Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_z_mekhanizatsiyi.docx
Скачиваний:
72
Добавлен:
25.03.2016
Размер:
135.78 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки

Житомирський національний агроекологічний університет

Факультет лісового господарства

Кафедра експлуатації лісових ресурсів

КУРСОВА РОБОТА

на тему: «Проект механізації лісогосподарських робіт на 20___ р. у _________________________________ДЛГ об'єднання «_______________»

Студент ________________ курсу ________________ групи

Прізвище та ініціали студента _________________________________

Керівник ___________________________________________________

Роботу подано до захисту ____________________ (рік, місяць, число)

Підпис_______________

Роботу захищено ___________________________ (рік, місяць, число)

Члени комісії________________________________________________

Оцінка

Житомир 2015 р. Зміст

Вступ…………………………………………………………………………

1. Розділ 1. Стисла характеристика об'єкта проектування ……………….

1.1. Місцезнаходження та структура підприємства…………………………

1.2. Природні умови району діяльності………………………………………

1.3. Види основних лісогосподарських робіт та їх характеристика…………

2. Розділ 2. Обгрунтування технології запроектованих робіт та підбір машино-тракторних агрегатів для їх виконання………………………………..

2.1. Технологія створення лісових культур……………………………………..

2.2. Технологія вирощування садивного матеріалу…………………………….

2.3. Механізація протипожежних заходів…………………………………….

2.4. Механізація лісозахисних робіт………………………………………….

3. Розділ 3. Розрахункова частина……………………………………………

3.1. Розрахунок змінної продуктивності машино-тракторних агрегатів і витрат на виконання запроектованих робіт……………………………………...

4. Розділ 4. Охорона праці та основні положення техніки безпеки на механізованих роботах…………………………………………………………..

Висновки …………………………………………………………………………

Список використаної літератури………………………………………………..

Вступ

Основою підвищення продуктивності праці в лісовому господарстві є комплексна механізація всіх трудомістких технологічних процесів, яка досягається використанням системи машин, взаємно пов’язаних за своїми техніко економічними та технологічними показниками, що забезпечують послідовне виконання основних і додаткових операцій всього технологічного циклу. Перехід підприємств лісового господартва на роботу в ринкових умовах вимає від фахівців більш детального обґрунтування комплексу машин в кожному господарстві, які забезпечував би повну механізацію всіх виробничих процесів.

Парк машин для лісового господарства і садово-паркове будівництво включає в себе близько 600 найменувань спеціальних, загального призначення і запозичених в інших галузей машин і механізмів. Завдання працівників лісового господартва – забезпечити економічне високо продуктивне його використання. Перспективи розвитку механізації робіт у лісовому господарстві визначенні зональною системою машин, яка враховує природно-кліматичні та лісо рослинні умови. Створена і впроваджувана в лісове господарство система машин передбачає комплексну механізацію з заготівлі насіння і вирощування посадкового матеріалу, створення лісових культур на вирубках, на землях сільськогосподарського користування виведених з-під обороту, сприяння природному відновленню лісу, механізація рубок та догляду за лісом, будівництво та реконструкції доріг, ставків, водойм. 

Робота технологічного комплексу машин і окремих машино-тракторних агрегатів залежить від правильного відбору технологічних машин і знарядь, тягових тракторів, що є основними енергетичними засобами в лісовому господарстві.

Для виконання цих завдань необхідні теоретичні знання з улаштування та роботі машин і знарядь, раціональна експлуатація машино-тракторних агрегатів в різних умовах лісогосподарського виробництва.  Метою курсової роботи є освоєння навичок з оптимального комплектування машино-тракторного парку для заданих умов і обсягів робіт, а також розрахунок витрат та паливо-мастильних матеріалів і машино тракторного агрегату для конкретної операції на базі ДП«Овруцький лісгосп»Овруцькелісництво, Житомирська область.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]