Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дневник практики для ММТ-19.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
143.87 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО І ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

РОБОЧА ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ (ТЕХНОЛОГІЧНОЇ) ПРАКТИКИ

для студентів іІІ курсу

галузі знань 0201 культура

Напряму підготовки 6.020107 Туризм

на 2010-2011 навчальний рік

КИЇВ-2010

УКЛАДАЧ: канд. пед. наук, доцент Устименко Л.М., канд..

культурології Вишневська Г.Г.

ОБГОВОРЕНО І СХВАЛЕНО НА ЗАСІДАННІ КАФЕДИ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ.

ПРОТОКОЛ № 4 ВІД 6.10.2009 р.

Зав. кафедрою міжнародного туризму В.С. Антоненко

ВСТУП

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ ІІІ КУРСУ

У відповідності з положенням про проведення практики студентів у вищих навчальних закладах України та навчальним планом виробнича практика студентів III курсу спеціалізації “Менеджмент міжнародного туризму” класифікується як технологічна і має загальну тривалість чотири тижні. Вона є складовою безперервної практичної підготовки і проводиться з відривом від занять у VI семестрі з 17.01.11 по 27.02.11.

Базами практики є провідні туристичні фірми Києва та України, що є складовими туристичної індустрії. Практика спрямована на закріплення теоретичних знань і засвоєння практичних навичок з дисциплін, що викладаються протягом перших п’яти семестрів.

І. Мета і завдання практики

Мета практики полягає в закріпленні теоретичних знань і набутті навичок практичної роботи з забезпечення основних технологічних циклів створення та реалізації турпродукту, організації праці в туристичних закладах.

У ході практики студент повинен ознайомитися з нормативними документами, напрямами діяльності туристичної організації та основними технологічними процесами.

Під час технологічної практики передбачається набуття студентами таких навичок:

  1. визначення організаційних форм функціонування підприємства;

  2. аналіз особливостей національної економіки, міжнародних економічних відносинах і проблем інтеграції України в систему сучасних світових господарських зв’язків;

  3. засвоєння технології роботи з посольствами і консульствами;

  4. ознайомлення з принципами, методами і функціями управління, специфікою управління виробництвом послуг;

  5. засвоєння основ проведення статистичних спостережень і обробки статистичної інформації;

  6. аналіз загальних особливостей взаємодії суспільства і природи, основ управління процесом природокористування (для туристичних таборів, кемпінгів і т.д.).

При виконанні завдань у ході технологічної практики студент отримує фахові навички роботи в туристичній фірмі; набуває досвіду аналітичного опису діяльності її структурних підрозділів і закладів, що співпрацюють із турфірмами; вчиться встановлювати ділові контакти і ділове спів робітництво; освоює основні технологічні процеси, наявні в даній галузі.

II. Зміст практики

Для вивчення бази практики студент повинен ознайомитися з нормативними документами, основними напрямами діяльності туристичного закладу, технологією створення та реалізації туристичного продукту, особливостями роботи з партнерами по туристичному бізнесу. При цьому використовуються такі джерела і методи отримання інформації: бесіди зі штатними працівниками фірмами та активістами; вивчення документації (плани, звіти, штатний розклад, загальна документація та ін.); особисті спостереження за проведенням окремих заходів, рекламою фірми; знайомлення з її матеріальною базою, публікаціями про діяльність і т. ін.

Хід виконання завдання фіксується у щоденнику, де відбивається діяльність практиканта із збирання матеріалу та підсумковий аналітичний опис бази за примірною схемою:

  1. Тип організації, її підпорядкування.

  2. Нормативні документи, що регулюють її діяльність.

  3. Стислі відомості про базу практики.

  4. Клієнтура.

  5. Структура організації, її штатний розклад.

  6. Навчання і підвищення кваліфікації адміністративних і рядових працівників.

  7. Загальні відомості про планування, проведення обліку роботи закладу, його звітність, фінансове і матеріально-технічне забезпечення.

  8. Інформаційно-рекламна робота, основні її напрями.

  9. Участь у громадській роботі та доброчинність, її матеріальні основи, форми здійснення.

Типові вимоги до виконання студентом завдань можуть бути скориговані керівником практики у залежності від специфіки функціонування даної бази.

Свої пропозиції щодо вдосконалення роботи даної турфірми студент може викласти в окремих розділах щоденника або згрупувати їх у заключній частині звіту.

Студенти можуть проходити практику як на штатних посадах (з оплатою і без оплати), що є найбільш доцільним для освоєння професії, так і в ролі дублерів штатних працівників, але в будь-якому випадку характер виконуваних ними обов’язків має відповідати профілю навчання.

Практиканти повинні суворо дотримуватися прийнятих на базі практики норм охорони праці і протипожежної безпеки, коректно ставитись як до штатних працівників, так і до клієнтів туристичної фірми.

В ході виконання програми практики студентам рекомендовано використовувати нормативні та описові матеріали, рекламну продукція фірми тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]