Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekonomika_transporta.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
468.99 Кб
Скачать

2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«НАЦІОНАЛЬНИЙ ГІРНИЧИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

Механіко-машинобудівний факультет

Кафедра управління на транспорті

Розрахунково-графічна робота

з дисципліни: «Економіка транспорту (автомобільного)»

Виконала:

ст. гр. АП-14-1с

Мирошніченко Анастасія

Перевірила:

ст. викл. Мельнікова Ю.І.

Дніпропетровськ

2014 Зміст

Вступ 3

Вихідні дані 5

1. Аналіз основних напрямків впровадження нововведень. 6

2. Розрахунок техніко-економічних показників роботи АТП 12

3. Розрахунок економічної ефективності нововведень 21

4. Оцінка роботи АТП після впровадження нововведень 24

Висновок 29

Список літератури 30

Додаток А 31

Вступ

Автомобільний транспорт є дуже важливою галуззю народного господарства. Поруч із іншими видами транспорту він забезпечує нормальне виробництво та обіг продукції промисловості й сільського господарства, потреби капітального будівництва та задовольняє потреби населення в перевезеннях.

Основні задачі транспорту – своєчасне, якісне та повне задоволення потреб народного господарства та населення в перевезеннях, підвищення економічної ефективності його роботи.

На автомобільному транспорті нашої країни, який виконує величезні обсяги перевезень вантажів, треба покращити організацію праці вантажного автомобільного транспорту у містах та сільській місцевості, значно покращити транспортне обслуговування, передбачити подальший розвиток регіональних, державних та міжнародних перевезень вантажів.

Підвищення матеріального та культурного рівня народу, збільшення кількості спеціалізованого міжнародного рухомого складу, реконструкція існуючих та будівництво нових автомобільних доріг сприяють підвищенню потреби населення в пересуванні. Великий вплив на розвиток масових перевезень вантажів автомобільним транспортом мають рівень організації транспортного процесу і відповідність транспортних засобів цій меті.

В сучасних умовах формування ринкових відносин економіка України характеризується переходом її на інтенсивний шлях розвитку. Тому необхідним є використання нових рішень у сфері техніки, технології, організації і економіки. Учасники ринкових відносин повинні самостійно і цілеспрямовано формувати та здійснювати науково-технічну політику, що дозволяє забезпечити конкурентоспроможність виробленої продукції чи послуг, що пропонуються. Досягнення цієї мети можливо двома шляхами:

  • перший припускає активне накопичення позитивних зрушень, рівномірне накопичення їх кількості;

  • другий шлях, який зветься інноваційним, припускає періодичне введення нововведень, які якісно змінюють стан та рівень системи, процесу.

Перевагою другого напрямку є його революційний характер, концентрація в часі та висока результативність. Тому в даній розрахунково-графічній роботі ми використаємо його, щоб значно покращити роботу підприємства. У роботі розглядатимуться наступні питання :

  • аналіз основних напрямків впровадження нововведень;

  • розрахунок техніко-економічних показників роботи АТП;

  • розрахунок економічного ефекту від реалізації простих інвестиційних проектів, комерційних ідей та пропозицій;

  • визначення зміни кількісних та якісних показників роботи підприємства за рахунок впровадження у виробництво нововведень, які розроблені у роботі.

Отже, розкриття даної теми є дуже доцільним в умовах сучасної ринкової економіки, коли вкрай важливе місце займають саме економічні показники, такі як прибуток та рентабельність виробництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]