Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вказівки до КУРСОВОЇ з диз проекту.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
104.45 Кб
Скачать

ІНСТИТУТ РЕКЛАМИ

КАФЕДРА ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ І РЕКЛАМИ

“ЗАТВЕРДЖУЮ”

_______________ М.М. Єлізєв

Методичні вказівки До виконання курсової роботи з навчальної дисципліни

ПРОЦЕС ДИЗАЙН - ПРОЕКТУВАННЯ”

спеціальність 6.020210 “Дизайн”

для студентів 3 курсу денного та вечірнього відділень

Київ – 2005

Розглянуто і затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 28 серпня 2005р.

Рекомендовано Методичною радою інституту

Протокол № 1 від 29 серпня 2005р.

Укладачі: лроф. Єлізев М.М.

доц. Божко Т.О.

Рецензент:

Під загальною науковою редакцією і керівництвом

професора Антоновича Є.А.

Загальні положення

Курсова робота -різновид комплексної проектної роботи студента, що має свідчити про засвоєння комплексу спеціальних і професійно-орієнтованнх дисциплін.

У відповідності з навчальним планом спеціальності 6.020210 “Дизайн", курсова робота з предмету “Проектування” виконується студентами з IІІ курсу денного і вечірнього або з ІV курсу заочного відділень за тими тематичними спрямуваннями, що прийняті і затверджені кафедрою.Базою для виконання курсової роботи є знання і навички, отримані студентом протягом усього періоду навчання у ВНЗ, і реалізовані під час виконання проектних задань на дисципліні “Проектування”.

І. ВИБІР ТЕМИ

Вибір і формулювання теми - це перший і досить відповідальний момент у виконанні курсової роботи. Від правильного її вибору і усвідомлення змісту залежить, як результат виконання теоретичного дослідження, так і якість практичної роботи.

В процесі виконання роботи студент має навчитись враховувати особливості тематичного спрямування в проектному завданні і їх вплив на формування візії тих носіїв, що мають бути розроблені в процесі виконання проектного завдання. Тему курсової роботи студент вибирає на фундації загальної тематики курсових робіт, яку складають провідні викладачі кафедри. Студенти узгоджують тему курсової роботи з викладачем.

Тема реєструється на кафедрі. Її виконавець отримує від викладача рекомендації та пояснення , щодо індивідуальних відмінностей завдання. Крім того, всі студенти , відвідуючи лекційні занаття, отримують змістовне пояснення щодо порядку, послідовності і основних вимог до виконання роботи.

Самостійна зміна теми курсової роботи студентом, так само як і довільне її трактування, не допускаються. Оригінал – макети (друковані примірники) курсової роботи зберігаються на кафедрі протягом одного року, а електроні варіанти виконання – протягом 5-ти років і можуть бути використані в якості наочних посібників і методичних матеріалів в навчальному процесі.

II. Завдання курсової роботи

Мета курсової роботи - закріплення, поглиблення і узагальнення

знань, вмінь і навичок сформованих у студентів в процесі вивчення курсів:

„Основи композиції", „Шрифти", “Матеріалознавство графічних технік",

„Макетування і моделювання пакувань'', “ Рисунок", „Живопис ",

„Проектування" тощо, а також набуття практичних навичок самостійного

виконання проектної розробки, як у вигляді оригінал – макетів, так і

технологічної документації для виготовлення конкретних виробів, або їх

системного вирішення.

У процесі виконання курсової роботи студент під наглядом і за допомогою викладача виконує проектування виробу від розробки ідеї до практичного втілення оригінал – макету, придатного до впровадження у виробництво, з врахуванням специфіки проектного завдання та науково – методичних положень і вимог, що зумовлюють проектування обраного різновиду графічних творів або їх серійного вирішення. В процесі виконання проектного завдання студент повинен навчитись вирішувати комплекс проблем, пов’язаних з вибором і обґрунтуванням образотворчих засобів, а також технологіями, необхідними для їх серійного відтворення. При необхідності, він також має правильно виконати креслення основних базових конструкції тих виробів, що є об’єктами проектуваня та забезпечити якість поліграфічної підготовки для подальшого виготовлення презентаційної моделі виробу (згідно з завданням); вибрати (або рекомендувати) матеріали, обладнання і технології для її виготовлення, розрахувати кількість матеріалу, а також розробити технологічну документацію.

Виконання курсової роботи дозволяє вирішити ряд завдань:

  • розвинути вміння і навички студента використовувати теоретичні знання з професійно-орієнтованих та спеціальних дисциплін для вирішення конкретних завдань у відповідності до специфіки обраного об’єкту проектування;

  • зформувати навички створення технічної документації;

  • розвивати здібності до порівняння, узагальнення та класифікації отриманої інформації для розв'язання конкретного завдання;

  • сформувати і закріпити у студентів навички самостійного ведення проектно – пошукової діяльності та оформлення наукової

документації.