Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка до курсових робіт.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.03.2016
Размер:
78.87 Кб
Скачать

Донецький національний університет

Кафедра менеджменту

Методичні вказівки

до написання та захисту курсових робіт з дисципліни:

«Менеджмент організацій»

(для студентів спеціальності «Менеджмент організацій» денної та заочної форм навчання)

Вінниця 2015

Донецький національний університет

Кафедра менеджменту

Методичні вказівки

до написання та захисту курсових робіт з дисципліни:

«Менеджмент організацій»

(для студентів спеціальності «Менеджмент організацій» денної та заочної форм навчання)

Вінниця 2015

Методичні вказівки до написання та захисту курсових робіт з дисципліни «Менеджмент організацій» (для студентів спеціальності «Менеджмент організацій» денної та заочної форм навчання). Укл.: В.В. Боковець. – Вінниця: – 2017.

Укладачі:

Боковець В. В., к.е.н.,доц.

Відповідальний за випуск:

ВСТУП

Дисципліна «Менеджмент організацій» є провідною по підготовці спеціалістів спеціальності «Менеджмент організацій». Дана дисципліна тісно пов’язана з такими дисциплінами, як основи менеджменту, основи економічної теорії, фінансовий менеджмент, економіка підприємств, мікроекономіка, макроекономіка, фінанси, бухгалтерський облік, маркетинг, підприємництво, логістика, економіка підприємств.

Сучасний менеджмент організацій - це гнучка система управління. Менеджмент повинен визначати організаційні параметри структурних підрозділів, їх права та обов'язки, систему взаємодій та інформаційні зв'язки різних підрозділів, ставити завдання підрозділам, забезпечувати їх відповідними ресурсами.

Метою вивчення дисципліни є формування системи знань та комплексу спеціальних вмінь у галузі управління підприємством, його підсистемами та елементами внутрішнього середовища підприємства на усіх стадіях його життєвого циклу, набуття практичних навичок, щодо використання отриманих знань в діяльності підприємств.

Предметом вивчення дисципліни «Менеджмент організацій» є інтегрована сукупність управлінських відносин у підсистемах організації, її стосунки із зовнішнім середовищем.

Студенти повинні отримати теоретичні знання з питань організації управління підприємством, підвищення ефективності його функціонування, специфіки управління різновидами підприємств та їх об’єднань, діагностики управління, управління різикозахищеністю підприємства, причин виникнення кризових ситуацій, організації антикризового управління організацією.

Завданням дисципліни є формування у студентів здатності творчо підходити до вирішення проблем у галузі створення та перебудови менеджменту організації, розподілу праці, організації робочих місць, делегування повноважень, формування навичок виконання управлінських функцій і. п.

Навчальний процес у університеті передбачає різні форми індивідуальної роботи студентів, зокрема виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Менеджмент організацій», рівень написання якої значною мірою свідчить про ступінь засвоєння студентом здобутих знань, його грамотність, загальну культуру та ерудицію.

Курсова робота – наукова праця, яка передбачає глибше порівняно з рефератом дослідження конкретної теми. Це один із видів індивідуальних завдань науково-дослідницького, творчого характеру.

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентів під час навчання, та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Основна мета виконання курсової роботи – глибоко й творчо вивчити одне з конкретних питань теорії і практики навчальної дисципліни «Менеджмент організацій», засвоїти методи наукового дослідження.

У процесі роботи студенти вдосконалюють і розвивають такі навички та вміння:

  • самостійно формулювати проблему дослідження;

  • визначати мету, основні завдання, предмет, об’єкт дослідження;

  • здійснювати пошук і добір потрібної наукової інформації;

  • аналізувати практичну діяльність різних організацій та їх керівників;

  • логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, робити висновки;

  • правильно оформлювати науково-довідковий матеріал;

  • публічно захищати підготовлену роботу (робити наукові повідомлення, відповідати на запитання, захищати власну точку зору тощо).

Мета цієї методичної розробки — допомогти студентам у написанні та оформленні курсової роботи з дисципліни «Менеджмент організацій».

В основу покладено вимоги нормативних документів (державних стандартів) щодо оформлення і змісту курсової роботи, а також використано рекомендації, що містяться в різних довідкових матеріалах.