Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
adamchuk.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
343.55 Кб
Скачать

3.2. Обхід внутрішньобудинкового газового обладнання.

Річний плановий ремонт виконується як бригадним способом під керівництвом майстра, а всі останні види технічного обслуговування в залежності від об’єму і складності можуть виконуватись як бригадою, так і одним слюсарем.

При бригадному методі технічного обслуговування за бригадою закріплюється дільниця. В склад бригад входять слюсарі різного розряду, що дає можливість раціонально виконувати роботу. Денні завдання бригадам планують так, щоб за один день було проведено технічне обслуговування певної кількості квартир і будинків.

Важливе значення має вузловий метод заміни поламаних вузлів на відремонтовані. Це економить час, підвищує якість, забезпечує безперебійне газопостачання. При цьому збільшується міжремонтний строк.

Основною несправністю являється недостатня герметичність. Перевірка газопроводів і обладнання на герметичність може проводитись повітрям і газом, що використовується в обладнаннях. Опресовка виконується повітрям або газом під тиском 500 даПа.

Опресовка систем газопостачання газом під тиском 500 даПа виконується:

  • до підвідних газопроводів пальників стола побутової газової плити приєднують мановакууметр та прилад для створення надлишкового тиску не більше 500 до Па.;

  • відкривають крани пальників, де приєднані мановакууметр і ємності;

  • закривають кран на вводі;

  • створюють за рахунок видалення газу із ємності на газопровід збитковий тиск 500даПа.;

  • закривають кран пальника до якого приєднана ємність, і по вакууметру перевіряють герметичність;

  • після перевірки на герметичність, пошуку за допомогою обчислення місць витоків і їх усунення відкривають кран пальника;

  • запалюють один пальник, газ із ємності видаляють в систему газопроводів.

Для знаходження витоків газу при проведенні технічного обслуговування і ремонту газового обладнання житлових і побутових приміщень може використовуватись прилад АГС-1.

Результати перевірок і чистки димових і вентиляційних каналів оформляють актом, один екземпляр передається газовому господарству. У випадку не наявності акту газове господарство має право перекрити подачу газу споживачу. Контроль за проведенням перевірок димових і вентиляційних каналів в установлені терміни, а також відповідальність за їх стан переходить на житлово-експлуатаційні організації, керівників підприємств, а також на жителів, що мають будинок на приватній основі.

3.3. Обслуговування та ремонт по заявкам.

Організація бригадного методу обслуговування дозволила також створити умови для скорочення кількості позапланових ремонтів по заявкам абонентів.

При ремонті побутового газового обладнання і приладів приймають від абонентів без касовий метод оплати за виконані ремонтні роботи.

Велике значення має вузловий метод ремонту при якому поламану деталь або вузол замінюють відремонтованою, а лише потім ремонтують поламаний вузол.

Абоненти, що не бажають користуватися опаленням в літній період, повинні до кінця опалювального сезону подати заяву в газове господарство з проханням відключити котел від системи газопостачання.

У випадку самостійного пуску опалювального котла до початку опалювального сезону до абонентів, що допустили порушення, застосовують санкції у відповідності з діючим законодавством.

В умовах зростання попиту населення на зріджений газ, що потребує особливо чітку організацію розподілу і доставки його в регіони з врахуванням середньорічного споживання на одну квартиру.

По телефону або в письмовій формі абонент робить замовлення на певну дату. Картки із заявками розподіляють по маршрутах. Картка абонента, де на основі реєстрації контролер робить відмітку про заміну балона.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]