Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друк1_(Звіт з практики 2016).docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
64.46 Кб
Скачать

Зміст

Вступ ……………..……………..……………..……………..…………… 2

Розділ 1. Загальна характеристика підприємства. ……………..……….. 4

Розділ 2. Проект автоматизації аналізу наявності сировини та матеріалів (СіМів) ……………..……………..……………..……………..……………. 11

Висновки……………..……………..……………..……………..………….. 13

Список використаних джерел……………..……………..………………… 14

Додаток А……………..……………..……………..……………………….. 15

Додаток Б……………..……………..……………..………………………… 17

Вступ

Виробнича практика відноситься до однієї з найважливіших форм професійної підготовки майбутніх спеціалістів у період навчання в університеті. Вона дає змогу студентам реалізувати на практиці ті теоретичні знання, які вони одержали за період навчання на профільних кафедрах. Але в роботі зустрічається велика кількість моментів, які неможливо вивчити теоретично, їх можливо зрозуміти та навчитися виконувати тільки в процесі практичної діяльності.

Метою виробничої практики є закріплення та розширення теоретичних знань студентів на основі реальної практичної діяльності, закріплення одержаних первинних навичок та професійних умінь, оволодіння сучасною технікою, механізмами, інструментами, технологією, опанування прогресивних форм організації праці, здобуття необхідних практичних навичок самостійного та якісного виконання робіт, оволодіння навичками економічної роботи за обраним напрямком, таких як: збір даних, їх систематизація, обробка тощо, а також формування потреби в системному оволодінні знаннями та творчому їх застосуванні в практичній діяльності підприємства й подальшому навчанні. Виробнича практика проводиться з метою вдосконалення набутих знань, практичних навичок для досягнення встановленого рівня кваліфікації з відповідних професій та спеціальностей, а також забезпечення соціальної, психологічної і професійної адаптації в трудових колективах.

Під час виробничої практики студенти працюють у цехах та відділах підприємств та інститутів і виконують всі роботи, передбачені програмою практики, під безпосереднім керівництвом керівників практики від підприємства та від вузу. Вибір цеху або відділу обумовлюється задачами конкретного виду практики. Тривалість роботи на кожному робочому місці визначається робочою програмою практики, яка складається виходячи з реальних можливостей підприємства. Тривалість роботи студента на одному робочому місці повинна бути достатньою для глибокого вивчення виробничих операцій та набуття навичок самостійної роботи.

Переміщення студентів з одного робочого місця на інше повинно мати за мету більш якісне виконання програми практики та розширення технічного кругозору студентів. На кожному робочому місці студенти обов’язково вивчають практичні прийоми безпечної праці, проходять інструктаж з охорони праці з обов’язковим документальним оформленням.

Розподіл часу практики планується таким чином, щоб не менше 70% усього часу відводилося на роботу студентів на робочих місцях. Решта часу відводиться на вирішення організаційних питань, участі в лекціях, екскурсіях, на складання звітів та вивчення учбових питань програми.

В комплекс питань, що становлять зміст виробничої практики, входить вивчення технології виробництва, устаткування, обчислювальної техніки, інструментів та контрольно-вимірювального обладнання, економіки підприємства, стандартизації та патентоведення, організації науково-дослідної та проектно-конструкторської роботи. Під час практики студенти вивчають організацію, планування та управління підприємством, механізацію та автоматизацію, резерви виробництва та підвищення продуктивності праці, раціоналізаторську та винахідницьку діяльність. До змісту практики також входять питання наукової організації праці, промислової естетики, охорони праці та довкілля.

Виконання індивідуального завдання є важливим елементом роботи студента в період виробничої практики. Робота над індивідуальним завданням розвиває самостійність при вирішенні конкретних задач, розширює технічний кругозір, дозволяє студенту застосувати на практиці знання, отримані в інституті. Виконання індивідуального завдання полягає в більш глибокому вивченні та/або дослідженні одного конкретного питання. Як правило, тема індивідуального завдання повинна бути пов’язана з науково-дослідною роботою студента, або з темою курсового чи дипломного проекту.

Основними базами практики для студентів економічної спеціальності можуть бути підприємства різних галузей та форм власності, виробничі об’єднання, підприємства торгівлі, аграрні підприємства, страхові та інвестиційні фонди і компанії, фінансові відділи місцевих рад, фінансові установи, державні податкові інспекції, управління Пенсійного фонду України, інвестиційні фонди та компанії, страхові компанії, установи банків, науково-дослідницькі організації, науково-виробничі управління, економічні управління державних адміністрацій, міжгалузеві науково-виробничі комплекси, загальноосвітні учбові заклади навчальні заклади.

Розділ 1 Загальна характеристика підприємства

ТОВ "Асканія" є юридичною особою відповідно до законодавства України з дня її реєстрації. Товариство має самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням, кутовий та інші штампи, фірмовий знак та інші необхідні реквізити.

Історія Групи компаній "Асканія" почалася в 1996 році із створення компанії "Асканія-Трейдинг", що спеціалізується на дистрибуції продуктів харчування відомих світових брендів. Ініціатива, динамічність і цілеспрямованість колективу компанії дозволили незабаром розвинути підприємство, збільшити обороти, зав'язати міцні ділові зв'язки.

Чітке виконання договірних зобов'язань, великі ділові зв'язки, швидке зростання компанії сприяли формуванню іміджу надійного ділового партнера. Філії компанії групи Асканія розташовані в найбільших адміністративних центрах України-Київ, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Севастополь, Сімферополь та Біла Церква. Крім того, в Берліні, Німеччина, є офіс, що координує постачання партнерів Асканія як в Україну, так і в інші ринки.

Для автоматизації бізнес-процесів на підприємстві використовується близько 25 прикладних програмних засобів. Усе програмне забезпечення, яке знаходиться в експлуатації, відноситься до клієнт-серверного. Серверна частина - сховище даних та забезпечення структури інтерфейсів для роботи з ними. Клієнтська частина - призначена для користувача оболонка для роботи з цими даними. Ця система працює по дворівневій моделі. Сервер баз даних виконує функції сховища і обробки даних, клієнтська машина - виконує усі логічні маніпуляції з даними, побудова візуальних звітів, побудова форм і реалізує інтерфейс доступу користувачів до даних. Прикладні інформаційні системи, які експлуатуються на підприємствах ГК "Асканія", мають досить однорідний склад(більшість підприємств використовують одні й ті ж ІС), реалізовані з використанням однакових засобів розробки і організації баз даних.

Одним з важливих компонентів інформаційної системи ГК "Асканія" є система електронного документообігу MEDoc. Система призначена для роботи з електронними документами, а саме договорами, актами виконаних робіт, податковими накладними та звітністю. А для надання юридичного статусу електронним документам потрібно мати електронний цифровий підпис(ЕЦП).

В інтерфейсі системи «M.E.Dос» існує 6 розділів для класифікації документів. Залежно від того, з якими документами користувач має працювати.

  • Звітність – якщо Ви будете працювати зі звітами в державні органи, а також з реєстром податкових накладних в податкову інспекцію.

  • Договори – якщо Вам необхідні договори, а також додатки до них, видаткові накладні, акти виконаних робіт.

  • Обмін податковими накладними – якщо Ви будете відправляти податкові накладні або обмінюватися податковими накладними з Вашими контрагентами.

  • Довідки державних органів – якщо Ви хочете відправити запит до податкової інспекції та отримати інформацію про стан розрахунків Вашого підприємства з бюджетом.

  • Довідники – якщо потрібно відредагувати «Картку установи», додати чи змінити дані про співробітника чи контрагента у картотеці, а також вносити зміни до адресної книги та переглядати загальні довідники.

  • Адміністрування – якщо потрібно провести налаштування системи для подальшої роботи з нею.

В правій частині розділів знаходяться окремі модулі для роботи з обраними документами.

Наприклад, звітність включає наступні модулі:

Реєстр звітів – для роботи із звітними документами всіх типів.

Реєстр отриманих та виданих податкових накладних – для обміну податковими накладними з контрагентами та державними органами.

Для створення та відправки звітів для Пенсійного фонду існує цілих чотири модулі –

Річна персоніфікація, Щомісячна персоніфікація, Додатки Пенсійного фонду України та Єдиний внесок.

У модулі Оцінка ризиків проведення податкової перевірки користувач має можливість оцінити шанси потрапити під планову виїзну перевірку податкової інспекції.

Модуль Реєстр звітів використовується для створення, збереження та обробки звітності до:

  • Податкової інспекції;

  • ДЕРЖКОМСТАТУ;

  • Пенсійного фонду України;

  • Фонду соціального страхування;

  • Фонду зайнятості населення;

  • Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку;

  • Держказначейства України та ін.

З 2009 року електронна звітність надсилається не на поштову адресу конкретного контролюючого органу, де зареєстрований платник чи страхувальник, а на єдину поштову адресу центрів обробки електронних звітів.

Тобто, звітність до кожного контролюючого органу надсилається на одну визначену для кожного такого органа електронну адресу, незалежно від територіального розміщення платника, страхувальника чи респондента. Далі ця звітність розподіляється по відповідних територіальних відділеннях, де зареєстрований платник, страхувальник-респондент.

Принципи організації електронного документообігу регулюються відповідними договорами з податковою інспекцією та пенсійним фондом. На поточний момент, електронну звітність, яка відправляється електронною поштою приймають наступні звітні органи:

- Податкова інспекція;

- Пенсійний фонд + Єдиний внесок;

- Держкомстат;

- Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Розділ “ Довідки державних органів ” призначений для оперативного отримання інформації з державних органів. Модуль «Інформаційна довідка» призначений для отримання довідок про розрахунок з бюджетом. Види довідок (Квитанція за розрахунками з бюджетом, довідка про податкову заборгованість, довідка про відсутність заборгованості з податків), а також бланк про реєстрацію податкових накладних. Розділ «Листи державних органів» призначений для отримання інформаційних листів з податкової інспекції, наприклад, про заборгованість. Надалі інші фонди зможуть присилати в цей модуль свої повідомлення. Довідки та листи державних органів редагувати та видаляти неможливо.

Розділ «Адміністрування» призначений для налаштування і конфігурування системи. Даний розділ містить такі модулі:

- Параметри системи;

- Налаштування комплектності бланків;

- Сертифікати;

- Керування ліцензіями;

- Користувачі;

- Журнал подій;

- Резервне копіювання.

В цьому модулі можна налаштувати поштові з’єднання, електронні цифрові підписи, СМС-розсилання, керування сертифікатами, ліцензіями, конфігурування користувачів, їх ролей та повноважень. Також цей модуль представляє можливість вести журнал подій та налаштувати резервне копіювання.

На сайті моніторингу подання звітів можна переглянути відправлені до контролюючих органів звіти установи та отримані на ці звіти квитанції.

Кожна юридична особа в Україні зобов’язана подавати у визначений термін звіти та автоматично сплачувати податки відповідно до заявленого прибутку.

Таблиця 1 : Характеристика підприємства за ЄДРПОУ

Дата державної реєстрації юридичної особи / Дата державної реєстрації юридичної особи, яка утворена у результаті перетворення

26.01.1998

Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення

не перебуває в процесі припинення

Види діяльності

46.90 Неспеціалізована оптова торгівля (основний),

46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту,

46.36 Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами,

47.11 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, 47.74 Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах

Місцезнаходження реєстраційної справи

Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Печерського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві

Номер та дата останньої виписки

АВ 148985 13.05.2013

Товариство має право створювати на території України та за її межами філії та представництва відповідно до чинного законодавства України. Філії та представництва Товариства діють на підставі своїх положень, затверджених Товариством. Філії та представництва діють на підставі положень про них. Положення про філії та представництва затверджуються Директором згідно з законодавством країни місця заснування. Керівник філії і керівник представництва діють на підставі довіреності, що видається Товариством. Товариство може бути засновником і учасником інших юридичних осіб, у тому числі за участю іноземних юридичних і фізичних осіб.

Підприємство є власником майна, що йому належить, включаючи майно, що передане Учасниками. Підприємство здійснює згідно з чинним законодавством володіння, користування і розпорядження майном, що є її власністю згідно з метою своєї статутної діяльності та призначенням майна. Майно та активи, його підприємств та організацій, а також майно, що надане їм у користування, що знаходиться на території України, не підлягає націоналізації, конфіскації та іншому вилученню, за винятком випадків, що передбачені законодавством України.

Товариство не відповідає за зобов’язаннями держави, так само й держава не відповідає за зобов’язаннями Товариства. Товариство не відповідає за особистими зобов'язаннями Учасників. Учасники відповідають за зобов'язаннями Товариства лише в межах своїх внесків до Статутного фонду.

Більшість результатів праці групи компаній “Асканія” належать до групи Б, тобто випускається продукція для споживачів.

У групи компаній “Асканія” є такі підрозділи: Асканія-ПАК займається виготовленням та фасуванням продуктів харчування у порційних упаковках на замовлення. Асканія-Флора займається вирощуванням троянд; Асканія-Трейдинг займається імпортом та дистрибуцією продуктів харчування; ВІА ТРАНС ЕКСПЕДИЦІЯ займається транспорнто-логістичними послугами; Асканія-АВТО займається імпортом та дистрибуцією автомобільних шин та автозапчастин; Асканія Frozen Foods займається дистрибуцією заморожених продуктів харчування; Refresh - Кавовий оператор в Києві та Київській області; AFS - Імпорт та дистрибуція кави та кавового обладнання; Green Power Euroelectric GmbH. - Виробництво та збут електротехнічних виробів; ZBROYAR – займається виробництвом мисливської і спортивної зброї, а також аксесуарів для нього; Асканія Distribution надає повний комплекс послуг з просування товарів на ринку України.

Тож асортимент групи компаній “Асканія” дуже широкий. Саме це дозволяє отримувати прибутки за будь-яких умов, адже асортимент товарів і послуг настільки різноманітний, що нагадує портфель акцій підприємств: коли ризики збалансовані і прибуток стабілізований.