Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бізнес-план Іванків І.Ар-308.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
486.4 Кб
Скачать
  1. Загальна характеристика проекту

Головною ідеєю моєї підприємницької діяльності є відкриття фітнес клубу середнього класу,оскільки попит на якісні фітнес-послуги постійно зростає. З допомогою кваліфікованих працівників,добре опрацьованих та удосконалених занять,яких є широкий вибір,кожен відвідувач має змогу підібрати досконалу для себе програму,в залежності від побажань і стану здоровя і все за помірними цінами.

Даний проект передбачає здійснення діяльності у сфері надання спортивно-оздоровчих послуг для жінок різної вікової категорії. Оскільки фітнес-клуб буде розташований в бізнес-центрі,який є осередком житлового району,що дасть змогу відвідувати клуб як і жителям району,так і співробітникам бізнес-центру не витрачаючи на це багато часу. Це повинно збільшити кількість відвідувачів і дати прибуток. Фітнес клуб надаватиме можливість занять фітнесом для приватних осіб з можливостями систематичних занятть по клубних картах . В перспективі планую збільшити площу,відкрити додаткові послуги з метою збільшення кількості клієнтів та задовільнити навіть найбільш вибагливих відвідувачів.

Кожний клієнт буде мати можливість проконсультуватись щодо підбору навантажень,правильної програми,які підійдуть іменно йому з досвідченими фахівцями. Різновидність послуг дадуть мені змогу конкурувати і ефективно впроваджувати свою ідею.

Для досягнення мети буде здійснене поширення рекламних листівок,анкет ,в яких кожний зможе висловити своє бачення ідеального фітнес-центру,що дасть смогу якщо є,то виправити недоліки і в подальшому розширюватись і удосконалювати надання послуг за побажаннями клієнтів,а привабливі ціни будуть заохоченням відвідати саме цей фітнес-клуб.

2.АНАЛІЗ РИНКУ

Популярність здорового способу життя серед жителів нашої країни росте з кожним роком. А існуючі спортивні заклади поки не можуть цей попит повноцінно задовольняти. Старі спортивні майданчики та стадіони, звичайно, підходять людям, але що робити тим, чий дохід дозволяє витрачати достатню кількість грошей на професійні заняття з хорошим тренером? Шукати фітнес клуб! Однак таких клубів ще дуже мало і є вони далеко не в кожному районі великих і середніх міст. А вже про дрібні населені пункти і говорити не доводиться. Тому відкриття фітнес клубу може стати хорошою ідеєю для старту власного малого бізнесу. Створений попит на послуги фітнес центрів вже є, а гідні пропозиції в необхідній кількості поки що відсутні.

Територіально мій бізнес буде організований за адресою м.Львів вул.Мазепи 11А в новозбудованому бізнес центрі-рис.1

Провівши дослідження ринку у галузі надання послуг фітнес центру,широко розглядаючи шляхи та способи досягнення поставлених цілей було встановлено ,що на території Львова у межах Шевченківського району є невелика кількість закладів з наданням даних послуг відповідно до кількості населення. Найбільшим конкурентом,який здійснює діяльність аналогічну до пропонованої в проекті є «Фітнес сіті»,який знаходиться на вул. Чорновола, 67б,але в даний момент закритий на реставрацію.

Позначення до рис.1:

-запропонований

-конкуренти

Рис.1 Територіальне розташування пропонованого в проекті бізнесу та основних конкурентів.

В межах Шевченківського району м.Львова функціонують і інші спортивно-оздоровчі центри ,проте в основному ціни на послуги в них є досить значними,не кожний може собі позволити дані послуги,або ж за доступними цінами незадовільні умови .Дослідивши аналіз конкурентної ситуації на ринку визначила ряд переваг запропонованого мною бізнесу:

  • помірні ціни;

  • якісне обслуговування;

  • мала затрата часу на шлях добирання;

  • долучення ЗМІ;

  • висококваліфіковані працівники;

  • відстань до конкурентних центрів є достатньо велика;

  • велике коло споживачів,як жителів так і працюючих в бізнес центрі;

  • широкий вибір послуг;

  • якісно обладнане приміщення під фітнес-клуб.

Отже,можна зробити висновок ,що існує реальний шанс відкрити прибутковий бізнес у спортивно-оздоровчій сфері,на запропонованій місцевості ,який буде життєспроможним та стійким підприємством.