Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NP_inspekt_3_kurs_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.11.2018
Размер:
167.42 Кб
Скачать

5. Підведення підсумків навчальної практики

5.1. За 3 доби до закінчення навчальної практики безпосередній керівник складає характеристику на курсанта (студента), яка затверджується начальником підрозділу. Підпис начальника скріплюється печаткою.

В характеристиці необхідно відобразити: обсяг та якість виконання курсантом (студентом) програми навчальної практики, рівень підготовки його до виконання службових обов’язків та вміння реалізувати набуті теоретичні знання на практиці; якість роботи курсанта (студента) над отриманням навичок роботи з особовим складом, зі складання службових, адміністративних та оперативних документів, проведення пожежно-агітаційної роботи; вказати на особисті морально-ділові якості, дисциплінованість, культурний рівень та ін. Обов’язково виставляється оцінка за навчальну практику на посаді.

5.2. Після закінчення навчальної практики курсант (студент) складає звіт, в якому відображає питання:

  • де, коли проходив практику;

  • відомості про виконання програми практики;

  • графіки, схеми, таблиці, ескізи, фотознімки і т.п., надання копій документів, складених у період практики;

  • відомості про виконання індивідуальних завдань та про участь в організаційній, практичній, раціоналізаторській та іншій роботі;

  • відомості про участь у виховній роботі з особовим складом, агітаційній роботі серед населення, у спортивно-громадській і культурній роботі;

  • пропозиції щодо поліпшення умов проходження практики та внесення змін до програми.

5.3. До звіту додається:

  • індивідуальний план роботи з відмітками про виконання заходів;

  • характеристика з проходження навчальної практики з оцінкою;

  • щоденник з оцінками (підписами), затверджений начальником підрозділу;

  • зібрані під час практики матеріали.

5.4. По закінченні практики курсанти (студенти) складають залік комісії, яка призначається наказом начальника управління (відділу) з представників відповідних відділів (відділень).

Комісія робить остаточний висновок про підсумки навчальної практики курсанта (студента) на підставі вивчення наданих курсантом (студентом) документів, характеристик з місць практики, повноти відповідей курсанта (студента) на поставлені питання та виставляє оцінку у звіті курсанта (студента).

5.5. Курсанти (студенти), які не виконали програму практики і одержали незадовільні оцінки та відгуки про роботу або не склали заліки за навчальну практику, направляються на практику вдруге за рахунок канікулярних відпусток (за узгодженням з ГУ МНС України тієї області, в якій вони проходили практику).

5.6. Якщо програма навчальної практики курсантом (студентом) не виконана до початку наступного семестру, він до занять не допускається, і відраховується з університету з одержанням академічної довідки.

5.7. Комісією, яка призначається наказом ректора, після прибуття курсантів (студентів) до університету підводяться остаточні підсумки навчальної практики та виставляється оцінка до екзаменаційно-залікової відомості. Комісії університету надається право оскаржити підсумкову оцінку, яка виставлена в ГУ МНС України, якщо курсантом (студентом) не представлені звітні матеріали у повному обсязі. З екзаменаційно-залікової відомості оцінка виставляється в додаток до диплому.

5.8. Підсумки навчальної практики обговорюються в університеті на загальних зборах курсу.

Перший проректор

з навчальної та методичної роботи,

полковник служби цивільного захисту,

кандидат психологічних наук, доцент О.О. Назаров

Додаток 1

Форма індивідуального плану роботи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]