Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БО_МОЁ!.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
6.34 Mб
Скачать

Карткові продукти пат”акб”Базис” :

В даний час банк пропонує наступні групи продуктів:

Типи карт ПУБЛІЧНЕ АТ "АКБ" БАЗИС "пропонує карти платіжноїсистеми MasterCard International, від найдемократичніших Maestro, до привілейованих карток класу Gold.

Maestro :

Найбільш демократична і доступна з усіх міжнародних карт. Використовується в повсякденному житті, не несучи при цьому значних витрат. За допомогою карти MAESTRO можна:

  • отримувати готівку грошові кошти в банкоматах у будь-якій точці світу;

  • оплачувати товари та послуги в багатьох торговельних точках як в Україні, так і за її межами у валюті країни перебування.

При цьому додаткова комісія не стягується.

MasterCard Standard :

Класична карта - приймається до оплати у всіх точках (платіжних систем), що зробило її найпоширенішою та популярною карткою, якою користуються мільйони людей у світі :

  • картковий рахунок може бути відкритий у доларах США, євро гривні.

MasterCard Business :

Зручна для Підприємства, керівництво чи співробітники якого часто виїжджають у відрядження. За допомогою цієї карти можна:

  •  здійснювати будь-які відрядження та представницькі витрати як в Україні, так і за кордоном;

  • оплачувати в безготівковій формі проживання в готелі та інші витрати, пов'язані з діловою поїздкою, при цьому кожен власник карти підзвітний у своїх витратах підприємству.

На корпоративний картковий рахунок може бути відкритокілька карт.

MasterCard GOLD :

Картка класу GOLD - ознака заможності, для успішних людей, що дозволяє повною мірою відчути комфорт при використанні платіжної картки.

Можливості картки:

  • можливість скористатися послугами служби допомоги під часподорожей;

  • безкоштовна заміна картки і термінова видача готівки внадзвичайних обставинах;

  • знижки при оренді автомобіля та у готелях високого класу.

Розглянемо динаміку кількості платіжних карток ПАТ”АКБ”Базис”за останні 3 роки :

Загальна кількість платіжних карток ПАТ”АКБ”Базис”,шт..

На 01.01.2008

На 01.01.2009

На 01.01.2010

81 634

108 685

129 283

З вищенаведеної динаміки видно, що загальна кількість платіжних карток поступово збільшувалась, навіть у період нестійкості банківської системи в цілому, що є дуже позитивним для діяльності банку. Взагалі, кількість платіжних карток за 3 роки збільшилась майже в 1,6р.

Банк випускає платіжні картки MasterCard. Кількість банкоматів 42, з них 1 у Києві, 1 у Полтаві, інші у Харкові і Харківській області.

Кількість банкоматів поступово збільшується, що є позитивним для діяльності банку.

ПАТ”АКБ”Базис” є членом НСМЕП від 12.08.2009, та виконує функції “емітент/еквайр платіжних карток”

У рамках побудови взаємовигідних партнерських відносин ПАТ”АКБ”Базис” пропонує юридичним особам оформлення зарплатних проектів і корпоративних карток.

Зарплатний проект - це угода між банком і підприємством про виплату заробітної плати, премій і компенсацій, витрат на відрядження й іншіх нарахувань працівникам підприємства за допомогою платіжних карток.

Сьогодні зарплатний проект - це високоефективна система виплати заробітної плати, не пов'язана з використанням готівки, суть якої полягає в тому, що організація перераховує на власний зарплатний рахунок у банку суму, що включає заробітну плату та інші виплати працівникам (витрати на відрядження, премії, матеріальну допомогу та ін.), а банк, відповідно до відомості організації, зараховує суму коштів кожному співробітнику на його картковий рахунок.

Тож, детальніше розглянемо динаміку зарплатних проектів ПАТ”АКБ”Базис” за останні 3 роки :

Кількість зарплатних проектів ПАТ”АКБ”Базис”,шт.

На 01.01.2008

На 01.01.2009

На 01.01.2010

190

256

312

Динаміка кількості зарплатних проектів ПАТ”АКБ”Базис” за останні 3 роки була позитивно зростаючою, про що свідчить збільшення проектів. За 3 роки кількість з/п проектів збільшилась більще ніж в 1,6 рази, що є дуже позитивним, особливо для банку.

Розрахунки за операціями з платіжними картками

Міжбанківський переказ між банками - членами платіжних систем за операціями із застосуванням платіжних карток, здійсненими їх держателями в межах України, проводиться виключно в гривнях незалежно від того, у якій валюті відкритий картрахунок клієнта.

Міжбанківський переказ між банками - членами міжнародних платіжних систем за операціями із застосуванням платіжних карток, здійсненими їх держателями за межами України, а також за операціями, здійсненими в межах України держателями платіжних карток - нерезидентами, проводиться у валюті, визначеній у відповідних договорах із платіжними організаціями міжнародних платіжних систем.

В досліджуваному банку, ПАТ”АКБ”Базис” представлено 3 види грошових переказів :

  1. СОФТ" - система швидких грошових переказів коштів фізичних осіб, для переказів по України.

  2. UNIStream – дуже швидкий переказ коштів за мінімальну комісію в країни СНД і далеко зарубіжжя. Доставкапереказу - від 15 хвилин в залежності від напрямку перекладу,при цьому одержувач не несе ніяких витрат.

  3. Western Union - дозволяє відправляти грошові перекази в доларах США вбудь-яку країну світу, прицьому особа - одержувач зможе знятипереклад вже через 15 хвилин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]