Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grafichno-rozrahunkova_robota_ZhID.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
240.84 Кб
Скачать

Зміст

  1. Технологічна частина

  2. Принцип роботи декатирної машини

  3. Параметри які контролюють роботу машини

  4. Датчики які пропонують для удосконалення протікання технологічного процесу

  5. Розрахунок перехідного процесу вимірювального перетворювача та побудова графіку

  6. Розрахунок довірчого інтервалу за рядом багатократних прямих вимірювань

  7. Розрахунок стійкості автоматичної системи регулювання за критеріями Гурвіца і Михайлова

  8. Висновок

1 Технологічна частина

Підприємство ЗАТ "Чексіл" спроектовано інститутом ДПI міста Києва. Будівництво почалось в 1961 році. 4 грудня 1963 р. в складі 12 тисяч прядильних веретен була введена перша черга. Подальше введення потужностей продовжувалось паралельно з випуском комвольної пряжі та було завершене введенням в дію обробного виробництва. Підприємство займає територію 45 гектарів. До ЗАТ "Чексіл" входять 6 фабрик - топсова, апаратно - прядильна, комвольно - прядильна, ткацька, обробна та швейна, які відкрили свої поточні рахунки. Базове підприємство КСК було спроектоване на випуск 14,5 млн. метрів вовняних тканин, 13508 м/год. Потужність виробництва 70000 прядильних веретен для випуску комвольної пряжі 1079кг/год, сурової тканини 3709кг/год. На комбінаті встановлено 3,5 тис одиниць технологічного обладнання різних країн світу. Вимоги ринку поставили перед комбінатом завдання у зацікавленні споживача. Для цього необхідно вирішити складне питання:

- розширення бази та використання нових текстильних волокон;

- розробки принципово нових видів пряжі та структур тканини.

Для вирішення цих питань, необхідно мати висококваліфікованих спеціалістів: техніків - технологів, техніків - механіків. Споживачем продукції комбінату на внутрішньому ринку є фірми, підприємства побутового обслуговування, швейні підприємства, державні організації. Комбінат продає продукцію в крани західної Європи, Америки, СНД.

Сировина: комбінат 90% своїх потреб у вовні покриває за рахунок української вовни, ціна якої нижча. Австралійська вовна високої якості використовується для випуску тканин до Європи та Америки. Крім вовняного волокна використовують синтетичні волокна, використовують додання льону та хлопку.

Асортимент вовняних тканин дуже розширений, він не є постійним, бо поступово оновлюється і нараховує більше 1000 різних видiв.

ЗАТ КСК «Чексіл» є одним із найбільших підприємств в країні, підприємство виготовляє суконні та камвольні тканини для задоволення потреб населення.

Технологічний процес проходить наступним чином:

- Підприємство проводить закупівлю вовни;

- Перед тим як вовну заправляти в машини її необхідно обробити, тобто необхідно промити вовну, де цей процес проходить на дільниці карбонізації, де вовна оброблюється кислотою, промивається спеціальними миючими засобами, просушується і потім поступає в подальші цехи для її обробки;

- Потім у підготовчому цеху проходить процес зважування, тобто відвантажується певна кількість вовни (партія);

- Після чого відвантажена вовна поступає у кардочесальний цех в якому проходить наступний технологічний процес

Вовну при необхідності змішують з хімічними волокнами для того щоб надати їй більшої міцності, потім завантажують вовну в розпушувально - чухральний апарат де вовна перемішується;- Потім вовна по пневмотранспорту подається на спеціальні чесальні машини ;

Чесальна машина завантажується вовною і на цій машині походить процес прочісування вовни, вичісування з вовни реп’яхів та різного роду сміття. Вовна проходить два шляхи прочісування, відбувається процес паралелізації волокон і вже на виході машини виходить м’яка ватка яка намотується в стрічку;

- Наступним шляхом технологічного процесу є фарбування вовни, тобто клубки вовни поступають в фарбувально - сушильний цех де проходить фарбування вовни її просушування і намотування в клубки для подальшої обробки;

- Потім по фарбова вовна поступає в гребенечесальний цех, де проводиться прочісування вовни спочатку на стрічкових, а потім додатково і на гребінних машинах;

- Потім вовна поступає в ровнічний цех, де проходить процес розділення ватки стрічкової вовни на тонкі нитки, потім ці нитки намотуються на бобіни в рівних частинах. Бобіна з ниткою проходить процес пропарювання, і далі бобіни поступають в прядильний цех;

- Потім бобіни поступають в приготовчий цех ткацького виробництва, де проходить процес перемотування пряжі із бобіни на барабан, а із барабану проходить процес намотуються на ткацький навій і далі подається на ткацький верстат, на ткацькому верстаті проходить процес виготовлення тканини;

- Потім тканина поступає на дільницю оздоблювального виробництва, де одним із головних процесів є просушування тканини на сушильно-ширильній машині, також тканину промивають, , прасують, змотують в рулон і пакують.

Основними метою енергетичного господарства пiдприємства є надiйне i безперервне постачання електричної енергiї на пiдприємство. Пiдтримується енергетичне господарство в робочому станi для того, щоб пiдприємство працювало згідно графiку i не було порушення. Забезпечення запасними частинами сфери енергогосподарства, проведення перiодичної перевiрки знань електроперсоналу, ведення електротехнiчної документацiї i т.д.

Відомо що, по забезпеченню надійності електропостачання електричної енергії електроспоживачі поділяються на 3 категорії надійності електропостачання. ЗАТ КСК «Чексіл» відноситься до другої категорії надійності електропостачання.

ІІ категорія – до цієї категорії відносяться електроспоживачі перерва в електропостачанні яких призводить до масового недовипуску продукції, простоєм робочих місць, механізмів, робочих транспортів, порушення нормальної життєдіяльності міських і сільських жителів.

Живлення забезпечується від двох незалежних джерел. Перерва в електропостачанні цієї категорії допускається на час вмикання живлення черговим персоналом, або виїзною оперативною бригадою. Допускається живлення від одного трансформатора, перерва в електропостачанні не повинна бути більшою за одну добу.

Підприємство живиться електричною енергією змінного струму промислової частоти 50 Гц. Від місцевої ТЕЦ на підприємство надходить кабельна лінія напругою 10/0,4 кВ. На території підприємства розташовані трансформаторні підстанції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]