Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зразки процесуальних документыв.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
274.43 Кб
Скачать

Розслідування кримінальної справи № 25-04992

Кримінальна справа порушена «15» лютого 2011 р. Строк слідства продовжений:

Прийнята до провадження «15» лютого 2011 р. прокурором району до 1 міс. «15»

березеня 2010 р.

Строк слідства до «15» березеня 2011 р. прокурором області до 1 міс. «15»

. березеня 2010 р.

Фабула справи

Приводом до порушення кримінальної справи стало виявлення працівниками міліції трупа невідомого громадянина на вул. Садовій у м.Києві 15 лютого 2011 р. Матеріали надійшли до прокуратури Деснянського району м .Києва. Прокурор району порушив кримінальну справу.

В результаті розслідування встановлено, що жителі м.Києва —Засядько Павло Петрович і Ворошило Василь Степанович 14 лютого 2011 р. о 23 год., перебуваючи в нетверезому стані, здійснили розбійний напад на громадянина Васьковича Сергія Івановича. Під час бійки Засядько завдав Васьковичу удару фінським ножем під ліву лопатку, внаслідок чого останній помер на місці вчинення злочину.

Засядько й Ворошила забрали шапку та гаманець Васьковича і з місця злочину зникли.

З показань свідка Лещенко Федіра Васильовича: «Я бачив, як пізно ввечері 14 лютого 2011 р. двоє чоловіків гналися за третім. Це було близько 23 год. на вулиці Садовій. Чоловік, що втікав, був одягнений у темне демісезонне пальто, пижикову шапку, в руках тримав чорний портфель. Він цей портфель кинув на землю, але переслідувачі не зупинилися й продовжували його переслідувати. Мене вони не бачили, бо я був у темному, неосвітленому місці. Ті, хто наздоганяв, на ходу кричали - «Стій, гад!». Один із них — високого зросту, був одягнутий у коротку коричневу курточку й білу лижну шапочку. Другого я не розгледів.

Коли вони зникли за рогом вулиці, я підняв портфель і забрав його собі. У портфелі були: газети, книга «Мистер Х», кулькові ручки, пачка цигарок «Прима».

Наступного дня я дізнався від матері, що вночі на вулиці Загородній убито чоловіка. Взявши портфель, я пішов у міліцію, де розповів про все черговому».

Допитаний як обвинувачений у злочині, передбаченому ст.93, КК України, Засядько вину свою у вчиненні злочину визнав частково й пояснив: «14лютого 2011 р. о 22 год. я зайшов у гості до Ворошила В.С. З собою приніс пляшку горілки, яку ми й розпили. Ми сиділи, розмовляли, а потім я запропонував вийти на вулицю «прогулятися». На столі я взяв фінський ніж і поклав собі в кишеню. Просто так. У кінці вулиці Садової я побачив незнайомого чоловіка й запропонував Ворошилу налякати його. Коли ми порівнялися, Ворошило попросив незнайомого закурити. Той дістав пачку сигарет і дав нам по дві сигарети. Я підійшов до нього ззаду. Несподівано чоловік, кинувши портфель і сигарети, почав утікати.

Ми побігли за незнайомим. Я першим наздогнав його й ударом збив з ніг. Він упав, а коли підвівся з землі, то підбіг Ворошило, і чоловік ударив його в обличчя. Я дістав ніж, яким хотів налякати незнайомого. В цей час Ворошило вдарив його й відкинув на мене. Коли він падав, то наштовхнувся на ніж. Ми зрозуміли, що трапилося щось непоправне, й вирішили якомога швидше зникнути. З землі я підняв шапку, забрав з внутрішньої кишені гаманець. Після цього ми пішли на квартиру до Ворошила».

Слідчим проведено впізнання Лещенко. Лещенко упізнав Засядько як особу, що бігла за Васьковичем. Проведено очну ставку між Засядьком і Ворошило . Вилучено фінський ніж з відбитками пальців Засядька. Проведена дактилоскопічна експертиза.

В Е Р С І Ї :

  1. Засядько Павло Петрович і Ворошило Василь Степанович 14 лютого 2011 р. о 23 год., перебуваючи в нетверезому стані, здійснили розбійний напад на громадянина Васьковича Сергія Івановича і вбили його.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]