Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМП Основи діловодства денний факультет 10 11.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
497.15 Кб
Скачать

Критерії оцінки виконання практичної роботи

При оцінюванні знань та вмінь студентів при виконанні практичної роботи приймаються до уваги повнота, оперативність, свідомість виконання роботи.

  • 11-15 балів. За глибоке і повне оволодіння сутністю та змістом основних понять діловодства, знання основних правил і прийомів діловодства, організації процесу діловодства, вміння використовувати теоретичні знання при виконанні практичних завдань. За оформлення роботи без помилок, повно, відповідно до завдання, охайно. Відмінна оцінка передбачає грамотне, логічне викладання матеріалу, вміння узагальнювати та систематизувати матеріал, робити висновки.

  • 6-10 балів. Якщо студент повно засвоїв навчальний матеріал, орієнтується в ньому, усвідомлено використовує теоретичний матеріал при виконанні практичних завдань, грамотно викладає відповідь, але зміст, форма відповіді мають неточності. Практична робота оформлена повно, відповідно до завдання, охайно, але з незначними помилками.

  • 1-5 балів. Якщо студент виявляє знання та розуміння навчального матеріалу, але викладає його не повно, непослідовно, допускає неточності у визначенні понять, у застосуванні теоретичного матеріалу при виконанні практичних завдань. Практична робота виконана відповідно до завдання, охайно, без помилок, але у неповному обсязі.

  • 0 балів. Якщо робота оформлена не у повному обсязі, не використанні усі реквізити, необхідні для оформлення даного виду документа, не пов’язана із завданням, виповнена неохайно, порушені строки здачі, або робота не підшита у швидкозшивач. Якщо студент має розрізнені, безсистемні знання, не вміє виділяти головне та другорядне, допускає помилки у визначені понять, викривляючи їх зміст, безладно і невпевнено викладає матеріал, не може застосувати знання у практичній діяльності.

Критерії оцінки виконання самостійної роботи

При оцінюванні виконання студентами самостійної роботи береться до уваги повнота законспектованого матеріалу, послідовність викладання, грамотне і логічне викладання матеріалу, вміння узагальнювати та систематизувати матеріал, робити висновки, а також охайність і своєчасність виконання роботи. При дотриманні цих вимог до виконання самостійної роботи студент отримує максимальну кількість балів, передбачених за виконання кожної самостійної роботи (дивись "Розподіл балів за темами та видами роботи студентів"). За порушення цих вимог викладач знімає бали.

Критерії оцінки виконання індивідуальної роботи

При оцінюванні виконання індивідуального завдання враховується творче, самостійне виконання роботи, вміння порівнювати, систематизувати та узагальнювати матеріал, робити висновки, ставити запитання, виконувати глибоке теоретичне висвітлення як теми в цілому, так і окремих її питань, правильно зв’язувати теоретичні положення з практикою, а також дотримання вимог до оформлення роботи, охайність і своєчасність виконання цього завдання. Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виконання індивідуального завдання – 20 балів. За порушення вимог до оформлення роботи, до викладання матеріалу викладач знімає бали.

Якщо студент виконує індивідуальне завдання, то він не приймає участі у тестуванні на заліковому тижні.