Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ЖИТОМИРСЬКИ....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
177.15 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ЖИТОМИРСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

Кафедра економіки і менеджменту

Кушніренко О.М.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО НАПИСАННЯ КУРСОВИХ РОБІТ з дисципліни

« Економіка підприємств » для студентів всіх форм навчання спеціальності 6.050200„Менеджменг організацій"

Житомир - 2008

Зміст

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ З

  2. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ 4

  3. ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ТА СКЛАДАННЯ ПЛАНУ РОБОТИ………..4

  4. ЗМІСТ ТА СТРУКТУ РА КУРСОВОЇ РОБОТИ 6

  5. ПРАВИЛА НАПИСАННЯ, ОФОРМЛЕННЯ ТА ЗАХИСТУ КУРСОВОЇ РОБОТИ 13

    1. Загальні вимоги ……..13

    2. Нумерація ……..13

    3. Загальні правила цитування та посилання на використані джерела ……..14

5 4. Оформлення тексту, таблиць, графіків, додатків, формул ……..14

5.5. Оформлення списку використаних джерел ……..17

5 .6. Захист курсової роботи ...19

  1. ПР'ИМІРНИЙ ПЕРЕЛІК ТЕМ КУРСОВИХ РОБІТ З КУРСУ «ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА» 20

1. Загальні положення

В ринкових умовах господарювання підприємство набуває нової якості: воно са­мостійно обирає діяльність, мас високу відповідальність за результати виробництва, зацікавлене в ефективному господарюванні, бере участь у вільній конкурентній боротьбі, яка є головною рушійною силою, що примушує стежити за досягненнями науково-технічного прогресу, передовою технологією, поліпшувати якість продукції, всебічно задовольняти споживача. Таким чином, ринок передбачає функціонування підприємства нової якості, яке відповідає вимогам більш ефективної економіки. Ґрунтовні знання економіки підприємства є запорукою ефективного управління сучасними підприємствами керівникам усіх рівнів.

Виконання курсової роботи з курсу «Економіка підприємства» є складовою навчального процесу. Мета курсової роботи — поглибити теоретичні знання, набуті студентами у процесі вивчення курсу, і виробити вміння застосовувати їх у практичному вирішенні питань економіки та організації промислового виробництва. У процесі написання курсової роботи студент має здійснити аналіз основних техніко-економічних показників господарювання, самостійно виконати економічні розрахунки, виявити резерви виробництва і на цій основі обґрунтувати заходи щодо підвищення ефективності діяльності первинної ланки виробництва. У роботі важливо також узагальнити кращий вітчизняний та зарубіжний досвід організації і промислового виробництва.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому засвоєнню студентами дисципліни «Економіка підприємства», спонукає ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань економічних відносин, спеціальні наукові видання, у яких розглядаються окремі питання них відносин за умов ринкової економіки.

Цілі і завдання курсової роботи - це:

  • формування у студентів системи знань про економіку підприємства;

  • надання студентам ефективних навичок щодо прийняття управлінських рішень на основі наукового підходу;

- опанування сучасними методами проектування та вдосконалення внутрішяьоорганіаційних процесів;

- підготовка студентів до написання курсових робіт з функціональних менеджментів та кваліфікаційної випускної роботи.

При виконанні курсової роботи студенти повинні дотримуватись загальної структури науково-дослідницької роботи і обов'язково застосовувати загальні та специфічні методи дослідження тих чи інших об'єктів і процесів.

Оптимальним обсягом роботи є ЗО. .40 сторінок тексту. На високу оцінку заслуговуватимуть ті курсові роботи, які мають інноваційний характер, науково обґрунтовані та практично направлені.

2. Вибір теми курсової роботи

Першим етапом виконання курсової роботи є вибір теми. Тема курсової роботи визначається студентами із списку орієнтовної тематики, наведеної в додатку. При цьому слід враховувати специфіку об'єкта дослідження (підприємства, установи, організації, об'єднання, району, області), з тим, щоб дана проблема була актуальною для нього, дозволяла отримати необхідну інформацію, поєднувала професійні інтереси студента та напрям науково-дослідної роботи, яку він виконував раніше.

Вибрана тема затверджується науковим керівником. Студент отримує на кафедрі встановлений зразок заяви на затвердження теми курсової роботи (додаток...). Подальша її зміна, або коригування можливі лише з дозволу наукового керівника при достатньому обґрунтуванні доцільності змін. Вибір теми, та її закріплення за студентами здійснюється на початку навчального семестру, у якому має бути написана курсова робота. Курсові роботи, виконані студентами на інші теми, які не погоджені з викладачем, не розглядаються.