Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
%D0%9B%20%D1%81%D0%B0%D0%BC%20%D1%80%D0%BE%D0%B....doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
316.93 Кб
Скачать

Тема 2. Нормативно-правовi засади дiяльностi дитячих оздоровчих закладів україни

План

  1. Юриспруденція (Інформaцiйнa дoвiдкa про МОМ в Укpaїні).

  2. Правовий статус дитини в суспільстві.

  3. Oniкa та піклування над дiтьмu.

  4. Патронат над дiтьмu. Створення дитячих будинкiв сімейного типу.

  5. Iсmoрiя розвumку дитячих будuнкiв сімейного типу.

  6. Порушення прав дитини: Врахування думки дитини при вирiшеннi питань, що стосуються її життя.

  7. Боротьба з торгівлею дiтьми-сиротами через перебування у літніх дитячих оздоровчих закладах

  8. Нормативно-правова база роботи дитячих оздоровчих закладів.

  9. Режим дня оздоровчого закладу

  1. Юриспруденція

Статут дитячого оздоровчого закладу.

Конвенцiя про права дитини.

Про посилення роботи навчальних та оздоровчих закладiв щoдo забезпечення безпеки життєдiяльностi дiтей у лiтнiй перiод.

Закон України про освіту.

Закон України про позашкiльну освіту,

Типове положення про дитячий оздоровчий заклад.

Закон України «Про молодiжнi та дитячi громадськi органiзацiї». Державна програма вiдпочинку та оздоровлення дiтей на перiод 2008 року.

Інформaцiйнa дoвiдкa про мом в Укpaїні

Представництво МОМ в Укpaїнi розпочало Програми з протидії торгiвлi людьми в 1998 р. Починаючи з 2000 р., МОМ надала допомогу бiлъш нiж 2000 жертвам торгiвлi людьми з України в тому числi медичну допомогу, консулътацiї психолога, професiйнi тренiнги, а також юридичну пiдтpимку.

Жертви торгiвлi людьми, якi отримали допомогу через МОМ в Україні, повернулися з бiльш нiж країн світу i серед них 48%, що повернулись з Pociї, Терції та Полъщi.

З 2001 року МОМ в Україні надала медичну та психологiчну допомогу бiльш нiж 600 жертвам у Київському медичному реабiлiтацiйному центрi.

МОМ в Україні співпрацює з Урядом України, надаючи йому пiдтримку в зусиллях притягу злочинців, що займаються торгiвлею людьми, до суду. В рамках Програми з протидii торгівлі людьми представники правоохоронних органів проходять спецiалiзованi тренiнги, отримують технiчну допомогу, а також приймають участь в поїздках з обмiну досвідом до країн призначення з метою покращення спiвробiтництва

. . .

в переслідуванні злочинців.

МОМ в Укpaїнi також пiдтримує бiля 40 партнерських НУО з протидiї торгiвлi людьми з метою пiдвищення поiнформованостi громадян України про феномен сучасної работоргiвлi, а також, захистити себе вiд потрапляння в таку ситуацiю.

Про Благодiйний фонд "Товариство "Приятелi дiтей":

Благодiйний фонд "Товариство "Приятелi дiтей" офiцiйно зареєстрований у 1996 р., доброчинною, неприбутковою органiзацiєю, що об'єднує тисячі людей в їx зусиллях допомог дiтям - сиротам Украiни. Сьогодні Благодiйний фонд "Товариство "Приятелi дiтей", виконує такі проекти, як «Гуманітарна допомога», «Лiтнiй табiр», «Допомога дiтям з фiзичними вадами "Асоцiацiя для працiвникiв установ для соцiально незахищених дiтей", "Освiтнiй проект", над. допомогу дiтям - сиротам та працiвникам інтернатів.

Лiтнi оздоровчi дитячi заклади /табори/ органiзовують щорiчно для сирiт - пiдлiткiв i сирiт з фiзичними вадами протягом останніх 9ти років, За цей час бiльш нiж 3500 осиротiлих дiтей змогли вiдпочити влiтку. Кiлькiсть учасників постiйно зростає, починаючи з першого табору у 1996 р., коли змогли вiдпочити 11 дiтей - сирiт з 5 дитячих будинків, до бiлъш нiж 500 сирiт з 37 дитячих будинкiв у 2004 р.

За бiлъш детальною iнформацiєю звертайтесь, будь ласка, за електронною поштою икгпипїс@iрiеiесот.пеiиа або за телефоном (+38) 044-280-2926.

* ця праця стала можливою завдяки підтримці з боку Регiональної Miciї Агентства США з мiжнародного розвитку в Укpaїні, Молдовi і Бiлорусi згiдно з умовами гранту 121-6-00-04-00707-00. Точки зору висловленi в цiй працi належать їхньому авторові (авторам) та не обов'язково вiдбивають точку зору Агентства США з мiжнародного розвитку,

Реалiзацiю пpoeкry проводить МIЖНAРОДНА ОРГAНIЗAЦIЯ 3 МIГPAЦІЇ (МОМ)