Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зан_1.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
151.55 Кб
Скачать

1C: Бухгалтерія 8.2 Заняття 1 Тема: Встановлення платформи і конфігурації програми. Створення нової інформаційної бази.

1. Встановлення платформи 1с Підприємство.

Технологія роботи:

1. У каталозі «1С → 1С-82 → Платформа → 16.368» вибрати та запустити файл Setup.exe (значок у вигляді жовтого кола з червоним написом ).

2. Програма встановлення здійснює підготовчі дії і виводить інформаційне вікно. Для продовження натиснути кнопку Далі.

3. У вікні, що з’явиться, виводиться список компонентів, які можуть бути встановлені. Всі необхідні компоненти вже вибрані. Для продовження встановлення натиснути кнопку Далі.

4. Програма встановлення пропонує вибрати мову інтерфейсу по замовчуванню. У цьому діалозі вибрати мову Українська. Надалі при необхідності мову інтерфейсу по замовчуванню можна буде змінити. Для продовження натиснути кнопку Далі.

5. Для встановлення програми у вікні, що з’явиться, натиснути кнопку Встановити.

6. Програма встановлює вибрані компоненти.

7. Програма встановлення пропонує встановити драйвер для ключа захисту (заздалегідь переконаєтеся, що ключ захисту встановлений в комп'ютер). Для продовження прибрати “галочку” у полі Встановити драйвер захисту та натиснути кнопку Далі.

8. Натиснути кнопку Готово. Платформа «1С: Підприємство 8.2» встановлена. При цьому в меню Пуск → Програми з'явилася група 1С: Підприємство 8.2, за допомогою якої відбувається запуск програми «1С: Підприємство 8.2».

2. Встановлення драйверу ключа захисту програми «1с: Підприємство 8.2»

Технологія роботи:

1. У каталозі 1С → 1С-82 → Емулятор вибрати та запустити файл Install Emul.exe (значок у вигляді жовтого квадрата кола з червоним написом v8).

2. При встановленні потрібно тільки натискувати кнопки ОК у вікнах, що будуть з’являться.

3. Встановлення конфігурації «Бухгалтерія для України»

Технологія роботи:

1. У каталозі 1С → 1С-82 → Бухгалтерія → 1.2.1.5 вибрати та запустити файл Setup.exe (значок у вигляді жовтого кола з червоним написом ).

2. У вікні, що з’явилося, натиснути кнопку Наступна;

3. У вікні, що з’явилося, в полі Каталог шаблонів вказується, у який каталог буде встановлений шаблон конфігурації. Створіть у папці Мої документи папку Шаблони баз, яку і виберіть у поле Каталог шаблонів, після чого натисніть кнопку Наступна.

3. Натисніть кнопку Готово. Шаблон конфігурації встановлено на вашому комп'ютері.

4. Створення інформаційної бази та запуск програми в режимі 1с Підприємство.

Технологія роботи:

1. Запустити програму за допомогою піктограми на робочому столі або через Пуск → Програми → 1С Підприємство 8;

2. При першому запуску на екран виводиться повідомлення, що список інформаційних баз порожній. Буде запропоновано добавити в список інформаційну базу (ІБ). Потрібно підтвердити добавлення ІБ натисненням кнопки Да;

3. У вікні, що з’явиться, потрібно вибрати пункт Створення нової інформаційної бази та натиснути кнопкуДалі >;

4. У вікні, що з’явиться, потрібно встановити курсор на номер версії, яка буде виступати шаблоном нашої ІБ: 1С: Бухгалтерія для України → Бухгалтерія для України → 1.2.1.5;

5. У вікні, що з’явиться, потрібно ввести назву ІБ, що створюється (назва підприємства чи прізвище ФОП), вибрати пункт На цьому комп’ютері або на комп’ютері у локальній мережі та натиснути кнопкуДалі >;

6. У вікні, що з’явиться, потрібно вказати каталог, в якому буде розміщена ІБ, що створюється, вибрати мову та натиснути кнопку ОК;

7. У випадку, якщо при виконанні пункту 4 у вікні не будуть доступні шаблони конфігурації для створення бази, необхідно:

7.1. У вікні запуску програми натиснути кнопку Настройка;

7.2. У вікні, що з’явиться, в розділі Каталоги шаблонів конфігурацій та оновленьнатиснути піктограмуДодати(значок у вигляді зеленого кола із знаком плюс);

7.3. У вікні, що з’явиться, прописати шлях до створеної папки Шаблони конфігурації, після чого почергово натиснути кнопкиВідкрититаОК;

7.4. Після цього процес створення бази відбувається, як описано вище.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]