Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Доклад_2.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
830.49 Кб
Скачать

3. Характеристика грунтів

Рельєф ґрунтового покриву господарства переважно рівнинний,характерною особливістю його є невеликі підвищення,які прилягають до замкнених понижень-подів. Чагарникова і деревинна рослинність зустрічається тільки на схилах морського узбережжя. Річок і водоймищ в господарстві не має.

Грунти на території ФГ «Фортуна ВВ» каштанові в комплексі з солончаками,солонцями і солодями. Основна ґрунтоутворююча порода-лес,але є невеликі площі де зустрічаються алювіальні відкладення і глини. Щільність складання1,36г/см3,щільність твердої фази 2,65-2,69г/см3,шпаруватість 45-50%, найменша вологоємність 21-32%, рНгрунту 7,4,водостійких агрегатів 40-42%,водопроникність 80-120мм/хв, вміст гумусу 1,81%,карбонати залягають на глибині 50-60см ,тип засолення грунтухлоридно- сульфатно-содове,увібраний натрій 1,15мг-екв/100г грунту. Валовий вміст елементів живлення азоту 30 мг/кг,рухомого фосфору 64 мг/кг,обміного калію 310 мг/кг. При підсиханні на поверхні грунту утворюється багато тріщин ,через які виходить волога.

Незважаючи на присутність негативних факторів ,в цілому грунтово-кліматичні умови ФГ «Фортуна ВВ» сприятливі для вирощування більшості сільськогосподарських культур.

4. Рух сільськогосподарської продукції від виробника до споживача

Господарство спеціалізується на вирощувані зернових, та олійних культур, а саме: озиму пшеницю, ячмінь озимий, соняшник, сорго. Вирощувані культури збираються в момент їх кондиційності. Потім зернова маса завозиться в критий склад, де вона зберігається до її реалізації в Миколаїв. При вирощуванні ячменя, його солома тюкується, та реалізовується в межах Арбузинського району та сел.

5. План виробництва

У процесі виробництва в господарстві виникає потреба у добривах, якісному насінні, засобах захисту рослин. Так як господарство розміщене поруч з містом, то не виникає проблем купити необхідне у дистриб’юторів з Миколаїв. Якщо мова йде про селітру, або про інший товар, що використовується у великій кількості, то цей товар доставляється до складів господарства, де він зберігається до його реалізації на полі. В той же час частим є використання посівного матеріалу власного виробництва, як то пшениці, чи ячменю.

Керівник господарства раціонально чергує зернові та олійні культури, розміщуючи останні на полях не частіше як раз на сім років.

Серед технічних агрегатів у господарстві присутні: комбайниMasseyFergison, JonDir,

трактори Т 150,

Білорус -92

прес підбирач Markant, автомобілі Камаз, Газ,

борони дискві легкі, культиватор, сівалки, зернові СЗ-5.2 ,

обприскувачі.

У господарстві найманих робітників немає. Всю роботу виконують власні працівники. Хоча, в період збору врожаю можливе використання послуг по перевезенню зерна.

З операцій по догляду за посівами проводяться внесення добрив (селітри) за допомогою СЗ-5,2, некореневе підживлення, суміщається з обробітком проти шкідників, у разі необхідності.

Сівозмі́на — це найбільш надійний та ефектиний агротехнічний засіб збереження родючості грунту й отримання високих врожаїв вирощуваних культур. В умовах високої інтенсифікації культур землеробства за підвищеного антропогенного навантаження на грунт основна увага приділяється біологічній ролі сівозміни. Вона значно впливає на стан економіки господарства, об’єднує всі організаційні та агротехнічні заходи, які дають змогу не лише дотримувати технології вирощування культур, а й забезпечувати підвищення родючості грунту, регулювати фіто- санітарний стан посівів.