Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФМ Індивідуальна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Зміст індивідуальної роботи з дисципліни «фінансовий менеджмент»

1. Індивідуальні домашні завдання (ІДЗ) охоплюють більшість тем дисципліни. Розкриття теоретичних питань потребує як опрацювання нормативно-правової бази так і вивчення літературних джерел, крім того, творчого підходу. При виникненні проблем з пошуком джерел та вироблення підходів до розкриття теоретичних питань або розв’язання задач студент має звертатися за консультаціями до викладача лекцій або практичних занять.

Індивідуальне домашнє завдання включає виконання двох практичних завдань та опрацювання одного теоретичного питання, які виконуються та оформлюються у окремому зошиті (додатки А,Б).

Індивідуальне домашнє завдання (ІДЗ) повинне бути виконано охайно, без помилок і виправлень. Розрахунки обов’язково повинні бути підкріплені обґрунтованими і змістовними висновками.

Варіант виконання ІДЗ надається студенту викладачем згідно з його номером по списку у журналі академічної групи.

Виконане ІДЗ здається викладачу на перевірку згідно з затвердженим графіком. Не зараховане завдання повертається студенту на доопрацювання.

Контроль за якістю і самостійністю виконання індивідуальних домашніх завдань здійснюється у формі захисту ІДЗ на консультаціях з організації самостійного вивчення курсу.

2. Виконання письмової роботи за модулем (КМР) передбачає висвітлення двох теоретичних питань, розв'язання задачі та виконання 5 тестових завдань. Робота виконується в аудиторії протягом 2 академічних годин. Перелік питань для підготовки до проведення контрольної-модульної роботи наведено в додатку В.

3. Підготовка рефератів дає змогу студентам поглибити вивчення дисципліни та поліпшити результати поточного та проміжного контролів у разі пропусків аудиторних занять або негативних оцінок. Перелік тем рефератів включає основні теми курсу (Додаток Г). Студенти самостійно вивчають курс, керуючись його програмою, опрацьовують літературні джерела, дані періодичної преси.

Реферат має бути конкретним і висвітлювати такі моменти, як сутність досліджуваної проблеми; завдання аналізу; джерела інформації; висновок.

Наприкінці кожного реферату має бути перелік літературних джерел із зазначенням сторінок, які використані в тексті. Обсяг доповідей складає 10-15 сторінок рукописного або друкованого тексту формату А(4).

4. Курсова робота – є важливою складовою індивідуальної самостійної роботи студентів, як денної, так і заочної форм навчання. Вона вважається одним із найскладніших завдань самостійної роботи й вимагає значних витрат часу, плідної роботи та творчого підходу при її виконанні.

Курсова робота оцінюється, як окремий модуль і не враховується в загальній підсумковій оцінці рівня знань студентів.

Метою курсової роботи є надання можливості студентам закріпити та поглибити теоретичні знання, здобуті у процесі вивчення дисципліни.

Курсова робота як важлива форма навчального процесу покликана навчити майбутнього фахівця самостійно узагальнювати й аналізувати інформаційні джерела (монографії, підручники, навчальні посібники, публікації періодичної преси), статистичні і практичні матеріали, які розкривають фундаментальні питання дисципліни.

У курсовій роботі студент має показати:

- знання й вірне розуміння закономірностей, що діють у сфері фінансових відносин;

  • уміння працювати з інформаційними джерелами, користуватись законодавчим та інструктивним матеріалом, викладати свою точку зору на проблемні питання та робити обґрунтовані висновки щодо поліпшення досліджує мого питання ;

  • здатність використовувати здобуті теоретичні знання у процесі аналізу та узагальнення цифрового матеріалу, застосовувати сучасну методику дослідження з використанням таблиць, графіків, схем, діаграм тощо.

Особливу увагу слід приділити дискусійним питанням теорії і практики фінансового менеджменту..

Підготовка, послідовність виконання, структура, зміст та порядок оформлення курсової роботи наведено у Методичних вказівках до виконання курсових робіт з дисципліни «Фінансовий менеджмент» для студентів 5(6) курсів спеціальності «Фінанси» денної та заочної форм навчання / Укл. Зінченко О.А..- Кривий Ріг: КТУ, 2010.-26 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]