, за типом – легким середньо-суглинистим або супіщаним. При весняній посадці його готують ще з восени. Структуру важкого глинястого, торф’янистого або піщаного ґрунту покращують, додаючи глину або пісок. Одночасно під перекопування вносять 8-10 кілограм перепрілого гною або компосту і 150-200 грам будь-якого комплексного мінерального добрива на один метр квадратний. Якщо ґрунт кислий, то пізньої осені вносять вапно (приблизно 400-500 г/м2).

Посадкові ями копають шириною 60-80 сантиметрів і глибиною 50-60 сантиметрів на відстані 3-4 метри. Стінки роблять стрімкими (без звуження донизу). В дно забивають посадочний кіл і засипають поживну суміш з верхнього родючого шару ґрунту, 10-15 кілограм перегною, 50-60 грам сірчанокислого калію, 100-120 грам суперфосфату. Азотні добрива і вапно не вносять щоб уникнути опіків коренів. Живильною сумішшю заповнюють яму на третину, роблять у центрі горбок і присипають його родючою землею без добрив.

Рисунок. Посадка черешні.

Перед посадкою огляньте саджанці. Якщо під час перевезення вони трохи підсохли, занурте їх у воду на 6-8 годин. В ямі саджанець ставлять на горбок і засипають коріння наполовину, струшуючи, щоб не було порожнеч. Потім виливають відро води і засипають повністю.

Садити слід так, щоб не було заглиблення кореневої шийки. Для цього під час посадки піднімають саджанець на 4-5 сантиметри. В подальшому, коли ґрунт осяде, коренева шийка виявиться на рівні ґрунту. Навколо посадженого деревця ущільнюють землю ногою, роблять лунку з валиком і виливають ще одно відро води. Після лунку присипають торфом або перегноєм. Саджанець підв’язують до кілка шпагатом у вигляді вісімки, щоб його не розгойдувало вітром.

4.1.3 Технологія вирощування горіхового саду

Вибір ділянки для горіхового саду:

Ви вирішили створити горіховий сад. Це, звичайно, шляхетне починання, але не забувайте про деякі попередні етапи, які вимагають підвищеної уваги перед тим як перейти до створення самого саду.

Як і в будь - якій сільськогосподарській діяльності, вдалий вибір ділянки може  в значній мірі сприяти отриманню більш великих врожаїв. Що стосується горіхового саду, то існує декілька умов, які потрібно враховувати при виборі місця

Підготовка ділянки:

Після вибору ділянки на якій будуть висаджені саджанці горіха, необхідно провести цикл робіт для забезпечення оптимальних умов росту майбутнього саду.

Оранка. Знищується вся рослинність на вибраній ділянці та вивозиться з неї. Ділянка боронується, вирівнюється і дезінфікується.

Удобрення. Ділянка угноюється 10-60 т гною по мірі можливості, 100 кг Р2О5 та 80 кг К2О на 1 га.

Розчистка. В серпні – вересні  на глибину 30-35 см. В жовтні-листопаді  розбивається частинами, вирівнюється і знову ділиться.

ПРИМІТКА: Важливим є  розміщення рядів по направленню Північ-Південь  для забезпечення максимальної кількості світла протягом всього дня і задля виключення затемнень. Це не стосується похилих ділянок на яких ряди повинні розміщуватися паралельно горизонту.

Соседние файлы в предмете Землеустроительное проектирование