Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова робота (готова).doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
6.26 Mб
Скачать

48

Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж Циклова комісія викладачів діловодства, документознавства та інформаційної діяльності курсова робота

зі документознавства

на тему: Книга як вид документа

Студентки 3 курсу 31-Р групи

спеціальність 5.02010501«Діловодство»

Марещук Олени Олегівни

Керівник викладач спеціального діловодства, ІІ категорії, Касіяненко О.М.

Національна шкала _____________________________

Члени комісії ____________ Торлюк С.В.

(підпис)

____________ Бакалова Н.М.

(підпис)

____________ Касіяненко О.М.

(підпис)

м. Вінниця - 2014 рік

Зміст

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОКУМЕНТНИХ ПОТОКІВ ТА МАСИВІВ

1.1. Поняття документа

1.2. Сутність і значення документних потоків та масивів

РОЗДІЛ 2. СПЕЦИФІКА КНИГИ ЯК ВИДА ДОКУМЕНТА

2.1. Книга як вид документа. Визначення поняття «книга»

2.2. Основні риси книги

РОЗДІЛ 3. ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН КНИГИ

3.1. Історичний розвиток книги

3.2. Електронна книга як сучасний вид документа

3.3 Документообіг у Закладі «Навчально-виховний комплекс: Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія № 30 ім. Тараса Шевченка Вінницької міської ради»

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Кінець ХХ – початок ХХІ ст. характеризується значним піднесенням інформаційного чинника. Інформація розглядається не лише як певні дані, відомості, а як важливий стратегічний ресурс. Інформаційна діяльність, яка передбачає виконання певних дій зрізними видами інформації (а саме: збір, передача, обробка, збереження тощо), стає необхідною умовою для функціонування та розвитку як окремої особи, так і в більш широких глобальних масштабах. Як складова сфери, що займається отриманням, зберіганням, переробленням інформації, архівна справа здійснює посередницькі функції між утворювачами і споживачами ретроспективної документної інформації. У процесі виконання цих функцій архівні установи вступають в численні суспільні відносини з різними суб’єктами права. Вагомість суспільного продукту, що є об’єктом цих відносин, надає їхньому чіткому і правильному врегулюванню особливого значення.

В системі довідкового апарату архіву важливе місце посідає систематичний каталог – тип міжфондового архівного довідника, який забезпечує пошук документної інформації на рівні окремого архівного документа чи групи конкретних документів незалежно від їх фондової належності.

В сучасних архівних систематичних каталогах документна інформація представлена за галузями знань і практичної діяльності суспільства згідно зі Схемою єдиної класифікації (СЄК) документної інформації в систематичних каталогах державних архівів України. Позитивним досягненням розроблення і впровадження СЄК було створення умов для вирішення проблеми уніфікації систематичних каталогів з урахуванням наукової класифікації подій, явищ і фактів державного і суспільного життя. На сучасному етапі розвитку архівної справи виникла потреба в неупередженому висвітленні документної інформації в архівних довідниках, зокрема, в систематичних каталогах, які містять інформацію найнижчого рівня описання – рівня документа чи його частини.

Предметом даної роботи є загальна специфіка книги як документа.

Об’єктом роботи є книга як вид документа.

Метою роботи є аналіз книги як документа.

Курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури, додатків. Список використаної літератури включає 26 найменувань. Робота викладена на 47 сторінках друкованого тексту. Додатки займають 8 сторінок.

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОКУМЕНТНИХ ПОТОКІВ ТА МАСИВІВ