Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інженерні вишукування готово!1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
2.09 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Вінницький національний технічний університет

Кафедра ТГП

Практична робота

з дисципліни "Інженерні вишукування"

на тему: "Інженерно-геологічні вишукування "

Виконала: ст. гр.

1ТГ-06 Бабенко М.П

Перевірила:

Панкевич О. Д.

ВНТУ 2009

ЗМІСТ

Технічне завдання……… …………………………………………………….. 2

Вступ…………………………………………………………………………….3

Характеристика шляхів сполучення…………………………………………..4

Фізико-географічні умови…………………………….…………………….….4

Клімат……………………………………………………..……………………..5

Геологічна будова………………………………………………………………6

Фізико-механічні властивості ґрунтів………………………….…………….6

Рослинність………………………………………………………..……………6

Корисні копалини………………………………………………………………7

Гідрологічні умови………………………………………………………..……8

Висновок……………………………………………………………………….. 9

Література……………………………………………………………….…….10

ВСТУП

Інженерні вишукування для будівництва виконуються територіальними дослідницькими, спеціалізованими дослідницькими і проектно-дослідниць-кими організаціями. Його використовують для дослідження території з метою забезпечення якісного проектування нашого будівництва.

Допускається виконання досліджень іншими організаціями, яким в установленому порядку надано таке право. Для виконання інженерних досліджень замовник видає технічне завдання, що є підставою для складання програми досліджень до відповідної кошторисно-договірної документації на виконання робіт. При розробці технічного завдання виходять з того, що, по-перше, правильне рішення основних питань і визначення доцільності заходів, намічених в проекті, значною мірою залежить від достовірності і повноти матеріалів досліджень, по-друге, зайвий об'єм вишукувань призводить до подорожчання і подовження термінів проектно-дослідницьких робіт.

Технічне завдання, що видається замовником проектно-дослідницькими або іншим організаціям, повинне містити: вказівки про цільове призначили і намічених видах досліджень; найменування об'єкту; дані про місцеположення і межі району (ділянки) будівництва; відомості про стадії проектування, дані про призначення і види будівель та споруд; характеристики конструктивних особливостей і основні параметри проектованих будівель і споруд (включаючи підземні частини) з вказівкою можливих варіантів їх розташування; джерела підтоплення; особливі вимоги до точності проведення інженерних досліджень і забезпечення одержуваних даних; терміни і порядок представлення звітних матеріалів.

На підставі технічного завдання і вимог відповідних нормативних документів з урахуванням результатів аналізу зібраних в підготовчий період матеріалів і польового обстеження району складається (за узгодженням із замовником) програма досліджень, що містить: найменування і місцеположення об'єкту з вказівкою адміністративної приналежності району (ділянки) досліджень; коротку фізико-географічну характеристику району і місцевих природних умов (особливості рельєфу, клімату, режиму водостоків і водоймищ, несприятливі природні процеси і явища), впливаючи на організацію і проведення досліджень; відомості про вивчення району досліджень, результати наявних матеріалів і рекомендації по їх використовуванню; обґрунтування категорій складності природних умов, складу, об'ємів, методів і послідовності виконання досліджень; вимоги, пов'язані з охороною навколишнього природного середовища при виконанні досліджень; особливі вимоги до організації, технології виробництва і безпеки ведення робіт.

Об’єктом дослідження являється проміжок відстані, на території Могилів-Подільського району, між смт. Тростянець та с. Капустяи, на якому нам потрібно прокласти газопровід. Координати Тростянця північна широта: 48° 31' , Східна довгота: 29° 13' ,Капустян північна широта: 48° 32',східна довгота: 29° 16

Рис.- карта Тростянецького району