Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БМ-МВ-КР-2009.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

1. Загальні вимоги до написання контрольної роботи

У контрольній роботі студент повинен всебічно і широко розкрити зміст запропонованих питань, систематизувати і аналізувати інформацію, яка необхідна для складання проекту бюджету та характеризує стан його виконання. Ґрунтовно знати процедуру складання проекту бюджету та взаємовідносини між різними органами влади й управління у системі обліку виконання бюджету і в бюджетній звітності.

Контрольна робота складається із п’яти завдань, де чотири – це теоретичні питання, які відображають теми курсу “Бюджетний менеджмент”, а п’яте – розв’язок тестових завдань.

Обсяг роботи 20-25 сторінок формату А4 рукописного тексту.

Зміст роботи повинен відповідати плану, який у свою чергу, має відображати сутність теми, що розглядається, її внутрішню структуру і логіку дослідження.

Оформляється контрольна робота у вигляді реферату і має складатися з:

  • титульного аркуша;

  • змісту;

  • основної частини (відповіді на теоретичні питання та тестові завдання);

  • переліку використаних джерел;

  • додатків (якщо такі є).

Виправлення, закреслення, вставлення, скорочення слів та використання абревіатур (крім загальноприйнятих) у готовому (чистовому) тексті контрольної роботи не дозволяються.

2. Методичні рекомендації до виконання контрольної роботи. Критерії оцінювання

Варіант для виконання контрольної роботи студент вибирає згідно порядкового номеру за списком в журналі академічної групи.

Навчальну та спеціальну літературу студент підбирає самостійно, використовуючи запропонований викладачем список та бібліотечний каталог. Особливу увагу слід звернути на першоджерела, нормативно - законодавчі акти, періодичні видання, наукові статті, передовий виробничий досвід. Користуватися необхідно лише новими виданнями та останніми редакціями нормативних актів.

Зібраний статистичний матеріал необхідно опрацювати, згрупувати, подати в таблицях, проаналізувати.

ВИКЛАДАННЯ ЗМІСТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Кожне питання повинно починатися з нової сторінки зі своїм заголовком. Кожна сторінка, починаючи зі змісту, нумерується в правому верхньому куті аркуша. Назви таблиць повинні відображати зміст цифрової інформації. Таблицю розміщують після першого посилання на неї в тексті.

Наведені у роботі цифрові дані, цитати, таблиці якщо вони взяті з першоджерел мають супроводжуватися посиланнями на ці джерела.

Робота повинна бути написана чітким, розбірливим почерком, грамотно і охайно.

Текст роботи можна писати від руки чорнилами (пастою) чорною або синього кольору, або друкувати на комп`ютері (шрифт –Times New Roman, розмір шрифту –14, міжрядковий інтервал –1). Кожна сторінка обмежується полями: зліва – 20мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм. Нумерація сторінок проставляться починаючи з плану роботи. Титульний аркуш вважається першою сторінкою і номер на ньому не ставиться. Зразок титульного аркуша контрольної роботи наведений у додатку А

Бібліографія містить перелік літератури та інших джерел, використаних під час написання роботи. Список використаної літератури оформляють у такому порядку:

1. Законодавчі матеріали.

Укази Президента України.

Постанови і декрети уряду.

4. Статистичні збірники.

5. Інструктивні матеріали (інструкції, службові листи і роз'яснення тощо) у хронологічній послідовності.

6. Спеціальна економічна література та публікації в періодичних виданнях (в алфавітному порядку за прізвищами авторів, а колективні монографії — за назвою роботи).

Контрольна робота виконується відповідно до вимог цих методичних вказівок, в противному разі вона не буде допущена до захисту, незалежно від її змісту.

Закінчена контрольна робота подається студентом на кафедру економічного аналізу і фінансів не пізніше ніж за 10 днів до початку сесії.

Якщо контрольна робота написана з порушенням вимог, її повертають для доопрацювання. Другий варіант роботи студент обов’язково подає на кафедру з зауваженнями на перший варіант.

Робота зараховується за підсумками співбесіди студента з викладачем.

Після захисту контрольної роботи студент допускається до складання іспиту.