Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shilina SOSUN_kr / курсова Елена Павловна / Zapiska_N_ta_N_Sosun pererob1.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
826.02 Кб
Скачать

12. Живильник

Корисна модель відноситься до зварювального виробництва, зокрема до пристроїв для змішування порошків для наплавлення і може бути використане при відновленні і зміцненні деталей плазмового наплавлення та інших способів відновлення, в яких застосовуються наплавочні порошки.

Порошковий живильник для установки плазмового наплавлення включає корпус-камеру, систему подачі порошку, що складається з двох бункерів, закріплених у верхній частині корпус-камери за допомогою порошкопроводів, двох дисків які мають завантажувальні канавки, жорстко закріплених на якорях електродвигунів постійного струму. Пропоноване технічне рішення дозволяє змішувати два види порошків для наплавлення в різній пропорції в залежності від необхідних фізико-механічних властивостей наплавлюваного покриття.

Пропоноване технічне рішення дозволяє змішувати два види порошків для наплавлення в різній пропорції в залежності від необхідних фізико-механічних властивостей наплавляемого покриття.

Зазначений технічний результат досягається тим, що в пропонованому порошковому живильнику система подачі порошку складається з двох бункерів подають порошок на два похилих диска, обертових незалежно один від одного .

На рисунку 1 представлена ​​схема порошкового живильника

Рисунок 1 Живильник

Порошковий живильник для установки плазмового наплавлення включає корпус -камеру 1 , систему подачі порошку, що складається з двох бункерів 2 , закріплених у верхній частині корпус-камери 1 за допомогою порошкопроводів 8 , двох дисків 4 мають завантажувальні канавки, жорстко закріплених на якорях електродвигунів постійного струму 3. Кут між площиною обертання дисків 4 і віссю симетрії порошкового живильника лежить в діапазоні 30 - 45 °, даний діапазон забезпечує хорошу текучість і якість поданого порошкової суміші . У корпус - камері 1 встановлені штуцер 5 для подачі в неї транспортуючому газу і штуцер 6 для подачі суміші порошків і транспортує газу в зону наплавлення . Для здійснення візуального контролю процесу змішування порошків з передньої частини корпус -камера 1 закрита склом 7 .

Порошковий живильник для установки плазмового наплавлення працює таким чином.

Порошок для наплавлення, засипаються в бункери 2 і по порошкопроводах 8 подаються на кільцеві завантажувальні канавки обертових дисків 4. Диски 4 обертаючись знімають певну кількість порошку і подають його в нижню частину корпус-камери 1, де вони під дією сили тяжкості зсипаються з завантажувальних канавок, перемішуються і захоплюючись потоком транспортуючому газу, що подається по штуцера 5, через штуцер 6, подаються в зону наплавлення. Залежно від необхідної пропорції та кількості подається суміші порошків, за допомогою блоку управління (на схемі не показаний), встановлюються частоти обертання дисків 4, шляхом зміни опору якорів електродвигунів постійного струму 3. Скло 7 дозволяє забезпечити візуальний контроль за процесом дозування , змішування і транспортування порошкової суміші .

Література

  1. Анурьев В.И. Справочник конструктора машиностроителя. В 3-х т. Изд. 5-е перероб. и доп./ В.И. Анурьев – М.: Машиностроение 1979г.

  2. Алексеев Е.К. Сварка в промышленном строительстве. Учебн. пособие для техникумов. Изд. 4-е перероб. и доп./ Е.К. Алексеев, В.И. Мельник – М.: Стройиздат, 1977г.

  3. Горбацевич А.Ф. Курсовое проектирование по технологии машиностроение [Учебное пособие для машиностроительных спец. вузов]. Изд. 4-е перероб. и доп./ А.Ф. Горбацевич, В.А. Шкрет – М.: Выш. Школа, 1983г.

  4. Данілевський В.В. Технологія машинобудування. – М.

  5. Косілова А.Т. Довідник техніка – машинобудівника. / А.Т. Косілова, Р.К. Мещеряков – М. Машинобудування, 1985 р. 1,2 том

  6. Кобевник В.Ф. Охрана труда. – К.: Высшая школа, 1990г.

  7. Кузнецов Ю.М. Охрана труда на предприятиях.: Справочник. – М.: Транспорт, 1986г.– 272 с.

  8. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни

  9. «Наплавлення і напилювання» студентами напряму підготовки 6.050504 – Зварювання /Уклад. О.П. Шиліна. – Вінниця : ВНТУ, 2013. – 34 с.

  10. Мірошник В.О. Ремонт меліоративних, будівельних машин. Практикум.: навч. посібник/ За ред. В.О.Мірошника – К.: Вища школа, 1995р.

  11. Молодык Н.В. Восстановление деталей машин. Справочник./ Н.В. Молодык, А.С. Зенкин – М.: Машстрой, 1989г.

  12. Малов Р.В., Екаров В.И. и др. Автомобильный транспорт и защита окружающей среды. – М.: Транспорт, 1982.

  13. Токаренко В.М. Технологія автодорожнього машинобудування і ремонту маашин.: курсове проектування. Навч. посібник. К.: Вища школа, 1982р.

  14. Шиліна О.П. Газотермічна обробка матеріалів. Навчальний посібник. / О.П. Шиліна, А.Ю. Осадчук/ ВДТУ, 2004. 72 с.

  15. Шиліна О.П. Газотермічні методи напилювання покрить. Навчальний посібник./ О.П. Шиліна, А.Ю. Осадчук/ ВНТУ, 2006.- 103 с.

  16. Шиліна О.П. Вакуумно – конденсаційне напилювання покрить. Навчальний посібник./ О.П. Шиліна, В.І. Савуляк, А.Ю. Осадчук/ ВНТУ, 2006. 96с.

57

Соседние файлы в папке курсова Елена Павловна