Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по практике окончат вариант.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
2.13 Mб
Скачать

Обов'язки учасників

Керівник  практики  від кафедри:

  • завчасно, перед початком  практики  надає студентам завдання на  практику , допомагає студентам скласти календарний графік проходження  практики , який фіксується в щоденнику  практики ;

  • безпосередньо перед початком  практики  інструктує студентів з питань виконання завдання на  практику , вручає студентам направлення на практику;

  • складає і доводить до відома студентів графік контролю проходження  практики  і консультацій на кафедрі;

  • інформує кафедру про хід  практики ;

  • після закінчення  практики  приймає від студентів звіти про  практику  і перевіряє їх, бере участь у комісії з захисту звітів про  практику ;

  • по закінченні захисту звітів про  практику  складає підсумковий звіт про проведену роботу, її результати і недоліки, вносить пропозиції з удосконалювання по ходу проведення практики . Підсумкові звіти керівники  практики  передають до навчального відділу університету для аналізу й узагальнення.

Керівник  практики  від бази  практики  діє в рамках повноважень, визначених керівником бази  практики .

Керівник від бази  практики :

  • надає студентові необхідну допомогу у складанні календарного графіку проходження  практики ;

  • здійснює контроль за виконанням студентом отриманих завдань, дотриманням трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку.

Керівник від бази  практики  складає характеристику, яка підписується керівником і завіряється печаткою бази  практики . У характеристиці обов’язково зазначається оцінка студента за результатами проходження  ознайомчої  практики  з урахуванням вимог Болонської системи освіти.

Обов'язки студента-практиканта

Перед початком  практики :

  • ознайомитися з наказом про проходження  практики;

  • одержати у керівника  практики  направлення на  практику;

  • сповістити керівника  практики  від кафедри про прибуття на базу  практики;

  • суворо додержуватись правил внутрішнього трудового розпорядку бази  практики , правил безпеки й охорони праці;

  • постійно підтримувати зв'язок з керівником  практики  від кафедри;

  • вчасно виконувати всі вказівки керівника від бази  практики , що стосуються порядку проходження  практики  і виконання завдань  практики  забезпечити високу якість виконуваних робіт;

  • регулярно заповнювати щоденник  практики;

  • вчасно оформити звіт про  практику .

По закінченні  практики  студент повинен подати керівнику  практики  від кафедри всі необхідні звітні документи про проходження практики.

Права учасників

Студент-практикант має право звертатися до керівника від бази  практики  і керівника від кафедри з будь-яких питань, що пов’язані з виконанням індивідуального завдання на  практику .

Керівник  практики  від кафедри має право перевіряти достовірність наданих студентом відомостей і документів, що стосуються проходження  практики  і виконання завдань  практики  вимагати від студента-практиканта своєчасного подання на перевірку щоденника  практики  і звіту про  практику. Контролювати проходження практики студентом.

Зміст умінь, які потрібно сформувати в процесі проходження  ознайомчої   практики 

Визначити порядок організації правової роботи та юридичного обслуговування бази практики.

Визначити завдання юридичної служби (юрисконсульта) бази практики, права та обов’язки керівника юридичної служби (юрисконсульта).

Ознайомитися з порядком підготовки проектів актів та інших документів з питань діяльності бази практики.

Ознайомитися з порядком організації роботи, пов'язаної із підвищенням рівня правових знань працівників бази практики.

Ознайомитися з організацією претензійної і позовної роботи.

Аналізувати нормативно-правові акти, що регулюють відносини, учасниками яких є суб’єкти господарювання, аналізувати індивідуальні правові акти (документи).

Вести інформаційно-довідкову роботу, здійснювати підготовку для керівництва довідкової інформації щодо законодавства, забезпечувати облік і зберігання текстів нормативно-правових актів, а також індивідуальних правових актів, виданих базою практики, підтримувати їх у контрольному стані; знаходити необхідну правову основу для правового забезпечення юридичної діяльності бази практики.

Вибирати правові засоби для юридичного обслуговування бази практики. Визначати порядок і способи захисту прав бази практики.