Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт по практике (2003).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
852.48 Кб
Скачать
    1. Друк в Excel

Microsoft Excel дає змогу переглянути аркуш і

налаштувати його друкований вигляд декількома нижченаведеними способами.

Звичайний режим . Використовується за замовчуванням. Найкращий режим для перегляду на екрані та роботи з документом.

Попередній перегляд . Показує друковану сторінку, завдяки чому можна налаштовувати стовпці та поля. Вигляд сторінок у вікні попереднього перегляду залежить від наявних шрифтів, роздільної здатності принтера та кількості доступних кольорів.

Режим розмітки сторінки . Показує розподіл даних по сторінках і дає змогу налаштовувати області друку та

розриви сторінок.

Установлюючи параметри, яки впливають на вигляд надрукованого аркуша, можна переходити від одного режиму до іншого, щоб оцінити наслідки застосування певних параметрів, перш ніж надсилати дані на принтер.

Перед тим, як надрукувати аркуш, ви повинні задати параметри друкованої сторінки: розміри аркуша, на якому виконуватиметься друк, орієнтацію аркуша, що відображується на екрані, відносно довгої сторони аркуша, розміри полів, колонтитули і так далі  На екрані з'явиться діалогове вікно, яке має чотири вкладки і дозволяє надрукувати всю книгу або окремий аркуш. 

Вкладка Сторінка (Page) дозволяє задати наступні параметри

  •  У рамці Орієнтація (Orientation) можна встановити перемикач в положення — книжна (Portrait) що забезпечить розташування аркуша уздовж довгої сторони паперу. При орієнтації альбомна (Landscape) друк аркуша виконується уздовж короткої сторони паперу.

  •  У групі Масштаб (Scaling) після установки перемикача в положення встановити ... % від натуральної величини (Adjust to % normal size)задається коефіцієнт зміни розмірів у відсотках від натуральної величини аркуша або виділеної області. При установці перемикача в положення розмістити не більше ніж на ... стор. завширшки і ... стор. у висоту (Fit to ... page (s) wide by ... tall) вказується, на скількох сторінках завширшки і у висоту розміститься аркуш книги або виділена область при друці. Перше положення перемикача забезпечує пропорційну зміну друкованих розмірів, другу, — дозволяє розмістити область друку на необхідній кількості сторінок.

  •  У полі Розмір паперу (Paper size) задається формат аркуша, на якому друкуватиметься таблиця. За умовчанням встановлюється формат А4 210x297 мм.

  •  У полі Якість друку (Print quality) встановлюється дозвіл, визначуваний кількістю крапок на дюйм (dpi), яке відображуватиме на друкарській сторінці. Чим більше значення має дозвіл, тим вище якість друку, але тим більше часу буде потрібно на друк документа.

  •  У полі Номер першої сторінки (Firstpage number) можна ввести номер першої сторінки. Якщо вибрати елемент Авто (Auto) то номер першої сторінки буде 1.На малюнку 5.3 показані параметри сторінки.

Друк чернетки . Можна зменшити час, який витрачається на друк аркуша, тимчасово змінивши якість друку. Якщо потрібна роздільна здатність принтера відома, можна змінити якість друку принтера. Якщо роздільну здатність (або якість) неможливо визначити, можна надрукувати документ у режимі чернетки. Швидкість друку збільшиться за рахунок пропуску форматування та більшої частини малюнків.

Друк у чорно-білому режимі . Кольори на чорно-білих принтерах звичайно друкуються у вигляді відтінків сірого кольору. Друк кольорів у чорно-білому режимі дає змогу скоротити час друку аркуша, який містить кольорове оформлення. У чорно-білому режимі кольорові шрифти та межі друкуються чорним кольором, а не відтінками сірого. Крім того, фон клітинок і автофігур зображується білим кольором, а інші малюнки та діаграми друкуються у відтінках сірого.

Друк без ліній сітки . Великі аркуші друкуються швидше, якщо друк сітки вимкнено

.