Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
42.96 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Житомирський державний університет імені Івана Франка

Кафедра соціальної та практичної психології

ЗВІТ

за результатами лабораторного заняття №1-2

Тема: Комплексна характеристика особистості працівника

студентки 37групи

денної форми навчання

соціально-психологічного факультету

слободенюк тетяни

Морозовської наталії

Житомир – 2011

Клієнтський запит

До психолога звернувся керівник військової частини: «Наша частина бере участь у миротворчих заходах у Північній Кореї. Нам необхідно обрати на посаду керівника групи військових людину, яка б могла постійно «тримати справу в рука». Самі розумієте під час військових дій необхідно приймати рішення швидко, а головне щоб ці рішення не піддавалися обговоренням інших. У нас є претенденти з офіцерського складу частини, проте ми вагаємося хто дійсно зможе виправдати наші очікування».

Проведіть психологічне дослідження стилю керівництва претендентів на посаду керівника військової групи. Змоделюйте отримані вами результати, проаналізуйте їх. Визначте хто з досліджуваних відповідатиме очікуванням керівника військової частини, визначте який стиль керівництва має домінувати у керівника військової групи миротворців. Обґрунтуйте використання методики дослідження стилю керівництва А.Л.Журавльова. Отримані вами результати дослідження представте у вигляді консультаційноїбесіди психолога та керівника військової частини. Для демонстрації отриманих вами результатів використовуйте графіки, порівняльні діаграми тощо.

І. ЕТАП ПЕРВИННОГО АНАЛІЗУ ПРОБЛЕМИ

    1. Категоріально-термінологічне до визначення проблеми, з якою звернулися до психолога.

П.: Я правильно вас зрозуміла Ви хочете з усіх Ваших військовослужбовців вибрати ту людину на посаду керівника групи військових яка б була відповідальною, рішучою, демократичною, знала свою справу ?

К.: Так тому що участь у цих миротворчих заходах має для нас дуже важливе значення. Ми маємо показати себе з найкращої сторони.

П.: Ви вже маєте претендентів на цю посаду

К.: Так, ми виділили трьох найбільш підходящих на посаду керівника кандидатур.

П.: Для успішного виконання такого завдання необхідно провести дослідження стилю керівництва претендентів яких ви відібрали на цю посаду.

К.: Добре я згоден з ти що ви проведете дослідження, але поясніть мені у чому сенс такого дослідження?

П.: За допомогою методики дослідження стилю керівництва трудовим колективом А.Л. Журавльова яку я буду використовувати можна встановити які з військовослужбовців у порівнянні з іншими за певними особливостями є більш придатним для того щоб посідати цю посаду.

К.: Тобто ви встановите хто з військовослужбовців є кращим професіоналом?

П.: За допомогою певних психологічних методів я встановлю які з відібраних військовослужбовців володіють саме тими особистісними якостями якими повинен володіти керівник. Ви погоджуєтесь з тим щоб таке дослідження було проведено?

К.: Так я згоден така інформація буде дуже корисною для нас.

    1. Формування реалістичних очікувань у людини яка звернулась за допомогою, та визначення напрямів практичної роботи психолога.

Напрямок практичної роботи

Обґрунтування

Психодіагностична робота

Проведення дослідження яке визначає стиль керівництва

Консультативна робота

Бесіда з керівником військової частини за результатами психологічного дослідження військовослужбовців які пропонувались на посаду керівника групи військових.

ІІ. ПЛАНОВО-ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАП.