Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_syst_tehn.doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
258.56 Кб
Скачать

Підсумковий контроль знань студентів у формі іспиту

Екзаменаційні завдання іспиту складаються на основі затвердженої програми курсу “Системи технологій" Структурно екзаменаційний білет складається з 6 завдань, які включають:

  1. два теоретичних запитання за програмою курсу;

  2. два тестових завдання: альтернативного, вибіркового та упорядкованого вибору;

  3. дві розрахункові задачі.

Оцінювання знань студентів на іспиті здійснюється за 60-бальною системою. Кожне з 6 завдань оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів залежно від рівня знань.

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100 - бальною шкалою

Рівень знань

10

відмінний

8

добрий

6

задовільний

0

незадовільний

Результати екзамену оцінюються в діапазоні від 0 до 10 балів включно.

У разі, якщо відповіді студента оцінено менше ніж 30 балів ( до 60% ), він отримує незадовільну оцінку за результатами екзамену, а набрані за екзамени бали не враховуються у загальній підсумковій оцінці.

Загальна оцінка рівня знань студентів за дисципліною "Системи технологій" визначається як сума балів, одержаних студентами за результатами поточного контролю і за результатами іспиту ( за умови, що на екзамені студент набрав не менше 30 балів).

Якщо на екзамені студент набрав менше 30 балів, тобто отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова оцінка включає лише оцінку за поточну успішність.

Для оцінювання рівня відповідей студентів на теоретичні запитання використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню (10 балів) відповідає виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу; засвоєння основної і додаткової літератури; володіння основними природничими законами, які лежать в основі техніко-економічних розрахунків технологічних процесів; досконалого володіння міжнародною системою вимірювань SI та IUPAC, їх основних понять та вміння використовувати їх при аналізі економічної діяльності; розуміння суті систем технологій галузей народного господарства, передбачених навчальною програмою; вміння творчо використовувати теоретичні знання при вирішенні практичних задач виробництва.

  • доброму рівню ( 8 балів) відповідає виявлення глибокого знання програмного матеріалу; засвоєння основної і додаткової літератури; володіння основними природничими законами, які лежать в основі техніко-економічних розрахунків технологічних процесів; досконалого володіння міжнародною системою вимірювань SI та IUPAC, їх основних понять та вміння використовувати їх при аналізі економічної діяльності; розуміння суті систем технологій галузей народного господарства, передбачених навчальною програмою;

  • задовільному рівню (6 балів) відповідає виявлення знань основного програмного матеріалу; засвоєння інформації в основному з лекційного курсу; володіння основними законами, що використовуються в техніко-економічних розрахунках, орієнтуватися в номенклатурі IUPAC та системі SI з використанням їх для розв’язування задач, допускаючи окремі незначні помилки;

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає виявлення значних прогалин в знаннях основного програмного матеріалу; володіння окремими поняттями, законами, допускаючи принципові помилки при розв’язуванні задач..

Для оцінювання рівня відповідей студентів на тестові завдання використовуються такі критерії:

  • відмінний рівень (10 балів) – від 9 до 10 правильних відповідей;

  • добрий рівень (8 балів ) - від 7 до 8 правильних відповідей;

  • задовільний рівень (6 балів) – від 5 до 6 правильних відповідей;

  • незадовільний рівень (0 балів) – від 0 до 4 правильних відповідей.

Письмове розв'язання розрахункових задачі що дозволяє перевірити сформованість відповідних умінь та навичок, оцінюється на “відмінно” (10 балів), на «добре» (8 балів), на “задовільно” (6 балів) та “незадовільно” (0 балів) залежно від:

а) точності вирішення задачі;

б) повноти вирішення задачі;

в) ступеня обґрунтованості відповіді за результатами розрахунків.

В разі, якщо відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку. В цьому випадку результати поточного контролю не враховуються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]