Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ Доопрац

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
105.47 Кб
Скачать

20. Обласне контрольно-ревізійне управління (на сьогодні - Державні фінансова інспекція у області М.) звернулося до керівництва розташованих на території області комерційних банків з вимогою подати інформацію про рух коштів на рахунках усіх їх клієнтів. Чи правомірні такі дії з огляду на положення Закону "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" та "Про банки і банківську діяльність" ? Які права мають органи Державної фінансової інспекції України стосовно розкриття інформації, яка становить банківську таємницю ?

21. Чи можуть можуть бути взяті до уваги інші підстави для проведення позапланової виїзної ревізії, окрім тих, які є у переліку підстав для такої ревізії, визначених статтею 11 цього Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні"?

22. Чи можуть бути включені до переліку органів та посадовців, які можуть звернутися до суду з ініціативою проведення позапланової виїзної ревізії: а) органи державної податкової служби; б) органи державної митної служби; в) орган дізнання ?

23. При ревізії головного розпорядника бюджетних коштів було виявлено нецільове використання коштів державного бюджету на виконання бюджетної програми, що входить до захищених статей видатків, що зафіксовано актом контрольно-ревізійної служби. Який порядок зменшення бюджетних асигнувань у разі нецільового використання бюджетних коштів? Яким чином зміниться ситуація, якщо видатки мали бути здійснені не за захищеними статтями видатків державного бюджету або з спеціального фонду державного бюджету ?

24. Згідно із повідомленням Державної фінансової інспекції у Львівській області початок ревізії господарюючого суб’єкта згідно з планом роботи запланований на 14.06.2011 р. на 20 робочих днів. Повідомлення було надіслано та отримано 03.06.2011 р. Контрольно-ревізійна група з’явилася на підприємстві із запізненням 20.06.2011 р. у зв’язку із недостатністю кадрів та великим обсягом завантаження контролерів-ревізорів. Відповідно, направлення на перевірку містило нову дату початку та закінчення ревізії, із врахуванням запізнення.

  1. р., у зв’язку із значним обсягом документальних та фактичних матеріалів, керівник контрольно-ревізійної групи звернувся до начальника ДФІ у Львівській області з клопотанням про продовження строків ревізії. Таке клопотання було задоволено, перевірка продовжена ще на 7 робочих дні.

  1. р. керівник контрольно-ревізійної групи передав керівникові суб’єкту господарювання для ознайомлення та підписання акт ревізії із зафіксованими порушеннями, з якими останній не погоджується та заперечив з огляду на запізнілу передачу акту для подальшого реагування (такий виключає можливість його належного ознайомлення з актом до закінчення ревізії) та відсутністю судового рішення щодо продовження строків контрольно- ревізійного заходу.

Вкажіть, які подальші законні дії має право та повинен вчинити суб’єкт господарювання для захисту своїх прав та законних інтересів ? Проаналізуйте ситуацію на предмет дотримання органами Державної фінансової інспекції України порядку проведення контрольно-ревізійних заходів ?

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

Соседние файлы в предмете Финансовое право