Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт з комп.практики (Пайчук).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
6.91 Mб
Скачать
  1. Виділити потрібний об'єкт в іншій програмі.

  2. Клацнути в цій програмі на кнопці Копіювати в буфер для копіювання об'єкта в системний буфер обміну.

  3. Далі перемкнувшись в Word вибрати з основного меню команду Виправлення/Спеціальна вставка.

  4. У діалоговому вікні Спеціальна вставка вибрати Вставити як малюнок і потім клацнути на ОК.

  5. 2.3 Створення та редагування графічних об’єктів

  6. Малюнки надають документу більшу наочність і виразність, допомагають краще зрозуміти текст. У додатки Microsoft Office можна вставляти растрові й векторні малюнки більшості графічних форматів або ж створювати самому векторні малюнки. Растрові малюнки складаються з великої кількості крапок. При збільшенні малюнка збільшуються розміри кожної крапки малюнка. На прямих лініях з'являються зубчасті відрізки. До малюнків відносяться: крапкові малюнки, скановані зображення, фотографії та картинки. Для зміни малюнків слугує панель інструментів Настроювання зображення й деякі інструменти панелі інструментів Малювання.

  7. Векторні малюнки складаються з ліній, кривих і інших об'єктів. Вони краще масштабуються. Векторні зображення створюються при використанні панелі інструментів Малювання. Автофігури є векторними малюнками.

  8. Якщо знадобитися видалити картинку, то потрібно клацнути мишею на зображенні й потім нажати клавішу DELETE. Картинка буде вилучена з документа.

  9. Графічні об'єкти: це будь-який намальований або вставлений об'єкт, який можна редагувати й форматувати за допомогою панелі інструментів малювання (убудованим редактором графічних об'єктів). Ці об'єкти є частиною текстового документа.

  10. Любий намальований або вставлений малюнок, який можна редагувати вважається графічним об'єктом. Графічними об'єктами є автофігури, лінії й об'єкти WordArt. У ряді випадків для редагування малюнка з використанням панелі інструментів Малювання малюнок варто розгрупувати й перетворити в графічний об'єкт.

  11. Команда Об'єкт у меню Вставка у вікні програми Word дозволяє вставити малюнок, який можна буде редагувати надалі за допомогою програми, у якій він створювався.

  12. Для вставки малюнка необхідно встановити курсор на місце вставки, указати в меню Вставка команду Малюнок і вибрати одну з команд: Картинки, З файлу, зі сканера або камери, Організаційна діаграма, Створити малюнок, Автофігури, Об'єкт WordArt, Діаграма.

  13. Для використання деяких форматів файлів необхідно встановити спеціальні графічні фільтри. Всі графічні фільтри автоматично встановлюються тільки при повній установці Word. Ви можете переглянути, які фільтри для малюнків установлені на вашому комп'ютері, вибравши в меню Вставка команду Малюнок, З файлу. У діалоговому вікні Додавання малюнка відкрийте список, що розкривається, Тип файлу. Для перегляду малюнків у діалоговому вікні Додавання малюнка, не відкриваючи файлів, потрібно нажати кнопку Подання на панелі інструментів і вибрати в списку Ескізи або Перегляд.

  14.  При збереженні документа, що містить малюнки, Word автоматично підбирає для кожного графічного зображення оптимальний формат файлу. При бажанні можна самому задати ці параметри.

  15. Також Word включена колекція кліпів, що містить різноманітні малюнки, фотографії, звукові файли й відеокліпи.

  16. Убудований в Word графічний редактор дозволяє створювати найрізноманітніші графічні об'єкти: від простих ліній і блок-схем до барвистих ілюстрацій. Малюнки можна розміщати в одному із трьох графічних шарів: у тексті, за текстом або перед текстом.

  17. Кнопки панелі інструментів Малювання використаються при малюванні й форматуванні ліній і фігур, створенні написів і об'єктів WordArt.

  18. Word автоматично переходить у режим розмітки після натискання кнопки на панелі інструментів Малювання. При цьому покажчик миші придбає вид хрестика. На екрані відображається Полотно - область, у якій можна малювати фігури, що має вид прямокутника. Полотно дозволяє розташувати разом частини малюнка, що вкрай важливо, якщо малюнок складається з декількох фігур.

  19. Є можливість згрупувати кілька об'єктів так, щоб Word розглядав їх як єдине ціле. Наприклад, можна задати режими обтікання текстом як єдиного цілого згрупованих об'єктів (малюнків) або малюнка й підпису до нього.

  20. Графічний редактор Word, дозволяє швидко будувати векторні малюнки. Можливості, надавані редактором малюнків, дуже схожі на засоби, наявні в будь-якому іншому графічному редакторі. Для редагування об'єктів і зміни їхніх квітів, заливань, границь і інших параметрів, служить панель інструментів Малювання.

  21. Діалогове вікно формат припускає найбільш повні можливості для форматування графічних об'єктів.

  22. Для того щоб активізувати вікно діалогу Формат, необхідно виконати наступні дії:

  23. Виділити об'єкт, клацнувши на ньому. Щоб виділити об'єкт, що розташовує за текстом, потрібно спочатку клацнути на кнопці Вибір об'єктів панелі інструментів Малювання.

  24. Вибрати з меню Формат команду Автофігура, Напис, Малюнок, Об'єкт WordArt. Назва команди залежить від типу виділеного об'єкта. Відкриється діалогове вікно Формат.

  25. Можливо, виникне необхідність скористатися й іншими програмами, наявними на жорсткому диску, з більше великими бібліотеками зображень. Існує кілька способів вклеювання зображень із інших програм. Найпростіший полягає в наступному:

  26.      1. Виділити потрібний об'єкт в іншій програмі.

  27.      2. Клацнути в цій програмі на кнопці Копіювати в буфер для копіювання об'єкта в системний буфер обміну.

  28.      3. Далі перемкнувшись в Word вибрати з основного меню команду Виправлення/Спеціальна вставка.

  29.      4. У діалоговому вікні Спеціальна вставка вибрати Вставити як малюнок і потім клацнути на ОК.