Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема16 ФАХОВА ДОКУМЕНТАЦІЯ. ДОКУМЕНТАЦІЯ ОСОБОВ....doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
78.34 Кб
Скачать

Оголошення / анонс

Оголошення – офіційне повідомлення, оповіщення, інформація про масовий захід: про час і зміст проведення нарад, засідань, зборів про виконання якоїсь роботи про можливість обійняти вакантну посаду через участь у конкурсі про час проведення концерту, конкурсу, цікавої й важливої зустрічі про захист дипломної роботи чи дисертації на здобуття вченого ступеня про підприємницьку діяльність тощо.

Текст оголошення формулюється коротко й точно в усній (по радіо, телебаченню; екстрені оголошення – інколи по селекторному зв'язку) чи письмовій формах. В оголошенні після заголовка зазначають час, дату, місце проведення заходу, його назву, порядок денний, якщо це засідання; за необхідності вказують адресу та способи проїзду.

Анонс (фр. annonce) – попереднє оголошення про майбутні заплановані гастролі, спектаклі, концерти, художні виставки. Анонсовані усні повідомлення найчастіше роблять по радіо, письмові – у газетах, на мальовничо оформлених афішах. Оголошення (анонс) підписують від імені організації, яка проводить захід.

Зразок

ОГОЛОШЕННЯ

Поліграфічна фірма

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:

Зверни увагу! Укладач текстів

Вимоги до кандидатів: вища філологічна освіта,

досвід роботи в рекламі, власні розробки в галузі написання рекламних текстів

Зверни увагу! Художник-дизайнер

Вимоги до кандидатів: вища художня освіта,

досвід роботи в галузі поліграфії не менше року

Контактні телефони: 446-21-96, 446-30-12

Зразок

ОГОЛОШЕННЯ

АОЗТ панчішна фабрика «Рубежанка» пропонує на продаж виробничі, складські та інші підсобні приміщення з власною котельнею, хімводоочищенням, трансформаторною підстанцією, з територією двору, що прилягає до неї, та автодорогою, водозбором питної води об'ємом 1200 куб. м і в'язальні автомати.

Ціна договірна.

Індекс, Україна, м. Рубіжне Луганської обл.,

вул. Визволителів, 108

Тел. (06453)7-25-76,

тел./факс (06453)7-33-43, 7-23-81.

Зразок

АНОНС

НОВІ РЕЙСИ:

Київ—Ташкент, Київ—Тбілісі, Київ—Баку, Київ— Мурманськ, Київ—Тюмень, Київ—Москва, Київ—Новосибірськ.

Звертайтеся за адресою: вул. Городецького, 15 щоденно з 8.00 до 19.30, обід з 13.00 до 14.00 Авіалінії України тел. 464-02-08, 464-02-09

Зразок

АНОНС

18 червня о 18 год. ЗО хв. у Будинку письменників України відбудеться вечір пам'яті Віктора НЕКРАСОВА.

Участь у вечорі беруть: Дмитро Затонський, Анатолій Скрипник, Ананій Рохлін, Галина Булгакова.

ЗАПРОШЕННЯ

Запрошення – це коротке повідомлення про певну подію в науковому, політичному, культурному світі, в житті колективу або окремих осіб (визначних людей чи звичайних громадян) та прохання взяти в ній участь (активну чи споглядальну).

Запрошення бувають іменні (вони вимагають документа, що засвідчує запрошену особу) та не іменні – офіційна листівка (запрошення) є вхідною перепусткою на урочисті збори, засідання з певного приводу, наукову конференцію, святкову подію, на концерт чи вечір відпочинку.

Зразок іменного запрошення запрошення

Вельмишановний Іване Полікарповичу!

Запрошуємо Вас на вечір зустрічі зі студентами І курсу фізико-математичного факультету 21 січня 2003 року, в середу, о 15.00, в актовому залі університету.

Будемо раді послухати Ваші спогади про роботу на факультеті, про студентські роки й наукову працю.

У програмі вечора – виступи випускників факультету різних років та концерт факультетського вокально-інструментального ансамблю.

Студрада фізико-математичного факультету Миколаївського державного університету імені В.О.Сухомлинського