Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ділова англійська мова.-2 курс (НОВОЕ) Іванчико....doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.22 Mб
Скачать

4. Говоріння

4.1. Усне монологічне повідомлення

3,0 бали: тема повністю розкрита; думки обґрунтовані і викладені ясно та логічно; речення побудовані правильно, без граматичних та фонематичних помилок.

2,0 бали: тема розкрита не повністю; думки викладені досить логічно, але іноді бракує їх обґрунтування; є порушення у побудові речень (не більше 2); допущено не більше 2 граматичних помилок та не більше 2 фонематичних помилок.

1,0 бал: тема розкрита частково; є досить значні порушення у логічності викладення думок; є порушення у побудові речень (не більше 3); допущено не більше 3 граматичних помилок та не більше 3 фонематичних помилок.

0 балів – тема не розкрита; думки викладені хаотично; речення побудовані неправильно, допущено багато граматичних помилок, внаслідок чого порушений принцип комунікативної достатності.

4.2. Діалогічне мовлення

2,0 бали – завдання повністю виконано: мета спілкування успішно досягнута, тема розкрита в заданому обсязі, соціокультурні знання використано відповідно до ситуації спілкування; учасник діалогу демонструє здатність логічно й складно вести бесіду: починає і підтримує її; демонструє словниковий запас, адекватний поставленому завданню; використовує граматичні структури відповідно до поставленого завдання; практично не робить помилок.

1,0 бал – завдання виконано частково: мета спілкування досягнута не повністю, тема розкрита в обмеженому обсязі, соціокультурні знання використано відповідно до ситуації спілкування в обмеженому обсязі; учасник діалогу демонструє погану здатність логічно вести бесіду, у значній мірі залежить від допомоги з боку співрозмовника; демонструє обмежений словниковий запас, який є недостатнім для повноцінного виконання завдання; робить численні помилки або допускає помилки, що утрудняють розуміння.

0 балів – завдання не виконано: мета спілкування не досягнута; учасник діалогу не може підтримувати бесіду; його словниковий запас недостатній для виконання поставленого завдання; неправильне використання граматичних структур унеможливлює виконання поставленого завдання.

Результати поточного і підсумкового контролю вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності і враховуються при виставленні підсумкового балу.

  1. Список рекомендованної літератури.

  1. Robbins Sue. First insights into business. Third impression. – Pearson Education Limited, 2005.

  2. Telephone conversations. Відеокурс.

  3. Ресурси Internet.

Навчальне видання

Іванчикова Альона Миколаївна Англійська мова

81.2 Англ

Іванчикова А.М. Ділова англійська мова Навчально-методичний посібник для студентів ІІ курсу денної форми навчання, які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка і підприємництво» за напрямами 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом і економіка праці» – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2010. – 133 с.

І - 60

Мета навчально-методичного посібника – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, навчити застосовувати набуті знання й навички при спілкуванні з носіями англійської мови, розвити між культурну комунікативну компетенцію та її складові.

Підп. до друку ________Формат 84х 1081/32 Папір друк.

Ум.друк.арк. 2,6 Облік.-видав.арк. 3,6 Тираж _____ Замовлення №______

___________________________________________________________________

РВВ ДДФА Дільниця оперативного друку. Св. Держкомітету інформ. політики, телебачення та радіомовлення сер. ДК 2126 від 17.03.2005 р

131