Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розрахункова робота new.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
399.87 Кб
Скачать

Факторний аналіз обсягу реалізованої продукції підприємства

Показники

Попередній період

Звітний період

Відхилення (+,-)

Вплив факторів

Реалізована продукція, тис. грн.

Основні і промислово-виробничі фонди (середні за рік), тис. грн.

Фондовіддача за 1 грн. фондів, коп.

Частина ііі. Порівняльна комплексна оцінка

Порівняльну комплексну оцінку діяльності підприємств (чотири підприємства однієї галузі, котрі досліджуються групою студентів) необхідно провести на основі розрахованих показників – чиста рентабельність основної діяльності (Род), фондовіддача (Ф), матеріаловіддача продукції (М), середньорічний виробіток продукції одним працівником (В), собівартість реалізованої продукції (С). Комплексну порівняльну оцінку провести методом суми місць. Результати дослідження представити у табличній формі (табл. 14) і зробити висновки.

Таблиця 14

Порівняльна комплексна оцінка діяльності підприємств методом суми місць

Назва підприємства

Темпи зростання

Інтеграль-на оцінка

Місце

З врахуванням вагомості показників

Род

Ф

М

В

С

Інтегра-льна оцінка

Місце

1

2

3

4

Коефіцієнт вагомості

3

1

1

2

3

Стимулятори (+1), дестимуля-тори (-1)

+1

+1

+1

+1

-1

Вимоги щодо оформлення розрахункової роботи

Розрахункова робота виконуються за допомогою комп’ютера на одному боці аркуша білого паперу формату А-4 (210х297мм) через 1,5 комп’ютерних інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм, що відповідає 14-му розміру комп’ютерного шрифту. На кожному аркуші повинні бути поля таких розмірів: ліворуч, зверху та знизу – не менше 20 мм, праворуч не менше 10 мм. Шрифт друку -Times New Roman.

Сторінки роботи, окрім титульного аркуша та змісту, потрібно пронумерувати у правому верхньому куті арабськими цифрами. Нумерація сторінок починається з титульного аркуша і закінчується списком використаної літератури.

У змісті розрахункової роботи подають назви теоретичної і розрахункової частин роботи, пунктів та підпунктів і вказують сторінки, на яких вони починаються.

Заголовки структурних частин розрахункової роботи друкують великими жирними літерами симетрично до тексту. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапка в кінці заголовка не ставиться. Заголовки не підкреслюють. Відстань між заголовками і подальшим текстом має дорівнювати 1,5 комп’ютерних інтервали (один раз натиснута клавіша Enter), а відстань між заголовком і останнім рядком попереднього тексту (для тих випадків, коли кінець одного і початок другого підрозділу розташовується на одній сторінці) – трьом комп’ютерним інтервалам (двічі натиснута клавіша Enter).

Виконана розрахункова робота має бути зшитою.