Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вольный.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
113.66 Кб
Скачать

3.1. Злиття локальних логічних моделей даних у єдину глобальну модель даних Створюємо глобальне представлення для всієї моделі „ Ощадбанку

”, тобто ми поєднаємо дві локальні логічні моделі даних з метою створення глобальної логічної моделі даних .

Злиття загальних сутностей з окремих локальних моделей

Виконується перевірка імен і вмісту кожної сутності в обох представленнях. Зокрема, для ідентифікації еквівалентних сутностей з різними іменами варто проаналізувати їхні первинні ключі. Виконання даного етапу включає наступні дії:

  • злиття сутностей з однаковими іменами й однаковими первинними ключами;

  • злиття сутностей з однаковими іменами, що мають різні первинні ключі;

  • злиття сутностей з різними іменами, що мають однакові або різні первинні ключі.

  • Злиття сутностей з однаковими іменами й однаковими первинними ключами.

Сутності, що мають в обох представленнях той самий первинний ключ, як правило, представляють ту саму концепцію реального світу. Ідентифікація й об'єднання подібних пар являє собою відносно нескладну задачу.

3.2. Перевірка глобальної логічної моделі даних

Хоча локальні логічні моделі даних представлень економіста і Завідуючого відділу були перевірені ще до виконання процедури їх злиття в глобальну логічну модель даних, існує імовірність того, що при виконанні цієї процедури в глобальну модель даних були внесені нові помилки. Треба перевірити створену глобальну логічну модель даних на відповідність вимогам нормалізації і проконтролювати можливість виконання всіх необхідних транзакцій.

3.3. Перевірка можливостей розширення моделі в майбутньому

Дуже важливо, щоб створена глобальна логічна модель даних допускала можливість її розширення в майбутньому при зміні вимог користувачів. Існуюче глобальне представлення повинне допускати внесення необхідних доповнень, що відбивають подібні зміни в діяльності фірми.

3.4. Створення остаточного варіанта діаграми „сутність - зв'язок"

У нашій базі даних не треба було вносити змін або доповнень у вихідний варіант ER-діаграми. Цей варіант діаграми є остаточною версією логічного глобального представлення предметної області „Ощадбанк”.

Для виявлення помилок потрібно обговорити остаточний варіант глобальної логічної моделі даних з користувачами кожного з представлень. Якщо в моделі будуть виявлені будь-які помилки, варто повторити виконання відповідних етапів пропонованої методології. Процес обговорення й усунення зауважень повинний продовжуватися доти, поки всі користувачі не будуть задоволені запропонованим варіантом глобальної логічної моделі даних. Після прийняття остаточного варіанта моделі всіма користувачами можна переходити до наступної фази проектування бази даних, що полягає у фізичній реалізації підготовленого проекту.

11