Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
планирование мельничук.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
247.3 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський національний університет

залізничного транспорту імені академіка В.А. Лазаряна

Кафедра: «Проектування та будівництво доріг»

Курсовий проект

на тему: «Організація будівництва залізниці»

Виконала студентка 542 гр.

Мельничук І.І.

Перевірив:

ас. Потапов А. І.

Дніпропетровськ

2011

Зміст

1. Основна мета проекту

2. Характеристика району будівництва

3. Розрахункова схема ділянки

4. Підрахунки об’ємів основних робіт

5. Формування принципової організації схем будівництва

6. Формування проекту організації будівництва

6.1 Вихідні дані

6.2 Календарний графік будівництва

7. Періоди будівництва

8. Організація робіт по періодам

9. Охорона праці при виконанні робіт

10. Охорона навколишнього середовища при будівництві

11. Основні висновки по проекту

Список використаної літератури

1 Основна мета проекту

Головна мета даного проекту є розробка проектного плану організації будівництва залізничної лінії з урахуванням раціональної ув’язки окремих видів робіт, їх комплексної механізації, заходів техніки безпеки та охорони навколишнього середовища.

Курсовий проект представляє собою організацію будівництва нової залізничної лінії, що запроектована від станції А до станції Б. Дана ділянка залізничної лінії одноколійна з шириною основної площадки земляного полотна 7м. На ділянці, між станцією А та станцією Б, розміщено два роз’їзди: роз’їзд 1 та роз’їзд 2; на яких є колійний розвиток з приймально-відправними коліями рівними 1050м.

Організація будівельного виробництва повинна забезпечувати ціле направленість усіх організаційних, технічних та технологічних рішень для досягнення кінцевого результату – введення в дію об’єктів у встановлений термін.

Заданий термін будівництва в даному курсовому проекті складає 25 місяців.

2 Характеристика району будівництва

Заданий район будівництва знаходиться в Харківській області. Харківщина розташована на північному сході України. Харківська область розташована в двох природно - кліматичних зонах: степ і лісостеп.

Клімат - помірно-континентальний, зима нестійка, продовжується біля 130 днів. Морози чергуються з відлигами, хоча в окремі роки зима буває суворою, з великою кількістю снігу, більш тривалою, ніж звичайно. Область відноситься до зони з недостатньою зволоженістю.

Рельєф області є хвилястою рівниною з легким нахилом на південно-захід (до басейну Дніпра) й на південно-схід (до басейну Дону). В північно-східну частину області заходить Середньоросійська височина, а в південну - відроги Донецького кряжу. Ґрунти Харківщини різноманітні. Переважають потужні українські чорноземи й сірі опідзолені льосові ґрунти.

Харківська область не багата на водні ресурси. Річки області (їх біля 200) в основному невеликі. Головна річка - Сіверський Донець - протікає по території області на протязі 370 км.

Досить добре розвинена економіка Харківської області та промисловість. Одним із головних елементів у транспортній системі області є залізничний транспорт. Південна залізниця міцно утримує позиції провідного підприємства з перевезення пасажирів та вантажів у регіоні.

Дана ділянка, на якій я планую будівництво залізниці, частково покрита лісами. Також присутні невеликі річки. Рельєф місцевості – горбистий, що ускладнює прокладення траси.

Також на нашій ділянці знаходяться населенні пункти, такі як: Семенівка, Горелки, Михайлівська, Високе та Шутиха, які з’єднані між собою автомобільними дорогами.

3 Розрахункова схема ділянки

Відповідно до вихідних даних розраховується та будується розрахункова схема будівництва.

Дана ділянка починається зі станції А та продовжується на протязі трьох перегонів до станції Б. Перегони розділені між собою роз’їздами. Довжина першого перегону l1=21 км, другого l2=23,1 км, третього l3=22,05 км.

Експлуатаційна довжина рівна сумі довжин:

Будівельна довжина ділянки, тобто довжина колії, яку потрібно вкласти:

де: - прийнята довжина приймально-відправних колій (=1,5км )

Розмітивши на кожній станції по 4 комплекти стрілочних переводів, а для роз’їздів – 2 комплекти, будуємо схему ділянки

мал. 1 Розрахункова схема ділянки