Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ Доопрац

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
105.47 Кб
Скачать

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА АДМІНІСТРАТИВНОГО ТА ФІНАНСОВОГО ПРАВА

ФІНАНСОВЕ ПРАВО УКРАЇНИ

Проф. І.Б. Заверуха,

доц. Мостовий А.С.,

к.ю.н. Полянський Т.Т.,

к.ю.н. Ільницький О.В.,

ас. Коцюруба О.О.,

ас. Жмурко О.В.

1.До виконавчого комітету міської ради Л. з клопотанням звернулися батьки малолітнього

Н. з проханням посприяти у наданні благодійної допомоги для лікування сина. Управління економічної політики міської ради Л. за дорученням міського голови підготувало та подало на розгляд проект рішення виконкому про надання на підставі повноважень, визначених ст. 12 Податкового кодексу України та п. 28 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» податкової пільги у формі звільнення від сплати податку з доходів фізичних осіб з коштів, отриманих батьками на лікування сина, у частині, що підлягає перерахуванню до місцевого бюджету.

Представник прокуратури, що був присутній на засіданні, заперечив проти такого рішення, мотивуючи його відсутністю достатніх повноважень у виконкому для розгляду цього питання, оскільки таке відноситься до виключної компетенції місцевої ради. На що керуючий справами виконкому міської ради Л. заперечив, пославшись на норму ухвали сесії міської ради Л. про делегування повноважень. Таким чином, рішення було прийнято.

Проаналізуйте ситуацію. Визначте правомірність дій виконкому міської ради Л. та підставність заперечень прокурора. Що таке фінансово-правова компетенція ? Яким чином вона має значення у описаній ситуації ? Які подальші дії повинен вчинити прокурор ? Складіть відповідний документ. Які наслідки матиме така правова ситуація на практиці ?

2. 5 січня 2011 року Львівська обласна рада звернулася з скаргою до Прем’єр-міністра України на дії органів Державного казначейства України (зокрема, Головного управління Державного казначейства у Львівській області) у зв’язку із тим, що «...станом на 1.01.2011 р. сума неоплачених платіжних доручень за рахунок бюджетів різних рівнів у Львівській області становила 142 млн. грн, у тому числі по обласному бюджету понад 20 млн грн. Неоплаченими залишаються як поточні (51 млн.), так і капітальні видатки (91 млн.) таких розпорядників коштів як головне управління охорони здоров’я, головне управління освіти і науки обласної державної адміністрації. Разом із тим, за оперативними даними, за 2010 рік план дохідної частини обласного бюджету перевиконано, зокрема сума надходжень податків, зборів та платежів на 17,6 млн грн перевищила запланований показник. ... Непроведення платежів органами Державного казначейства є порушенням Конституції України, Бюджетного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині самостійності місцевих бюджетів та заборони втручання державних органів, зокрема Кабінету Міністрів України, в процес їх виконання».

Проаналізуйте вказану ситуацію з точки зору організації фінансової системи України. Якими повноваженнями наділені органи державної казначейської служби та яке відношення вони мають до виконання місцевих бюджетів ? Який обсяг фінансової компетенції обласних рад та чи правомочна вона впливати на вказану ситуацію, втручаючись у роботу органів державної казначейської служби та інших органів виконавчої влади ?

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

3.На одному із засідань Кабінету Міністрів України Прем’єр-Міністр звинуватив голів державних адміністрацій у тому, що на території відповідних областей не знижується рівень інфляції. Відтак після спливу трьох тижнів відповідні голови державних адміністрацій будуть звільнені із займаних посад. Зробіть правовий аналіз цієї тези на предмет законності; обсягу фінансових повноважень голів державних адміністрацій; дайте визначення що таке інфляція і до компетенції яких органів належить питання грошового обігу та стабільності національної грошової одиниці. Запропонуйте, в межах чинного законодавства, власний варіант рішення Голови Уряду щодо голів державних адміністрацій, яке б могло сприяти зниженню інфляції.

4.У зв’язку із зростанням бюджетного дефіциту спільною Постановою Кабінету Міністрів України та Національного банку України було передбачено, що НБУ відповідає за боргами Уряду України з приводу відшкодування податку на додану вартість, а Уряд України - за борги Національного банку. Крім того, НБУ приймає на себе зобов’язання здійснювати операції з коштами Державного бюджету. Дайте правову оцінку вказаної спільної Постанови з точки зору її відповідності Конституції України, Бюджетному кодексу України і Закону України "Про Національний банк України". Вкажіть особливості правового статусу Національного банку України? На яких засадах здійснюється розмежування боргових зобов’язань між органами державної влади?

5. Ознайомтеся з Сорока Рекомендаціями Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (РАТР) на офіційному сайті Верховної Ради України? Які з рекомендацій не повністю виконані Україною на Вашу думку? Які причини включення України до “сірого списку” (держави, які де-юре підтвердили готовність виконувати всі розпорядження РАТР, а де­факто не виконують цих зобов'язань)? Які заходи слід провести для вдосконалення фінансовго моніторингу в Україні?

6. Нотаріус А. 03.06.2011 року посвідчив договір купівлі-продажу будинку вартістю 600 000 грн. громадянином Б. в громадянина В. У 2010 році нотаріусом А. здійснювалося оформлння спадщини громадянина В. на даний житловий будинок.Чи обов’язково нотаріус повідомляє Держфінмоніторинг України про фінансові операції, у випадку посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна, за умови, що сума такої операції дорівнює чи перевищує 400000 гривень або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентну 400000 гривень, у разі відсутності достатніх підстав підозрювати, що вони пов’язані з легалізацією (відмиванням), доходів, одержаних злочинним шляхом?

7.У яких випадках суспільні відносини, які виникають при цих платежах, складають предмет фінансового права: підприємство перерахувало: а) 100 тис.гривень на рахунок постачальника, за отриману продукцію; б) 1,6 тис. гривень в рахунок погашення кредиту банку;

в) 7 тис. гривень у Державний бюджет у вигляді платежу по податку на додану вартість; г) 600 гривень у вигляді єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду; д) 800 гривень страховій компанії у вигляді платежу по добровільному страхуванню комерційного ризику; е) 50 гривень у місцевий бюджет у вигляді штрафу за забруднення навколишнього природного середовища; є) 300 гривень у вигляді внеску до недержавного благодійного фонду ?

8. Які регуляторні акти у сфері фінансової діяльності приймаються Міністерством фінансів України та Державною казначейською службою України? Назвіть по три приклади останніх з прийнятих?

9. Виходячи зі змісту Бюджетного кодексу України наведіть приклади: уповноважуючих, зобов'язуючих та забороняючих фінансово-правових норм. На конкретних прикладах покажіть, в чому проявляється імперативний характер уповноважуючих, зобов'язуючих і забороняючих фінансово-правових норм.

10. Керуючись положеннями Глав 11, 12 Податкового кодексу України поясніть, в чому проявляються особливості санкцій фінансово-правових норм.

11. Громадянин П., 16 років з письмової згоди батьків займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи. За результатами перевірки, що проводиться податковою інспекцією він зобов’язаний погасити податкове зобов’язання та пеню та штраф. Хто в даному випадку є суб’єктом податкової відповідальності?

12.Дідусь подарував своєму внуку, що досяг 15 років, приватизовану квартиру. Внук навчається в школі, власних доходів не має, тому не може сплатити податок на майно за договором дарування. Хто в даному випадку зобов’язаний сплатити податок з доходів фізичних осіб? Чи змінилася б ситуація, якби подарунок було здійснено на весілля внука?

13.інет Міністрів України подав на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про Державний України на 2013 рік», який охарактеризував, як бездефіцитний та збалансований. Розглянувши вказаний проект, Комітет Верховної Ради України з питань бюджету заперечив, звинувативши Уряд у популізмі, оскільки реальна сума перевищення видаткової частини бюджету над дохідною становить 2,5 млрд. грн. Уряд заперечив, вказавши на те, що 1,750 млрд. грн. - це запланована сума повернення державних запозичень за кредитною програмою «» МВФ отриманих протягом попередніх періодів, а 750 млн. грн. - кошти, що будуть виділення на придбання облігацій Федеральної резервної системи США.

Вкажіть, чия позиціє є вірною з точки зору Бюджетного кодексу України ?

14.становою Кабінету Міністрів України було передбачено необхідність створення резервного фонду бюджету міста Львова на фінансування автомагістралі. Дайте оцінку і вкажіть з якою метою створюється резервний фонд і порядок його створення у місцевому бюджеті.

15.Назвіть джерела формування неподаткових доходів бюджету і розкрийте їх зміст. Дайте відповідь на питання чи існує різниця між штрафами, як складовою частиною податкових доходів і адміністративними штрафами, як складовою неподаткових доходів. Наведіть приклади.

16. У 2011 році витрати міського бюджету були направлені на фінансування соціального захисту населення у розмірі 500 тис. грн., фінансування позабюджетних фондів у розмірі 10 тис. грн., фінансування витрат по благоустрою 80 тис. грн. Чи правомірні дії органів місцевого самоврядування? Який принцип бюджетної системи було порушено у цьому випадку ?

17. Ухвалою Львівської міської ради було прийнято рішення про здійснення зовнішнього запозичення з метою проведення заходів з оновлення озеленення парку імені І. Франка? Чи правомірне таке рішення? Вкажіть, з якою метою можуть здійснюватись місцеві запозичення відповідно до Бюджетного кодексу України, а також до якого фонду бюджету вони будуть віднесені? Який порядок здійснення місцевих запозичень? В чому особливість бюджету розвитку спеціального фонду місцевого бюджету? Які доходи і видатки бюджету розвитку? Чи змінилася б ситуація якби запозичення було призначено для планування капітального будівництва необхідних об’єктів соціальної інфраструктури у м. Львова? Проаналізуйте Постанову Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. № 110 “Про затвердження Порядку здійснення місцевих запозичень” ? Опишіть які дії слід вчинити Львівській міській раді, щоб запозичення було отримане відповідно до законодавства України?

17. У зв’язку з повінню приватним сільськогосподарським товаровиробникам у Житомирській області з резервного фонду державного бюджету на безповоротній основі виділено 16 млн. грн. Який порядок виділення та використання коштів з резервного фонду державного бюджету? Чи можуть виділятися кошти з резервного фонду на поворотній фінансовій основі? Хто подає до Кабінету Міністрів звернення про використання коштів резервного фонду, які документи додаються до звернення?

1.При виконанні місцевого бюджету міська рада міста районного значення додатково отримала понад заплановані суми доходів у розмірі 300 тис.грн. від запланованих надходжень від здачі в оренду комунального майна. Згідно з рішенням ради ці кошти були направлені на ремонт і переобладнання центральної районної лікарні, що є на балансі районної ради. Чи правомірні дії міської ради ? Який принцип бюджетної системи порушений ? Чи змінилася б ситуація якщо додатково отримана в бюджеті сума надійшла від податку на доходи фізичних осіб ?

2.Прем’єр-міністр України видав розпорядження про зниження нормативів екологічних платежів до міського бюджету для Маріупольського металургійного комбінату більш як усемеро, мотивуючи його потребою забезпечення базової галузі, яка дає значні валютні надходження, урядової підтримки. Внаслідок такого рішення міський бюджет недорахувався 38000 гривень, у зв’язку з чим міський голова міста Маріуполя звернувся з позовною заявою про визнання незаконним рішення Прем’єр-міністра України до Окружного адміністративного суду м. Києва. Проаналізуйте дану ситуацію з огляду на закріплення у бюджетному законодавстві України окремих видів бюджетних прав органів місцевого самоврядування ?

3. Рішенням Львівської обласної ради з обласного бюджету було надано позику міському бюджету м. Стрий на завершення будівництва дитячої онкологічної лікарні. Дайте правову оцінку рішенню Львівської обласної ради щодо правомірності надання такої позики. Який чином правомірно можна залучити кошти обласного бюджету на будівництво дитячої онкологічної лікарні? Який порядок передачі коштів між місцевими бюджетами на здійснення видатків, що враховуються або не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів передбачає Бюджетний кодекс України. Які бюджетні права мають органи місцевого самоврядування стосовно залучення коштів інших бюджетів та підприємств, організацій та фінансово-кредитних установ до своїх бюджетів? Який порядок отримання короткотермінових позичок на покриття тимчасових касових розривів, що виникають під час виконання загального фонду місцевого бюджету?

4.Три районні ради виступили з пропозицією передбачити в обласному бюджеті на наступний рік створення фонду підтримки скотарства. З метою акумулювання коштів, було запропоновано скеровувати 10% дотацій вирівнювання та 12 % субвенцій з Державного бюджету на формування вказаного фонду. Проаналізуйте таку пропозицію і вкажіть на її відповідність/невідповідності бюджетному законодавству. Яка принципова відмінність є між дотацією вирівнювання та субвенцією.

5. За рішенням місцевого суду Сихівського району м. Львова зобов'язано Управління праці та соціального захисту населення перерахувати та виплатити громадянці К. допомоги по догляду за донькою року народження до досягнення нею трирічного віку з 09.07.2008 року і по 31.12.2008 року в розмірах, які дорівнюють прожитковому мінімуму для дітей віком до 6 років з врахуванням підвищення виплат відповідно до прожиткового мінімуму дітей відповідного віку. Який порядок виконання рішень про стягнення коштів з рахунків на яких обліковуються кошти державного та місцевих бюджетів та бюджетних установ? Що означає термін “безспірне списання коштів”? Які документи і до якого органу слід подавати громадянці К.? Проаналізуйте рішення Європейського суду від 20 липня 2004 року у Справі "Шмалько проти України" (заява N 60750/00) [Ьйр://гакоп.паи.иа/ёос/?соёе=980_226]. Чи може відсутність бюджетних коштів бути мотивацією для затримки виконання рішення суду про стягнення коштів державного та місцевого бджету? Які механізми для забещпечення виконання рішення судів передбачені Порядком виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ? Чи можуть з такою метою використовуватися кошти резервного фонду?

6.Підприємством «Левандівка» здійснена переплата податку на прибуток підприємств у розмірі 8500 грн. Який порядок повернення коштів, помилково або надмірно зарахованих до Державного бюджету України? Надайте консультацію підприємству «Левандівка»: до яких органів державної влади слід звертатися та які документи подавати? Який орган та в якому порядку здійснює повернення коштів помилково або надмірно сплачених до державного чи місцевого бюджетів?

7. В травні 2011 р. Самбірська міська рада недоотримала заплановані доходи у розмірі 500 000 грн, у зв’язку з несплатою низкою платників податків та зборів? У зв’язку з такою затримкою постала загроза затримки виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери? Проаналізуйте Постанову Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1204“Прозатвердження Порядку покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів” та Порядок отримання короткотермінових позичок на покриття тимчасових касових розривів, що виникають під час виконання загального фонду місцевого бюджету, затверджений Наказом Міністерства фінансів України 09.08.2002 р. № 627 та опишіть дії фінансового управління Самбірської міської ради по врегулюванні ситуації що склалася?

8. Внаслідок прийняття Податкового і Бюджетного кодексів у 2010 році, до місцевих бюджетів перестали надходити відрахування від податку з власників транспортних засобів у зв’язку із його ліквідацією, кошти яких використовувалися на будівництво доріг місцевого значення. Натомість у 2011 році БК України поповнився статтею 103-1 «субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах». Чи свідчать такі зміни про фінансову децентралізацію чи навпаки про централізацію.

9.З метою дотримання строків прийняття Проекту Закону Про Державний бюджет України у другому читанні, Верховна Рада України, на прохання Голови Комітету Верховної ради з питань бюджету погодилась відкласти прийняття рішення про загальний обсяг дефіциту (профіциту) державного бюджету України на наступний бюджетний період під час розгляду проекту Закону про Державний бюджет України у третьому читанні. Дайте правову оцінку рішенню Верховної ради України ? Які показники проекту державного бюджету України затверджуються у другому читанні ?

10. Після затвердження Закону України про Державний бюджет на відповідний рік, в результаті удосконалення та раціоналізації структури публічного управління, Указом Президента України було ліквідовано Вищу атестаційну комісію України, а її завдання та функцій в межах реалізації бюджетної програми «Проведення атестації науково-педагогічних працівників в Україні» було перекладено на Міністерство науки, освіти, молоді та спорту України. Міністерство припинило діяльність за відповідною програмою у зв’язку із відсутністю у нього необхідного фінансування на виконання додаткових завдань і функцій ліквідованого органу до внесення змін до закону про державний бюджет в частині отримання додаткових бюджетних призначень.

Проаналізуйте ситуацію на предмет її законності. Вкажіть на підставність чи безпідставність аргументів Міністерства та можливі шляхи вирішення ситуації, згідно з діючим законодавством України.

Чи змінилася б ситуація, якби завдання та функції по цій програмі були передані новоствореному органу державної влади.

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

11.Львівський національний університет на підставі договору купівлі-продажу провів закупівлю необхідних реактивів для забезпечення навчального процесу на хімічному факультеті на суму 200 000 грн. Чи були порушення фінансової дисципліни в діях бюджетної установи. Який порядок передбачає законодавство для проведення державних закупівель? Чи змінилася б ситуація якби кошти були витрачені на централізоване опалення та водопостачання юридичного факультету?

Проаналізуйте Лист Міністерства юстиції України від 17.06.2011 “Розвиток законодавства з питань державних закупівель та проблемні питання його застосування” (опубліковано на офіційному сайті Верховної ради України в розділі “Законодавство”). Які проблемні питання, щодо державних заупівель на даний час не вирішено?

12. Ініціативною групою депутатів Верховної Ради України було підготовлено законопроект "Про внесення змін та доповнень до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і подано до Верховної Ради України на початку жовтня поточного бюджетного року. Законопроект передбачав зміни, пов’язані зі збільшенням джерел доходів завдяки введенню цільового загальнодержавного податку до кінця фінансового року. Дайте правову оцінку цій законодавчій ініціативі депутатів? Який порядок внесення змін до Закону про державний бюджет України? Який загальний порядок подання та розгляду законопроектів, які впливають на доходну та видаткову частину бюджетів? На скільки правомірним є подання у складі проектів законів про державний бюджет законодавчих пропозицій щодо податків, зборів (інших обов’язкових платежів)?

13. За підсумками виконання Державного бюджету України за результатами першого кварталу фактичне недоотримання доходів загального фонду бюджету, врахованих у розписів Держбюджету України на відповідний період склало більш ніж 15%. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету подав відповідний проект закону про внесення змін до Закону про державний бюджет України. Чи правомірні дії бюджетного Комітету і який загальний порядок подання законопроекту про скорочення видатків загального фонду бюджету? Чи відрізняється процедура прийняття змін у разі виявлення перевищення надходжень до державного бюджету?

14. За результатами місячного звіту про виконання загального фонду Державного бюджету України виявилося, що отриманих надходжень недостатньо для здійснення бюджетних асигнувань відповідно до бюджетних призначень з урахуванням граничного рівня дефіциту, затвердженого законом про Державний бюджет України. У зв’язку з цим Уряд України вжив таких заходів: а) випустив короткострокову позику у вигляді цінних паперів; б) використав кошти резервного фонду для фінансування пріоритетних напрямів. Дайте правову оцінку та обґрунтуйте правомірність або ж неправомірність перелічених заходів.

15.Колегії Рахункової палати встановила що виконавчий комітет Львівської міської ради, не забезпечив у 2007-2008 роках обґрунтоване планування, ефективне та законне використання коштів субвенцій з державного бюджету, виділених міському бюджету м. Львова на збереження історичної забудови та відновлення історичної спадщини міста. Тому ремонтно- реставраційні роботи на восьми пам’ятках (89 % до запланованої кількості) у 2008 році не завершені. Аудитом встановлено, що використання коштів субвенцій проводилося без належної проектної та дозвільної документації, всупереч Державним будівельним нормам, при невиконаних роботах та завищеній їх вартості. Внаслідок неналежної фінансової дисципліни управління капітального будівництва Львівської міської ради з порушенням чинного законодавства використало у 2007-2008 роках майже 16,2 мільйона гривень коштів субвенцій з державного бюджету. Які юридичні наслідки повинні тягнути дані висновки Колегії Рахункової палати? Яким чином слід би було розширити контрольні повноваження Рахункової палати?

16. Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Рахункової палати про визнання незаконними дій по проведенню перевірки, а саме: дії щодо затвердження Програми аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міністерству юстиції України на функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень від 29.01.2008 р.; дії щодо витребування від позивача документів та інформації, що стосується майнових та авторських прав на автоматизовану систему Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, договорів з субпідрядними організаціями щодо створення та експлуатації Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень. Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що Рахункова палата мала діяти на підставі Закону України “Про Рахункову палату”, яким визначено її статус, функції, повноваження та порядок їх здійснення (ст.ст. 6,7 Закону). На думку позивача, Рахункова палата не має повноважень на здійснення аудиту ефективності діяльності, оскільки до функцій та повноважень Рахункової палати віднесено здійснення перевірок та ревізій (ст.ст. 6, 7, 26 Закону). Підготуйте письмове заперечення на позовну заяву з боку працівників Рахункової палати?

17.Комунальне підприємство «Л.» уклало договір на придбання за рахунок коштів місцевого бюджету сировини на суму 538 тис. грн.. Оформивши договір, накладну та інші супровідні документи разом з платіжним дорученням, подали їх до територіального управління Державної казначейської служби України за місцем свого обслуговування для проведення оплати через 20 днів після оформлення документів. Управління Державної казначейської служби України зафіксувало порушення порядку реєстрації бюджетних зобов’язань та у порядку ст. 117, 118 БК України винесло попередження.

Через 1 день, надіслало письмову відмову проводити оплату за вказаним зобов’язанням у

зв’язку із порушенням Закону України «Про здійснення державних закупівель» (відсутність документів про проведення конкурсної процедури). Комунальне підприємство оскаржило відмову Управління до суду з огляду на те, за одне й теж порушення не може застосовуватися два заходи впливу за одне й те ж порушення, а також оскільки закупівля за кошти місцевого бюджету не є державною закупівлею, решта ж вимог ст. 49 Бюджетного кодексу України («Здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань») були дотримані. Яке рішення повинен прийняти суд ? Обгрунтуйте.

18.Суб’єкти підприємницької діяльності іноді відмовляють у допуску до перевірки своєї фінансово-господарської діяльності в частині використання бюджетних засобів інспекторів органів Державної фінансової інспекції України на тій підставі, що на їх думку, засоби, отримані суб’єктами підприємництва від бюджетних установ під певні зобов’язання (придбання товарів, виконання робіт, надання послуг) не є бюджетними. Чи правильно це ? Що слід відносити до "підконтрольних установ" як об'єктів фінансового контролю органів Державної фінансової інспекції України ? Чи може бути об'єктом фінансового контролю, здійснюваного органами Державної фінансової інспекції України, фінансово-господарська діяльність підприємств і організацій недержавної форми власності ?

19. За наслідками проведеної ревізії контролерами ДФІ в м.Чернівці, проведено ревізію виконання кошторисів та збереження грошових коштів і складено акт яким встановлено недотримання порядку використання бюджетних коштів департаментом житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради в частині нарахування працівникам Департаменту у 2004-2005 роках непередбаченої чинним законодавством матеріальної допомоги у розмірі посадового окладу, що призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів, та виплату матеріальної допомоги в сумі 12,4 тис. грн., та сплату внесків до державних цільових фондів - 4,6 тис. гривень. ДФІ в Чернівецькій області, на підставі одного акту ревізії, тричі зупинялись департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради операції з бюджетними коштами на рахунках, відкритих в органах Державної казначейської служби: розпорядженнями № 17 від 21.09.2011р. до 1 жовтня 2010 р.; № 27 від 12.12.2010р. до 21 грудня 2010 р.та № 16 від 31.01.2011 р. до 15 лютого 2011 р. ДФІ свої дії мотивувала тим, що зупинення операцій з бюджетними коштами не є засобом притягнення до відповідальності, а засобом впливу до установи з метою забезпечення усунення бюджетного правопорушення. Оцініть правомірність дій ДФІ в частині зупинення операцій на рахунках.

Соседние файлы в предмете Финансовое право