Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бізнес-план Іванків І.Ар-308.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
486.4 Кб
Скачать

3.Маркетинговий план. Стратегія маркетингу

Для відкриття фітнес-клубу був обраний Шевченківський район міста Львова по вулиці Мазепи. Це пов'язано з тим, що в районі не так багато фітнес-клубів, при цьому район густо заселений. Отже, є попит на послуги фітнес-клубу , а пропозиція не висока.

Надання послуг буде здійснюватися обслуговуванням по клубних картах для занять фітнесом,за цінами нижчими ніж у конкурентів. Закупівлю спортивного інвентаря я буду проводити на європейському ринку, а також в мережі дилерів по Україні. Я буду проводити опитування клієнтів для задоволення їхніх потреб і отримання прибутку,за домогою анкет. Перевага моєї справи заключається в тому, що я знаю попит, і безпосередньо маю знайомства з постачальниками, знаю якість їх товару і вмію домовитися про вигідну ціну,а також те що фітнес-клуб буде знаходитись в бізнес центрі,що приверне увагу багатьох жінок,які там працюють для економії часу. Клієнтів я буду привертати шляхом реклами за допомогою флаєрів та інтернету.

Фітнес-клуби в нашій країні з'явилися відносно недавно. Перші цивілізовані спортивно-оздоровчі установи в багатьох містах стали відкриватися тільки на початку 90-х років минулого століття, і відразу набули величезної популярності у наших громадян. Людей, що бажають вести здоровий спосіб життя, знайшлося дуже багато, фітнес-клуби ніколи не пустували. Відвідувати такі клуби стали не тільки через престиж і моду, але, в основному, керуючись користю для здоров'я. Експерти встановили, що щоденні заняття фітнесом скорочують ризик серцевої хвороби, знижують тиск і піднімають рівні "хорошого" холестерину.

На початковій стадії розвитку бізнесу діяльність буде спрямована на залучення максимально можливої кількості користувачів послугами. Оскільки конкурентність у даній галузі з кожним днем збільшується ,то в найближчий час планується розширення площі,збільшення послуг, розробка нових програм. Використання ЗМІ та створення веб сайту дась змогу залучити якомога більшу кількість клієнтів.

Ціни на вже існуючі послуги будуть нижчі, ніж у конкурентів,а на нові види послуг вони будуть вищими. Цінова політика фірми будуватиметься на принципі висока якість - помірна ціна. Для максимального використання можливостей фірми розглядається можливість введення знижок, пільгового часу і т.д.

Послуги надані конкурентами такої ж якості як у нас встановлювати ціни на 5-10% нижче, а на послуги, що надаються тільки нами, ціна може бути вище на 10 - 20% у порівнянні з цінами на послуги замінники. Але цінова політика повинна будуватися на принципах максимізації завантаження виробничих потужностей.

Провівши маркетингове дослідження даної підприємницької діяльності можна стверджувати що споживач знайде у мене необхідні послуги за помірними цінами і на майбутнє я зможу збільшити різновид надання послуг. Створити собі добрий професійний імідж. Моїми споживачами будуть жінки ,які проживають в Шевченківському районі і працюють у даному біснез центрі. Перевагу нададуть моєму закладу саме тому, що він визначатися різноманітністю, високою якістю та низькою ціною. Для боротьби з конкурентами я постійно дбатиму про розширення асортименту послуг ,за привітність персоналу та постійного зацікавлення різноманітними акціями, завжди буду враховувати запити клієнтів різними засобами. Буду працювати на рекламу свого товару, буду працювати над підвищенням рівня культури обслуговування та вивчення запитів клієнтів.