Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
юля реерат.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
26.21 Кб
Скачать

Висновок

У глибині віків бере свій початок байка. Як і міф, вона була однією з перших форм художнього мислення. Байки - це короткі оповідання повчального змісту, на початку, або ж в кінці котрих має бути сформульований висновок чи головна повчальна думка – мораль.

Кожну байку можна розпізнати за кількома її яскравими особливостями. Окрім моралі, котра є сигнальним маячком будь-якої байки, не менш важливою та впізнаваною її особливістю є алегорія. Тобто, зображення одних предметів та явищ через інші. Саме завдяки цьому пересічними персонажами у байках виступають тварини, рослини та речі, через яких байка, наче зі сторони, показує нам нас - людей. Але й самі люди зрідка також можуть бути персонажами байки - однак лише тоді, коли їхні образи виступають символами тих чи інших людських рис.

Окрім цього, байку неможливо уявити без комізму та сатири — її невід'ємних супутників. Адже, як іще краще можна показати непривабливість деяких людських недоліків, як не зробити їх смішними в очах читача?

Список літератури

Деркач Б. А. Крилов і розвиток жанру байки в українській дожовтневій літературі. — К., 1977.

Літературознавчий словник-довідник / Роман Гром'як, Юрій Ковалів та ін. — К.: Академія, 1997. — С. 75-76.

Байка // Літературознавча енциклопедія / Автор-укладач Юрій Ковалів. — Т. 1. — К.: Видавничий центр «Академія», 2007. — С. 109—110.

Олексишина Л.Г. Лексико - семантичні та стилістичні особливості зоонімних художніх порівнянь німецької мови. Автореферет дисертації кандидата філологічних наук. – Львів: ЛНУ, 2004.

Казимір В.О. Лексико – семантичний аспект індоєвропеїзмів в їх динаміці (на матеріалі анімалізмів у німецькій мові). Автореферат дисертації на здобуття ступеня канд. Філол. Наук. – К.: КДМПМ, 1994.

Піхтовнікова Л.С. Синергія стилю байки: Німецька віршована байка ХІІІ – ХХ ст. – Харків: Бізнес Інформ, 1999.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]