Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота Пошукові системи.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
1.67 Mб
Скачать

2.4.2.1. По використанню системного блоку

  1. Встановити системний блок так, щоб вiн не пiддавався поштовхам i вiбрацiям, не можна ставити на системний блок матричний принтер (вибрацiї можуть пошкодити ПК).

  2. Всi кабелi, які з’єднують системний блок ПК з iншими приладами, потрібно вставити i виймати тiльки при вимкненому комп’ютерi.

  3. У примiщеннi, де стоїть ПК не можна палити.

  4. Раз у декiлька мiсяцiв потрiбно вiдкривати системний блок i прибирати пилососом порох i бруд.

2.4.2.2. По використанню монiтора

  1. Встановити надiйно монiтор (так, щоб вiн не стояв на краю).

  2. Встановити монiтор так, щоб було зручно дивитись (дивитись на екран потрiбно пiд прямим кутом, трохи зверху вниз, екран повинен бути злегка нахилений, нижнiй його край повинен бути ближче до вас.

  3. Встановити монiтор так, щоб на екрані не було блiкiв.

  4. Правильно вiдрегулювати зображення на екранi (яскравiсть, контрастнiсть монiтора), неправильно вiдрегульована яскравiсть, контрастнiсть монiтора приведуть до хвороби очей, швидкої їх втоми. Перевірка правильностi регулювання зображення: чорний колiр повинен бути дійсно чорним. Якщо на монiторi є ручка фокусування за її допомогою зробiть зображення чiтким.

  5. Необхiдно регулярно витирати порох з екрану м’якою ганчiркою.

  6. Не рекомендується вiдкривати кришку монiтора.

  7. Ремонт проводить тiльки спецiалiст по ремонту монiтора.

2.4.2.3. По клавiатурi

  1. Нiчого не можна ставити на клавiатуру, щоб не вивести її з ладу;

  2. По закінченню роботи закрити кришкою (для попередження попадання пилу).

2.4.2.4. По використанню дискет

  1. Необхiдно обережно використовувати дискети (акуратно вставляти у дисковод, не можна гнути, стискати, доторкатися руками до вiдкритих дiлянок магнiтного покриття).

  2. Не допускати потрапляння пороху, бруду, рiдини.

  3. Не залишати на сонцi, поблизу нагрiвальних приладiв, магнiтiв.

  4. Дискети розмiром 5,25 дюйма зберiгати у паперових конвертах.

  5. Дискети зберiгати у вертикальному станi у спецiальних закритих коробках.

Сучасне виробництво характеризується, як правило, дією на працюючу людину цілого комплексу небезпечних та шкідливих виробничих факторів. Особливо це стосується користувачів комп'ютерів, для яких притаманний вплив цілої низки слабо виражених несприятливих виробничих факторів, що належать до сфери виробничого середовища, організації робочих місць конструктивних особливостей комп'ютера, програмного забезпечення, змісту праці, соціальних аспектів. Тому питання охорони праці користувачів комп'ютерів складне і ще далеке до вирішення, оскільки поки що не вдалося в повній мірі визначити механізм впливу комплексу факторів, що мають місце на комп'ютеризованому робочому місці.

    1. Забороняється

  • самочинно змінювати орієнтацію робочого місця відносно вікон та світильників, що може призвести до появи прямого та відбитого блискоту;

  • відключати захисні пристрої, проводити зміни у конструкції апаратного забезпечення ПЕОМ;

  • самостійно здійснювати ремонт апаратури чи технічне налагодження;

  • класти будь-які предмети на апаратуру ПЕОМ;

  • їсти на робочому місці;

  • зберігати на робочому місці папери, документи, інші носії інформації, запасні блоки, деталі, які не використовуються при виконанні поточної роботи;

  • вимикати пристрої ПЕОМ, виймаючи штепсельну вилку з електрорезетки (необхідно спочатку вимкнути пристрій на його пульті керування).

Висновк

Тема браузерів дуже широка і практично невичерпна, адже сьогодні існує досить велика кількість браузерів, як схожих один з одним, так і різних. І проаналізувавши, дослідивши і порівнявши, не можна з великою впевненістю сказати, який з них кращий, незважаючи на те, що порівнювалися досить популярні браузери. Кожен браузер має свої переваги, недоліки та індивідуальні можливості, отже, кожен користувач зможе знайти собі браузер до душі. Тому варто спробувати покористуватися декількома браузерами, а вже потім зробити остаточний вибір.

Але згідно з характеристикою браузерів можна зробити такий висновок, що найпопулярнішим на даний час є браузер - Internet Explorer 8.0. Популярність його пояснюється тим, що він є додатком до ОС Windows і встановлюється при встановленні операційної системи. Але, на мою думку, найближчим часом його витіснять інші, серед них - Opera та Mozilla Firefox.

Список використана література

1. Є. Колмановського, CompTek International, система російської пошуку Internet / Intranet.

2. Абросимов А.Г., Абрамов М.В., Мотовилов Н.В., Корпоративні економічні інформаційні системи, уч. сел. СГЕА, 2005.

3. Алікберов А. Пошукові машини. - http://citforum.ru/win/internet/search/index.shtml.

4. Талантів М. Пошук інформації в Інтернеті: підводні камені / / КомпьютерПресс .- № 9, 1999.

5. Троян Г.М. Пошук в українськомовні частині Інтернет: пошукова система Rambler / / Військо України. Ваш комп'ютер. - № 8-10, 1999.

6. Троян Г.М. Пошук в російськомовній частині Інтернет: пошукова система Yandex / / Військо України. Ваш комп'ютер. - № 1-3, 2000.

7. Сучасний самовчитель роботи в мережі Інтернет. Найпопулярніші програми: Практ. посіб. - Під ред. Комягина В.Б. - М.: Видавництво «Тріумф», 1999. - 368 с.

8. Проект програми курсу "Основи інформатики та обчислювальної техніки" для загальноосвітньої школи (автори: Жалдак М.і., Морзе М.В., Науменко Г.Г.). Електронний варіант.

9. Журнал "Компютер + Программы", 1998-2000 р.р.

10. Internet для "чайников". К.: Диалектика, 1996.- 288 с.

11. http://www.comptek.ru/yandex/yand_about.html.

12. http://www.allbest.ru/

13. http://help.tversu.ru