Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
full-2.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
936.96 Кб
Скачать

2.3 Опис модулів з набором параметрів

Файл ecchash.inc містить базові параметри поля визначені, як T = (m, f(x), a, b, G, n, h), де m – степінь розширення скінченного поля; f(x) – irreducible бінарний поліном порядку m представлений у вигляді ; a, b – коефіцієнти як параметри еліптичної кривої E( визначені виразом вигляду: ; G – базова точка еліптичної кривої; n – порядок базової точки G; h – ціле число – кофактор h = # E()/n.

Лістинг даних файлів приведено в додатку Б.

Файл ecchash.h – це файл заголовку в якому визначено основні константи необхідні для роботи функцій.

Лістинг даного файлу приведено в додатку В.

3 Реалізація та аналіз роботи програмного засобу

3.1 Обґрунтування вибору засобів реалізації

На сьогодні існує значна кількість мов програмування кожна з яких може бути використана для вирішення якоїсь конкретної задачі. Мови програмування не можна порівнювати між собою без зв’язку з задачами які потрібно вирішувати. Кожна мова програмування проектується для максимально ефективного рішення свого класу задач. Наприклад, мова фортран (Fortran - FORmula TRANslator - транслятор формул) - для чисельних обчислень, мова Лісп (Lisp - LISt Processing - обробка символів) - для вирішення задач штучного інтелекту і таке ін.

Таким чином до написання програми підводиться питання вибору мови програмування, яка б являла собою кращий засіб для реалізації поставленої задачі.

Мови програмування, що можуть бути використані, враховуючи потреби та можливості розробника приведені в табл. 3.1.

Для реалізації програми можливо використовувати декілька мов програмування. В даній роботі для написання програмного коду використано набір компіляторів GCC (GNU Compiler Collection).

GCC - сучасний засіб швидкої розробки корпоративних інформаційних систем, що сполучає у собі зручності та різноманітні можливості повторного використання коду, відкриту архітектуру і можливість використання високопродуктивного компілятора мови С/C++, що є на сьогоднішній день однією із самих популярних мов програмування.

Таблиця 3.1 - Огляд мов програмування

Назва

Особливості

С/С++

Універсальна мова програмування, має широкі функціональні можливості і високу ефективність коду. За допомогою додаткових об‘єктно-орієнтованих бібліотек (напр. MFC) дозволяє помірними затратами часу реалізовувати професійні інтерфейси. Доступ до даних може бути як безпосередньо до інтерфейсу СКБД так і через ODBC

Pascal

Універсальна мова програмування. Код зручний для сприйняття. В чистому вигляді для розробки бізнес-прикладень не використовується. Є основою RAD Delphi.

Visual Basic

Підтримується корпорацією Microsoft як універсальна мова для створення прикладень для роботи з базами даних(через DAO i ODBC), Інтернет (підтримується лише в Microsoft Explorer). Є інтерпретатором. Не підтримується на інших платформах.

Основною причиною вибору середовища для реалізації стали значні переваги цієї мови, серед яких такі:

  1. Швидкість розробки програми.

  2. Висока продуктивність розроблених додатків за рахунок отримання 32-розрядного коду, що виконується, за допомогою оптимізуючого компілятора.

  3. Не високі вимоги розробленого додатка до ресурсів комп'ютера.

  4. Можливість повного доступу до функцій сучасних операційних систем.

  5. Можливість модернізації середовища розробки за рахунок вбудовування в неї нових компонентів, інструментів, експертів.

  6. Вдало розроблена ієрархія об'єктів, використовуваних для реалізації.

  7. Використання для написання коду однієї із самих поширених та ефективних мов програмування С/С++.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]