Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАПОРОЖЕЦ ЭКЗАМЕН.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
657.92 Кб
Скачать

1. Навести визначення якості , вимог до якості, показника якості проілюструвати ці ці поняття за допомогою прикладів

Якість- сукупність характеристик обєкта, що стосуеться його здатності задовольняти встановленні чи можливі потреби в відповідності з призначенням.

Вимоги до якості – вираження окремих потреб або їх переведення в набір кількісно чи якісно встановлених вимог до харак-к обєкта, щоб дати можливість їх реалізаціі і перевірки.

Показник якості - це кількісна характеристика одного або декількох властивостей продукції, які складають її якість продукції, розглядається відповідно до певних умов її створення, експлуатації або споживання.

2. Що таке управління якістю та забезпечення якості, навести приклади.

Управління якістю – методи та види діяльності оперативного характеру. Що використовується для виконання вимог до якості.

Забезпечення якості – всі заплановані і систематично здійснювані види діяльності в рамках системи якості, а також підтвердження необхідні для створення достатньої впевненості в тому, щообєкт буде виконувати вимоги до якості.

3.Що таке оцінювання якості, з якою метою воно здійснюється?

Оцінювання якості – систематична перевірка того, наскільки обєкт здатен виконувати встановлені вимоги. Метою є перевірка того,що продукт не буде погано впливати на людей, тварин або навколишне середовище в процесі його використання.

4.Навести визначення системи якостіі та основних вимог до неї, що висуваються міжнародним стандартом iso 9001

Система якості – сукупність організаційної структури, методик, процесів і ресурсів необхідних для здійснення загального управління якістю. Всі вимоги стандарту ISO 9001 загальні і призначені для застосування усіма організаціями, незалежно від їх типу, розміру і продукції, яку поставляють.В першу чергу стандарт ISO 9001 визначає вимоги до управління якістю: визначення політики і цілей (чого хочемо досягти); розробка планів (як ми будемо цього досягати); аналіз їх виконання і вимірювання ефективності; проведення коригувальних і попереджувальних дій. Також стандарт містить вимоги до етапів життєвого циклу продукції: проведення маркетингових досліджень, розробки нових видів продукції, закупівлі продукції і послуг, виробництва продукції і контролю її якості, продажі і поставки продукції споживачам. Крім того, визначені вимоги до забезпечення системи якості різними видами ресурсів: персоналом, обладнанням і т.ін. Вважається, що всі ці види діяльності впливають на якість готової продукції, і тільки управляючи ними можна досягти постійної задоволеності споживачів.

5. Викласти основні положення методології TQM як підходу до управління діяльністю організаціїСистема загального управління якістю (Total Quality Management - TQM) являє собою не просто підхід до організації процесів планування,забезпечення та контролю якості продукції фірми.Основні положення концепції ТQМ можна висловити наступними тезами .1. Визначальна роль керівництва у заходах з реформування/реструктуризації підприємств на основі принципів ТQМ.2. Основна увага – клієнтам.3. Стратегічне планування.4. Залучення усіх співробітників.5. Підготовка персоналу.6.Нагороди та визнання.7. Розробка продукції та послуг повинна швидко реагувати на потреби і очікування споживачів, які постійно змінюються та збільшуються.8. Управління процесом.9. Якість постачальників.10.Інформаційна система.11. Кращий досвід.12. Постійна оцінка ефективності роботи системи управління якістю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]