Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_work_1_MathCad.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
773.12 Кб
Скачать

Mathcad 2001 (версія 10)

У версії Mathcad 2001 ще більше зросла продуктивність обчислень і розширені можливості. Впроваджено підтримку Windows 2000. Створено чотири модифікації з урахуванням специфіки використання.

Основні нововведення: істотно розширена сумісність з іншими популярними застосунками; обробка одиниць вимірювання в реальному часі; обмеження рекурсивного спуску в процесі обчислень (виграш в швидкості до 5-20 разів у порівнянні з попередніми версіями); оптимізовані обчислення, особливо для ітерацій, підсумовування, інтегрування ідиференціювання; нові логічні алгоритми, засновані на залежностях від областей зміни змінних і велика узгодженість між аналітичними і чисельними розрахунками; поліпшене управління пам'яттю і обробка об'єктів робочого документа, що видаляються; новий режим публікації у поєднанні з заснованими на MathML можливостями електронних публікацій; включення останньої версії IBM Techexplorer Professional Edition для читання і редагування MathML, TEX і LaTEX.

Суттєво вдосконалено інструменти для створення застосунків з використанням Mathcad: поліпшені об'єкти програмування сценарію для створення нових модулів з програмованихOLE і COM об'єктів, і зберігання їх для повторного використання і розповсюдження. Підтримуються стандартні мови програмування сценаріїв, такі як VBScript і JScript.

Mathcad 13—13.1

Основні нововведення:

  • Потужні засоби відладки програм, включаючи можливість вставки міток і покрокового виконання програмних циклів; нова функція автозбереження дозволяє виключити можливість втрати виконаної інженерами роботи; новий покажчик математичних помилок дозволяє усувати помилки, які без нього могли б бути пропущені.

  • Підтримка нелінійних одиниць вимірювання, таких, як Фаренгейт, Цельсій і децибел; можливість створення власних одиниць вимірювання за допомогою простого меню.

  • Істотно підвищена продуктивність обчислень в порівнянні з попередніми версіями.

  • Включено новий потужний клас можливостей визначення «походження», які дають можливість підприємствам точно визначити джерело конкретних розрахунків, величину або результат. Це дозволяє контролювати і відстежувати виконувану роботу.

Mathcad 15

В актуальній версії Mathcad - 15.0 - суттєвих змін немає. Традиційно Mathcad підтримує роботу САПР Pro/Engineer, а також Windchill ProductPoint.

Основні нові можливості:

  • додано 25 функцій для розрахунків з планування експериментів (design of experiments (DoE)). Також наявні шаблони для проведення декількох експериментів, за наявності декількох рівнів експерименту (режимів тестування) та різних умов;

  • інтеграція з базою даних KnovelMath (інженерні і технічні стандарти);

  • інтеграція з програмним забезпеченням Kornucopia (дозволяє застосовувати шаблони процесів для оцінки даних натурних експериментів і результатів розрахунків);

  • інтеграція з базою даних Truenumbers (Truenumbers от True Engineering Technology), що надає доступ до різноманітних довідкових матеріалів і даних (результати з Mathcad просто передаються в різноманітні формати документів, що полегшує передачу даних у ланцюгу розробників);

  • підтримка операційної системи Microsoft Windows 7;

  • підтримка Microsoft Excel 2007.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]