Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ф н мен.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
183.81 Кб
Скачать

3. Розподіл навчального часу

Таблиця 3.1

Розподіл навчального часу

Вид самостійної роботи

Витрати часу, години

Терміни виконання, тижні

1. Вибір та затвердження теми курсової роботи

1

1, 2

2. Підбір та опрацювання літератури

3

3, 4

3. Складання та затвердження плану курсової роботи

1

5

4. Виконання І розділу

4

6, 7

5. Виконання ІІ розділу

8

8, 9, 10

6. Виконання ІІІ розділу

5

11, 12

7. Написання вступу та висновків

2

13

8. Оформлення курсової роботи

2

14

9. Подання курсової роботи на перевірку керівнику та в разі необхідності доопрацювання курсової роботи

2

15, 16

10. Захист курсової роботи

2

17, 18

Всього

30

-

4. Основні етапи підготовки курсової роботи

Організація підготовки курсової роботи базується на засадах:

  • добровільності та ініціативності студента у виборі теми дослідження;

  • самостійності виконання роботи;

  • індивідуальності консультування науковим керівником;

  • особистої відповідальності студента та постійного контролю керівника за виконанням курсової роботи.

Курсова робота виконується в наступній загальноприйнятій послідовності:

  • вибір, обґрунтування і затвердження теми курсової роботи;

  • вибір об'єкту дослідження;

  • пошук і опрацювання спеціальної літератури;

  • складання плану курсової роботи;

  • збір практичного матеріалу;

  • формування тексту курсової роботи, списку літератури;

  • оформлення роботи, її комплектація;

  • підготовка до захисту і захист курсової роботи.

Вибір теми є найвідповідальнішим етапом під час написання курсової роботи. Практика показує, що правильно обрати тему – наполовину забезпечити успішне її виконання. При обранні теми основними критеріями повинні бути актуальність і перспективність, наявність теоретичної бази, зв'язок обраної теми з конкретними господарськими планами та довгостроковими програмами об’єкта дослідження.

Тему курсової роботи студент обирає самостійно на основі запропонованої викладачем тематики, яка пов’язана з основними питаннями курсу «Фінансовий менеджмент». Студент має можливість запропонувати для курсової роботи свою тему, яка не ввійшла в перелік, або трохи змінити її назву, довівши доцільність цього. Ці дії мають бути узгоджені з керівником роботи та завідувачем кафедри.

Не дозволяється виконання студентами курсової роботи на однакову тему на основі матеріалів одного й того ж підприємства. Крім того, в групі по конкретній темі може писати курсову роботу тільки один студент.

Вибрану тему студент повинен зареєструвати на кафедрі у методиста. У разі вибору двома студентами однієї теми перевага віддається тому, хто раніше зареєстрував її.

Об’єкт дослідження обирається студентом самостійно. Необхідно узгодити з керівником одночасно тему та об’єкт дослідження.

Пошук і опрацьовування спеціальної літератури за темою дослідження починається відразу після формулювання мети та основних завдань курсової роботи, що знаходить своє відображення в робочому плані.

Слід звернути увагу на матеріали навчальної та монографічної літератури, а також періодичних фахових видань. З метою глибокого опрацювання чинного законодавства доцільно використовувати такі офіційні літературні джерела, як «Урядовий кур'єр», «Голос України», «Вісник НБУ» та інші.

Виконуючи роботу, доводиться прочитати багато підручників та статей, з яких приблизно 30-40 увійдуть до бібліографії курсової роботи. Тому варто навчитися двох видів читання: «швидкого» і «повільного».

«Швидке» читання (читання «по діагоналі») повинно відповісти на запитання, чи варто дану статтю або підручник уважно вивчати.

Після того, як проглянуто всю наявну на даний момент літературу, можна приступити до «повільного» читання, до глибшого її вивчення, переходячи від простого матеріалу до складнішого.

Вивчивши літературне джерело, відразу треба зробити його повний бібліографічний опис.

Розробка плану складається з двох етапів:

  1. Складання попереднього плану дослідження;

  2. Доопрацювання попереднього та написання заключного плану роботи.

Попередній план складається до початку роботи над літературними джерелами і представляє собою зафіксовані завдання та напрями дослідження за обраною темою.

Заключний план складається після поглибленого вивчення літературних джерел, законодавчих актів, нормативних матеріалів, даних практичної діяльності підприємства. Він являє собою поглиблення, уточнення, розвиток питань та пунктів попереднього плану.

План курсової роботи повинний бути складний, тобто складатися із 3 розділів, що містять в собі по 2-4 підрозділи. Назва та зміст розділів і підрозділів, їх співвідношення визначаються з урахуванням обраної теми та передбачають логічне та взаємопов’язане викладання результатів дослідження. Будь-які зміни плану повинні бути погодженні з керівником роботи.

Курсова робота виконується на практичних матеріалах підприємства. Кількість та обсяг необхідної інформації визначається характером обраної теми і погоджується з керівником. Складений перелік практичного матеріалу значно полегшує дослідження проблеми. До складу обов’язкового мінімуму практичного матеріалу для виконання курсової роботи входить публічна фінансова звітність підприємства.

За результатами аналізу потрібно зробити належні висновки та запропонувати рекомендації.