Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КТУ_диплом_магистр к печати.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
593.92 Кб
Скачать

6.1. Загальні вимоги.

Відповідно до Конституції України, Закону України про мови, Закону України “Про вищу освіту”, магістерська робота магістра має виконуватись державною мовою.

Роботу друкують машинописним способом через 1,5 міжрядкових інтервали або за допомогою комп'ютерного принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм). Мінімальна висота шрифту 1,8 мм або 14 шрифтом відповідно. Можна також використати папір форматів у межах від 203 х 288 до 210 х 297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату АЗ.

Текст роботи друкують, залишаючи береги таких розмірів: лівий - 30 мм, правий - 10 мм, верхній - 20 мм, нижній - 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким з однаковою щільністю тексту, стрічка - чорного кольору середньої жирності.

Вписувати в текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, виявлені в процесі написання роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Надруковані на ЕОМ програмні документи мають відповідати формату А4 (за потреби розрізують), їх включають до загальної нумерації сторінок роботи і розміщують, як правило, у додатках.

Текст основної частини магістерської роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин магістерської роботи “ЗМIСТ”, ”ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, ”РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, ”ДОДАТКИ” друкують великими літерами, симетрично до тексту.

ВСТУП

або

РОЗДІЛ 1

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень їх розділяють крапками. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Наприклад:

2.1. Фінансово-економічна характеристика діяльності підприємства

Відстань між заголовками (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 -3 інтервалам.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Кожну структурну частину магістерської роботи треба починати з нової сторінки.

Відстань між заголовком і подальшим текстом має бути:

РОЗДІЛ 1

2-3 інтервали

назва____ ВЕЛИКИМИ ДРУКОВАНИМИ ЛІТЕРАМИ _____по-центру

2 Інтервали

Підрозділ 1.1. _______ Звичайними літерами симетрично до тексту_______

1 Інтервал

текст

До загального обсягу магістерської роботи, не входять додатки. Але всі сторінки зазначених елементів магістерської роботи підлягають загальній нумерації.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

    1. Нумерація. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші та вступі номер сторінки не ставлять. На наступних сторінках номер проставляється у верхньому правому куті листа, починаючи з номеру другого листа "Вступу".

Такі структурні частини магістерської роботи, як завдання, реферат, зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Звертаємо увагу на те, що всі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини магістерської роботи, нумерують звичайним чином. Не нумерують лише їх заголовки, тобто не можна друкувати: «1. ВСТУП» або «Розділ 6. ВИСНОВКИ».

Наприклад:

ВСТУП

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Наприклад: