Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KypcoBaYa_BD.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
974.85 Кб
Скачать

3. Проектування бази даних «Поліклініка».

3.1. Аналіз предметної області.

База даних обслуговує поліклініка, отже головні компоненти в базі - це лікарі, пацієнти та візити. З цими даними в основному і проводиться вся робота. Спочатку в базі даних вже зберігається список лікарів, які працюють в поліклініці. У кожного лікаря є свій унікальний номер, а також у базі вказуються його спеціальність та прізвище, ім'я та по батькові. У базі окремо зберігаються записи про пацієнтів. Відомі їхні ПІБ, домашню адресу й дату народження. У них також є свій унікальний номер. При появі нових клієнтів їх можна внести в базу по заданим вимогам. Основне навантаження йде на форму з даними оглядах клієнтів. У ній використовуються практично всі дані і фактично всі через неї зв'язуються. Кожен раз, коли хворий приходить в поліклініку, створюється новий кортеж зі своїм унікальним номером. Лікар зазначає у кортежі свій і пацієнта унікальні номери, які виключать плутанини людей з можливо однаковими іменами. За допомогою різних форм і запитів у базі даних реалізована можливість розділяти дані за критеріями і конкретизувати їх.

3.2. Призначення бази даних. База даних служить для обслуговування пацієнтів поліклініки і полегшення документування записів про хворих. Дана база даних не має яких або різкосуб'єктивних рис, які могли б застосовуватися тільки в певній області. Тому представляється можливим використання даної роботи у багатьох установ охорони організаціях зі схожим видом діяльності. Зрозумілий російський стандартний інтерфейс, що складається з вікон, кнопок і вкладок легкий в освоєнні навіть недосвідченому користувачеві.  

3.3.Структура бази даних.

3.3.1.Таблиці.

На підставі предметної області створюється реляційна база даних, а отже кожному значимого елементу ставиться у відповідність таблиця. Таблиця «Візити».

Таблиця «Доктор».

Таблиця «Пацієнти»

3.3.2. Схема зв'язків міжтаблицями.

Тут представлені зв'язки, які забезпечують пов'язану роботу бази даних. Ключові поля позначені жирним. Таблиця Доктор, Візити, Пацієнт.

3.3.3.Форми. 1. Головна заставка.

Ця форма служить відправною точкою дляроботи з базою. Залежно від спрямованостідій можна вибрати 4 напрямки, натиснувшивідповідні кнопки.

2. Форма «Доктор»

Дана форма відображає працівників у поліклініці. За допомогою цієї форми можна також визначити, які пацієнти лікувалися у певного лікаря. 2. Форма «Візити»

Дозволяє переглянути список визитів проходили лікування клієнтів. Служить тільки для перегляду. На даній вкладці можна ретельніше розглянути (дані не зливаються один з одним)дані пацієнта. 

Форма 3 «Пацієнти»

У даній формі містяться дані про всіх пацієнтах, які проводилися співробітниками даної поліклініці.

3.3.3 Запити

3.3.4 Звіти

Звіт «Визиты»

Звіт «Наклейки Визиты»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]