Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕОРІЯ ДЕРЖАВИ І ПРАВА.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
253.95 Кб
Скачать
  1. Виконання завдань та відповіді на семінарських заняттях - 30 балів;

«Ціна» одного семінарського заняття складає – 2 бали; (згідно з навчальним планом протягом другого семестру передбачається проведення 17 семінарських занять; за виключенням занять для проведення двох модульних завдань, ця кількість складає 15 занять). Студент отримує:

- 2 бали - відмінний рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських і практичних заняттях; висока активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття; відмінні результати виконання експрес-контролю;

- 1,5 бали - добрий рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських і практичних заняттях; середня активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття; результати виконання експрес-контролю характеризуються наявністю незначних помилок;

- 1 бал – задовільний рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських і практичних заняттях; активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття досить низька; результати виконання експрес-контролю характеризуються наявністю значних помилок;

- 0,5 балів - студент отримує за доповнення;

- 0 балів - незадовільний рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на семінарських і практичних заняттях; не активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття; результати виконання експрес-контролю характеризуються наявністю грубих помилок або відсутністю відповідей.

  1. Виконання самостійних завдань – 10 балів;

Протягом семестру студенти отримують 5 обов’язкових завдань для самостійного опрацювання та вибіркові завдання (див. карти самостійної роботи).

Належне виконання кожного з обов’язкових завдань оцінюється в 1 бал. Студент отримує:

1 балів - за повне і безпомилкове виконання завдань для самостійного опрацювання;

0,5 бали – за повне виконання завдань для самостійного опрацювання при наявності декількох помилок або безпомилковому, але неповному виконанні таких завдань;

0 балів - за невиконання завдань або при наявності у виконаному завданні більше 70 відсотків помилок.

3) виконання двох контрольних робіт (оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навики, яких набули студенти) - 10 балів; у другому семестрі кожна контрольна робота оцінюється від 0 балів до 5 балів.

Вид завдання

Кількість балів

Критерії оцінки відповіді

Проблемне або тестові

завдання

5 балів

Студент виявив високий – відмінний – рівень підготовленості – правильно розв’язав проблемне завдання: надав відповіді, які за обсягом і змістом є достатніми для розв’язання поставленої проблеми

4 бали

Студент виявив середній – добрий – рівень – якщо студент дав відповідь на поставлене завдання, однак вона є неповною, не містить усіх необхідних відомостей про предмет запитання; є не зовсім правильною: наявні недоліки у розкритті змісту понять, категорій, закономірностей тощо.

3 бали

Студент вивив достатній – задовільний – рівень – якщо студент дав відповідь на поставлене завдання, однак вона не є аргументованою; не містить аналізу відповідних теорій, концепцій, наукових доктрин тощо; недостатньо використані юридичні категорії, що свідчить про наявність прогалин у знаннях студента; робота викладена з порушенням логіки подання матеріалу, містить багато граматичних, грубих стилістичних помилок та виправлень.

2 бали

студент фрагментарно відтворює незначну частину навчального матеріалу, має поверхові уявлення про об’єкт вивчення, виявляє здатність викласти думку на елементарному рівні, має елементарні знання для виконання практичних завдань.

1 бал

студент володіє навчальним матеріалом на рівні елементарного розпізнавання і відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів, що відтворюються студентом окремими словами чи реченнями з постійною допомогою викладача, вірно виконує лише фрагменти відповідних завдань.

0 балів

Студент виявив недостатній – незадовільний – рівень підготовленості – не відповів на поставлене запитання, або відповідь є неправильною, не розкриває сутності питання або допущені грубі змістовні помилки, які свідчать про відсутність знань у студента, або їх безсистемність та поверховість, невміння сформулювати думку та викласти її, незнання основних положень навчальної дисципліни.

Приклад проблемного завдання:

Визначте суб’єктів офіційного тлумачення норм права в Україні.

Приклад тестових завдань:

Яка теорія походження держави пов’язує виникнення держави з поділом праці і виділенням управління як специфічного виду діяльності, яким займається елітарна група?

а. насильницька

б. договірна

в. психологічна

г. олігархічна

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]