Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стандарт 15-1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
429.06 Кб
Скачать

5.3 Нумерація сторінок

5.3.1 Сторінки дипломної (курсової) роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації усього тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

5.3.2 Титульний лист включають до загальної нумерації, але номер сторінки на титульному листі не проставляють.

5.3.3 Завдання на роботу включають до загальної нумерації. При двохсторонньому типографському бланку завдання враховують як дві сторінки, але номера сторінок на завданні не проставляють.

5.3.4 Реферат, текст змісту, перелік умовних позначень також включають до загальної нумерації, але номера сторінок на них не проставляють. Нумерація роботи починається зі вступу.

5.3.5 Ілюстрації й таблиці, які розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації.

5.4 Нумерація розділів, підрозділів

5.4.1 Розділи, підрозділи дипломної (курсової) роботи нумерують арабськими цифрами.

5.4.2 Розділи дипломної (курсової) роботи мають порядкову нумерацію в межах викладення дипломної (курсової) роботи і позначаються арабськими цифрами без крапки, наприклад: 1,2,3 тощо.

5.4.3 Підрозділи мають порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу ставлять крапку , наприклад: 2.1., 2.2., 2.3. тощо.

5.4.4 Пункти мають порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу.

Номер пункту складається з номера розділу і порядкового номера пункту, або номера розділу, порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою після номера пункту крапку ставлять, наприклад: 2.1.1., 2.1.2., 2.1.3. тощо.

5.4.5 Якщо розділ складається з одного підрозділу, його також нумерують.

5.5 Ілюстрації

5.5.1 Для пояснення тексту дипломної (курсової) роботи , що викладається, допускається його ілюструвати графіками, діаграмами, схемами, фото тощо. Ілюстрації, вміщувані у текст дипломної (курсової) роботи, іменують рисунками.

5.5.2 Ілюстрації розміщуються у дипломній (курсовій) роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у тексті дипломної (курсової) роботи.

5.5.3 Рисунки, графіки, схеми, діаграми, що розміщені у дипломної (курсової) роботі, повинні відповідати вимогам стандартів «Единой системы конструкторской документации» та «Единой системы программной документации».

5.5.4 Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад: Рис. 3.2 – другий рисунок третього розділу.

5.5.5 Рисунок може мати найменування і пояснювальні дані (під рисунковий текст), приклад наведено на рис. 3.3.

Найменування повинно відображати зміст рисунка та бути коротким. Його розміщують після номера рисунка і виконують малими літерами з першої великої.

5.5.7 Якщо рисунок розміщується на декількох сторінках (наприклад, схема алгоритмів), то на першій сторінці розміщують його номер та найменування (при наявності), а на наступних «Продовження рис.».

5.5.8 Якщо після посилання на рисунок іде розгляд матеріалу, що ілюструється, то у розповіді слово «рисунок» пишуть без номеру, наприклад: «Як видно з рисунка ...».

5.5.9 Ілюстрації, за необхідності, можуть бути перелічені в змісті з зазначенням їх номерів, назв і номерів сторінок на яких вони вміщені.

Приклад:

Рис. 3.2 Напрямки управлінської діяльності на підприємстві

Приклад:

Рис. 3.3 Механізм здійснення форфейтингової операції

Пояснення до рис. 3.3

  1. Переговори з форфейтером про ініціалізацію угоди.

  2. Поставка товару імпортеру.

  3. Оплата імпортером товару шляхом випуску векселів.

  4. Продаж векселів форфейтеру з дисконтом.

  5. Пред’явлення форфейтером векселів до оплати імпортеру.

  6. Оплата векселів імпортером.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]