Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strahuvannya_mayna_i_vidpovidalnosti (2).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
87.13 Кб
Скачать

4.Страхування с/г. Та домашніх тварин.

с/гтварини страхуються на випадок: загибелі або чи стихійних лих ,від нещасних випадків,вимушеного забою тварини, крадіжки або протиправних дій третіх осіб.

Страхуванню підлягають:

  • велика рогата худоба – віком від 6 місяців;

  • коні – віком від одного року;

  • свині - віком від 6 місяців;

  • вівці, кози, віслюки, мули – віком від одного року;

  • хутрові звірі (кролі, нутрії) – віком від 6 місяців;

  • домашня птиця (кури, качки, гуси, індики, фазани) – віком від 6 місяців;

  • сім’ї бджіл ( у вуликах).НЕ підлягають страхуванню хворі, виснажені та ті що перебувають у стані дородового чи післяродового залежування;

Договір укладається на строк 1 рік. Страхові тарифи0,5- 2,5 %.в залежності від страхового покриття, термінів страхування, місцезнаходження, умов утримання тварин, що страхуються.Страхова сума встановлюється на кожну тварину окремо.Страхове відшкодування виплачується в розмірі 70 % від суми збитку

5.Страхування вантажів, що перевозять автотранспортом

Страхування вантажів є одним із поширених видів страхування. Страховики:страхові компанії. Страхувальники:юридичні й фізичні особи, які володіють, користуються або розпоряджаються вантажем або багажем.Об’єктами страхування виступають вантажі будь-якого виду:промислові, продовольчі, твори мистецтва, вироби із дорогоцінних металів та каменів, антикварні речі, грошові знаки, цінні папери. Не підлягає страхуванню вантаж, що легко псується, а також такий, до складу якого входять радіоактивні та вибухонебезпечні хімічні речовини.страхові тарифи становлять від 0,1 до 2 % від вартості вантажу, договори діють від 1 до 30 днів.

6.Страхування нерухомого майна від важких ризиків,ризиків страхових явищ,технічних аварій,катастроф та дій 3-х осіб.

Об’єктами страхування нерухомого майна є: будівлі, споруди, передавальні пристрої, сировина та матеріали, готова продукція, незавершене виробництво. Страхувальником виступає власник або користувач ( орендатор) майна. Здійснюється у добровільній та обов’язковій формах. Майно страхується від вогневих та стихійних ризиків. Дія договору-до 1 року. Розмір тарифних ставок коливається в межах від 0,01 до 0,2% за вогневі та стихійну ризики, від 0,1 до 1% за ризик технічні аварії і катастрофи” та від 0,5 до 5% за ризик „ Дії третіх осіб”.

7.Майнове страхування у системі страхових послуг.

У структурі страхових послуг, які надаються страховими компаніями в Україні, майновому страхуванню як галузі належить 71 % (за надходженням страхових платежів).Майнове страхування відноситься до ризикового страхування. Об’єктами страхування є майнові інтереси, пов’язані з його володінням. Страхування майна, як правило, здійснюється в добровільній формі. Законодавством України передбачені лише два види обов’язкового страхування майна: страхування авіаційних суден та страхування врожаю сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень у державних сільськогосподарських підприємствах.Основними видами страхування майна є: страхування майна громадян;страхування майна юридичних осіб; страхування майна сільськогосподарських підприємств;страхування транспортних засобів; страхування вантажів;страхування технічних ризиків. При страхуванні майна громадян воно поділяється на певні групи,кожна з яких страхується окремо, а саме: будівлі, тварини, домашнє майно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]