Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСПП / 458746.rtf
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.06.2017
Размер:
1.2 Mб
Скачать

14 Січня 2009 року Джобс повідомив, що його проблеми зі здоров'ям серйозніші, ніж він думав. Він пішов у відпустку на півроку. Біля керма Apple знову став Тім Кук.

При цьому Джобс як і раніше був залучений в "основні стратегічні рішення" і брав участь в житті компанії. У цьому ж році Стів переніс операцію з пересадки печінки. Його прогноз був "чудовим".

Тривала відпустка. Джобс знову повернувся. Схоже, що друга операція ніяк не відбилася на його трудоголізмі. У 2010 році був презентований iPad.

Планшетний комп'ютер, який критики називають винаходом посткомп`ютерной епохи, став предметом гордості для мільйонів гаджетоманов в світі.

Для них відхід Джобса в чергову відпустку став великим смутком. 17 січня 2011 він заявив, що повинен зосередитися на своєму здоров'ї.

Незважаючи на відпустку, Джобс продовжував робити те, що вмів блискуче - презентував продукцію Apple. Під час відпустки він виступав на запуску iPad 2, представляв iCloud.

Через півроку Джобс оголосив про свою відставку з посту гендиректора компанії Apple. Свої повноваження він передав Тіму Куку, який підміняв його з перших днів хвороби. До кінця серпня здоров'я Джобса на стільки погіршився, що йому потрібна інвалідна коляска. У пресі з'явилися шокуючі фото комп'ютерного гуру.

З січня 2011 року він перебував у безстроковій відпустці за станом здоров'я, проте незмінно представляв публіці нові продукти своєї компанії. У серпні 2011 року Стів Джобс заявив про те, що йде з поста генерального директора компанії.

5 жовтня 2011 року, після тривалої хвороби у віці 56 років, співзасновник корпорації Apple Стів Джобс помер. Співчуття та сум з приводу його смерті того ж дня публічно озвучили президент США Барак Обама з дружиною, засновник Майкрософт Біл Гейтс, засновник Фейсбук Марк Цукерберг, засновники ГуглСергій Брін та інші.

Стіва поховали в п'ятницю, 7 жовтня, в ЗМІ повідомили, що церемонія пройшла дуже скромно. Джобс похований на кладовищі Альта-Меса — неконфесійному кладовищі. Пізніше Департамент з охорони здоров'я округу Сант-Клара повідомив, що причиною його смерті стала метастатична нейроендокринна пухлина підшлункової залози. Також у департаменті сказали, що розтин не проводили

Стів Джобс вніс великий вклад в розвиток науки не як науковець, а як видатний бізнесмен . Його дії на завжди змінило наше уявлення про майбутні технології.

Всі співробітники Apple вірять у щасливий одяг

Презентації за участю Стіва Джобса запам’яталися його незмінним «костюмом» з чорної водолазки, джинсів Levi’s і кросівок New Balance. Таке вбрання стало дуже пізнаваним і завжди асоціювався з великим підприємцем. Навіть після того, як Стіва не стало, в Apple залишаються вірні цій традиції: наприклад, вищезгаданий Джонатан Айв під час своїх появ на публіці завжди одягнений у футболку аналогічного стилю того ж бренду.

Документальні фільми про Стіва Джобса:

Титани. Стів Джобс (2011)

IГеній: Як Стів Джобс змінив світ ( сша, 2011)

Як Стів Джобс змінив світ ( Франція ,2011)

Геній (Фільм - репортаж про Стіва Джобса) (2011)

Стів Джобс: Хіпі з мільярдом доларів (2011)

Стів Джобс: Усвідомлений геній (2012)

Стів Джобс. Втрачене інтерв'ю (2012)

Джобс: Імперія спокуси (2013)

Стів Джобс (2015)

джобс винахідник комп'ютерний анімаційний

Соседние файлы в папке КСПП