Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаб 5,6,7.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
657.41 Кб
Скачать

Міністерство аграрноі політики та продовольства україни

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСІТЕТ

Кафедра інформаційних

систем і технологій

«Техніка користування ЕОМ»

Методичні рекомендації по вивченню дисципліни

для студентів екоголого-меліоративного факультету денної форми навчання за напрямом підготовки:

6.092600 «Гідромеліорація»

Розділ “Операційна система Windows: керування об’єктами, довідкова система та інтеграція роботи додатків”

Дніпропетровськ 2011

Методичні рекомендації по вивченю дисципліни для студентів еколого-меліоративного факультету денної форм навчання за напрямом підготовки: 6.092600 «Гідромеліорація»/ ДДАУ. – Дніпропетровськ, 2011. – 18 с.

Дисципліна «Техніка користування ЕОМ» надає майбутнім гідротехнікам відомості про сучасні інформаційні технології, спрямована на придбання ними знань з теоретичних та практичних основ функціонування сучасних електронно-обчислювальних машин. Дані методичні рекомендації направлені на вивчення засобів, за допомогою яких виконуються дії по керуванню об’єктами Windows: це папка Мій комп’ютер і додаток Провідник. В методичних рекомендаціях наведені основні методи роботи з довідковою системою. Приводяться основні прийоми інтеграції роботи додатків у середовищі операційної системи Windows з використанням буферу обміну, а також технології зв’язування і впровадження об’єктів. Методичні рекомендації вміщують три лабораторні роботи.

Укладачі: доцент кафедри інформаційних систем і технологій

Чистякова В.Ф.

Рецензенти: доц. Терещенко М.В., доц. Доценко В.І.

Затверджено на засіданні кафедри інформаційних систем і технологій,

протокол № 1 від “30” серпня 2011 р.

Схвалено науково-методичною радою гідромеліоративного факультету

протокол № 1 від “31” серпня 2011 р.

Лабораторна робота № 5. Довідкова система Windows xp

Мета роботи: 1. Ознайомитися зі шляхами отримання довідки у Windows XP;

2. Вивчити структуру головного екрану довідкової системи Windows XP.

Загальні положення.

У Windows XP існує багата і розвинена бібліотека довідкової інформації, яка зберігається головним чином у виді групи файлів у папці Help, розташованої в папці Windows. При виборі команди Довідка запускається програма winhelp.exe.

Довідку можна отримати різноманітними засобами:

  1. Скористатися командою довідка в меню конкретного додатка. Додатки і службові програми Windows постачені детальною інтерактивної (діалогової) довідкою, у якій приведені описи процедур, команд, прийомів роботи і використовуваних термінів. Багато додатків мають докладні описи покрокових процедур для виконання найбільш складних дій. Наявні в інтерактивній довідці Windows інструменти дозволяють відшукувати потрібні розділи довідки, виводити інформацію на печатку, створювати свої власні анотації і примітки до деяких розділів довідки, копіювати інформацію з довідки в буфер обміну для наступного використання в інших додатках. Для виклику довідки при роботі з яким-небудь додатком Windows досить натиснути клавішу F1 чи задати команду Довідка. Це звичайно остання опція в рядку горизонтального меню, що позначається ‹?› чи ‹Справка›. Багато стандартних програм Windows використовують подібні команди і процедури. Методи використання довідки в них збігаються, незважаючи на те, що надана інформація відрізняється.

  2. Клацнути по кнопці Пуск Головного меню і вибрати в ньому команду Справка и поддержка. Це приведе до відкриття довідкової системи.

  3. У будь-яких діалогових вікнах довідку можна отримати, клацнувши по кнопці зі знаком ‹?›. У цьому випадку поруч із покажчиком миші з’явится знак питання. Підведіть його на будь-який елемент вікна і клацніть мишею. Відбудеться виклик контекстної довідки, у котрій коротко пояснюється, для чого призначений даний елемент.