Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_do_vseukr_konf.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
342.02 Кб
Скачать
    1. Дослідницький розділ

Дослідницький розділ є логічним продовженням аналітичного розділу тому, що він містить дослідження на розробленій вище моделі.

Даний розділ має містити:

  • перелік економічних параметрів та показників, що характеризують конкретну ситуацію і задачу;

  • план (сценарій) проведення експерименту на моделі;

  • параметри точок моделі, в яких слід вимірювати отримані результати;

  • здійснення оцінки достовірності отриманих результатів шляхом порівняння з процесами в реальному економічному об’єкті.

Розрахунки на моделі здійснюються для кількох (як мінімум двох) варіантів з вибором найкращого з них. Порівняльний аналіз варіантів обов’язково має містити, в тому числі, висновки про співвідношення отриманих результатів з метою і задачами, поставленими в роботі і сформульованими у вступі, а також оцінку економічної ефективності обраного варіанту.

Висновки по дослідницькому розділу повинні містити:

  • стисле викладення плану (сценарію) дослідження;

  • основні параметри найкращого варіанту, який відібрано за допомогою Моделі;

  • економічний ефект обраного варіанту з характеристикою шляхів його досягнення.

    1. Проектний розділ

У деяких наукових роботах, кінцевою метою яких є вдосконалення організації виробництва і праці, може виділятися проектний розділ.

Залежно від специфіки теми проектні пропозиції можуть подаватися у вигляді організаційних, економічних, інноваційних, технологічних та інших заходів, розділів бізнес-плану або нормативного документу (інструкції, положення).

Проектні розробки можуть охоплювати різні напрями економічної діяльності, мати стратегічний або тактичний характер. Рекомендується у роботі надавати (при можливості) економічне обґрунтування доцільності їхнього впровадження.

В цьому розділі (питанні) проводиться обґрунтування пропозицій по удосконаленню тих сторін економічної діяльності, проблемні ділянки яких були виявлені у попередніх розділах (питаннях). Сформульовані і обґрунтовані у цьому розділі висновки визначають практичну значущість роботи, визначену у вступі.

Вносячи пропозиції, доцільно пропонувати декілька варіантів рішення виявленої проблеми. Необхідно проаналізувати кожен з варіантів, вибрати оптимальний і не лише спрогнозувати позитивні результати використання обраного варіанту, але і запропонувати заходи по мінімізації ризиків негативних наслідків.

    1. Висновки

Висновки носять форму синтезу отриманих в роботі результатів. Цей синтез – послідовне, логічно вибудоване викладення отриманих результатів і їх співвідношення з метою роботи і конкретними завданнями, поставленими і сформульованими у вступі.

Саме у висновках найбільш яскраво виявляється здатність автора мислити творчо, чітко і ясно викладати матеріал. Висновки не повинні підмінятися механічним підсумовуванням висновків за окремими розділами, а мають містити те істотне, що складає підсумкові результати дослідження, а також відображати результати, які винесені на конкурс. Вони повинні бути конкретними, містити перелік пропозицій і рекомендацій щодо вдосконалення діяльності досліджуваних підприємств і організацій.

В ході написання роботи слід звернути особливу увагу на мову викладення матеріалу, особливо на лексику і фразеологію, морфологію, синтаксис, орфографію і пунктуацію.

При формулюванні висновків необхідно, щоб вони відображали рішення всіх поставлених у вступі завдань. Відображення у висновках підсумкових результатів по виконанню поставлених завдань має свідчити про виконання автором цільової установки, також сформульованої у вступі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]